Białe róże
Re: Białe róże
Uwielbiam je, dlatego namówiłam teścia na kupno tego ogródka, i w dodatku dokupiliśmy jeszcze 20 tui
-- 6 lut 2014, o 11:51 --
A ziemia jest niestety nie fajna ogródek pod samą hałdą, ziemia wymieszana jakby z węglem?
-- 6 lut 2014, o 11:51 --
A ziemia jest niestety nie fajna ogródek pod samą hałdą, ziemia wymieszana jakby z węglem?
Bożena
- zielonajagoda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Oj tam oj tam, na tej fotce z tujami wcale nie widać żeby ziemia była zła, wszystko bujnie rośnie
I z okrywowych białych za Kluską polecam Sea Foam.
I z okrywowych białych za Kluską polecam Sea Foam.
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Z jasnych róż polecam Sebastiana Kneipp, ma lekki zapach, ale ma. Pięknie wygląda, dobrze rośnie i obficie kwitnie Giardina.
Jak dla mnie, jest lepsza od Eden, ale głównie dlatego, że Eden u mnie nie rośnie dobrze.
Poleciłabym też wyższe angielki, tu jest spory wybór w pastelowych odcieniach (kocham takie )
Moą faworytką w tym kręgu jest James Galway i Spirit of Freedom, jej kwiaty mają ciekawy odcień, są piękne, duże i mocno wypełnione. I pięknie pachną . To spora róża, można ją traktować jak niską pnącą.
To ta w centrum, przy figurce
i kwiaty
Może jeszcze Clair R, ona i pachnie i ma dobre opinie. Podobnie Mrs. John Laing.
Jak dla mnie, jest lepsza od Eden, ale głównie dlatego, że Eden u mnie nie rośnie dobrze.
Poleciłabym też wyższe angielki, tu jest spory wybór w pastelowych odcieniach (kocham takie )
Moą faworytką w tym kręgu jest James Galway i Spirit of Freedom, jej kwiaty mają ciekawy odcień, są piękne, duże i mocno wypełnione. I pięknie pachną . To spora róża, można ją traktować jak niską pnącą.
To ta w centrum, przy figurce
i kwiaty
Może jeszcze Clair R, ona i pachnie i ma dobre opinie. Podobnie Mrs. John Laing.
Dziękuję Ci Aniu, mi się spodobała bardzo, bardzo Giardina , i ta żółta róża na zdjęciu, jak się zwie ta piękność? P.S. Piękna ta panna w centrum
Bożena
Bożenko , Georges Denjean jest znów dostępny. Wejdź na stronkę i jeśli nadal jesteś nim zainteresowana możesz zamawiać.
Pozdrawiam !
Pozdrawiam !
tęsknimy do ogrodów, może dlatego ,żeśmy wypędzeni z raju...
Firletka -Wizytówka
Firletka -Wizytówka
Tu znalazłam niezbyt pochlebną opinię o tej róży http://www.roses.webhost.pl/2010/11/georges-denjean/
Bożena
Mój problem z doborem róż rozwiąże rodzina!z okazji zbliżających się moich urodzin każdy gość dostał listę z moimi faworytkami i powiedziałam żeby nie kupowali drogich bukietów z kwiaciarni, i tak zwiędną, tylko zamiast tego za te same pieniądze zamówili jedną różę z mojej listy. Na obwódkę wybrałam pachnące goździki
-- 18 lut 2014, o 11:22 --
P.S kochani, macie jakieś doświadczenia z maciejką bo ja co roku wysiewam do gruntu i coś tam wzejdzie a potem znika, może lepiej do doniczek?
-- 18 lut 2014, o 11:22 --
P.S kochani, macie jakieś doświadczenia z maciejką bo ja co roku wysiewam do gruntu i coś tam wzejdzie a potem znika, może lepiej do doniczek?
Bożena
Bożenko u mnie maciejka obowiązkowa... Sieję rzutowo raz w miesiącu w różnych miejscach, często wysiewa się sama, bo ja łęty z ogrodu sprzątam dopiero na wiosnę, jak widzę, że maciejka, to rozkruszam, albo wciskam w ziemię. Ona kwitnie dobrze w niezbyt suche lata, ale z kolei w suche piękniej pachnie więc dobrze jest ją podlać... ja nawet pikuję z pola do skrzynek, żeby pachniała na tarasie... Ale maciejka najmocniej pachnie w nocy i nad ranem, popołudniu tytoń a w południe rezeda i goździki....od rana najbardziej ziemia
kluska - "ogrodnik" od czerwca 2006
Posieję maciejkę bo ten zapach...groszek raz miałam i nie pamiętam żeby pachniał, tak samo wiciokrzew pomorski.
-- 19 lut 2014, o 22:15 --
Rezeda wizualnie niezbyt, ale jeśli pachnie to czemu nie!
-- 19 lut 2014, o 22:15 --
Rezeda wizualnie niezbyt, ale jeśli pachnie to czemu nie!
Bożena
a może wieczornik damski ? W teorii dwuletnia, ale wg uprawiających ją w ogrodach - bylina, nie trzeba powtarzać siewu. Sama o siebie zadba. I nawet kwiaty trochę podobne do maciejki , tylko roślina dużo wyższa.
U mnie nasiona czekają na ...wysianie.
U mnie nasiona czekają na ...wysianie.
tęsknimy do ogrodów, może dlatego ,żeśmy wypędzeni z raju...
Firletka -Wizytówka
Firletka -Wizytówka
No to coś nowego dla mnie zapodałaś pierwszy raz widzę taką roślinkę, teraz poczytam o niej więcej
Bożena
Re: BIAŁE RÓŻE
Cieszę się, że też doceniasz tę röżę. Nie przepadam za białymi kwiatami, ale ta odmiana mnie urzekła. Kwitła prawie cały czas. Kwiaty wyj?tkowo trwałe, nie bały sę deszczu. Kolor z lekkiego röżu zmieniał się z czasem do czystej bieli. Liście zdrowiuteńkie i błyszcz?ce. Byłam zaskoczona jak bardzo j? polubiłam... nawet möj M. zapatrzony w swoj? Dinky zauważył to białe cudeńko na rabacie.zielonajagoda pisze:Oj tam oj tam Bożenko, ale te kwiaty.... To może Bouquet Parfait, może to nie czysta biel ale pachnie, to też mój jesienny nabytek https://www.google.pl/search?q=bouquet+ ... 66&bih=619
Pozdrawiam
Olenka
Olenka