Petunia z nasion Cz.2
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Petunia z nasion cz.2
Ja też tak podpatrywałąm (nawet powiększyłam zdjęcie...), że listków nie widać...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
No tak nie ma właściwych, może na kilku coś tam jest... ale jak mam czekać to jeszcze poczekam
A nawozić powinno się takie siewki ?Czy też dopiero po przepikowaniu ?
A nawozić powinno się takie siewki ?Czy też dopiero po przepikowaniu ?
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ja z pikowaniem bym poczekała, ale i z zasilaniem też. Jak popikujesz i ładnie będą rosły, to możesz zasilać najpierw mocniej rozcieńczonym Humusem.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Bardzo ładnie Ci rosną nie kombinuj za wiele lepiej powstrzymać się jeszcze z nawozami i pikowaniem widać że nic im nie brakuje a napaprać i zniszczyć jest bardzo łatwo wiem to po swoich doświadczeniach
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 500p
- Od: 24 cze 2013, o 18:06
A moje zamówione w poniedziałek nadal nie przyszły:( Czekam niecierpliwie
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Jeszcze mam pytanie odnośnie pikowania ,czy pikuje się jedną siewkę do jednego kubeczka, czy można dwie trzy w jednym ?
Ja będę pikować po jednej w pojemniki na rozsady bo wydaje mi się ze jak będą 2-3 to będzie im z czasem jak podrosną za ciasno.
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- gaura
- 500p
- Od: 14 lut 2013, o 15:37
Petunie, te rabatowe, wzniesione, w ubiegłym roku pikowałam część do osobnych kubeczków a część do większego pojemnika w rozstawie. Okazało się, że lepiej mi rosły te w większych pojemnikach, były krępe, nie powyciągane i szybciej zakwitły.
Surfinie, czyli wiszące, pikowałam natomiast do osobnych kubeczków
Surfinie, czyli wiszące, pikowałam natomiast do osobnych kubeczków
Pozdrawiam, Kasia
- amarylis384
- 500p
- Od: 5 sty 2014, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzisiaj pikowałam moje petunie po 2 sztuki do pojemniczka. To tak na wszelki wypadek, gdy jeden padnie może uchowa się drugi.
Najwięcej będę miała z własnych nasion zebranych z petuni zwisającej wiem że kolory mogą być niespodzianką ale to i fajniej oby tylko zwisała jak roślina matczyna
-- 8 lut 2014, o 15:21 --
[quote="amarylis384"]Dzisiaj pikowałam moje petunie po 2 sztuki do pojemniczka. To tak na wszelki wypadek, gdy jeden padnie może uchowa się drugi. Napisz ile przetrwało po pikowaniu jestem ciekaw ile średnio odpada Wam po przepikowaniu???
-- 8 lut 2014, o 15:21 --
[quote="amarylis384"]Dzisiaj pikowałam moje petunie po 2 sztuki do pojemniczka. To tak na wszelki wypadek, gdy jeden padnie może uchowa się drugi. Napisz ile przetrwało po pikowaniu jestem ciekaw ile średnio odpada Wam po przepikowaniu???
- paprotka882
- 500p
- Od: 13 sty 2012, o 12:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje właśnie wykiełkowały te zwykłe, ta zwisająca jeszcze nie, czy ona jakoś dłużej kiełkuje? siane 5 lutego.
Wczoraj po pikowałam moje kolorowe z żyłkami a dzisiaj biorę się za zwisające bo przed chwilą wylądowały na podłodze
-
- Od: 26 cze 2013, o 19:13
Moje coś słabiutko wschodzą, sporo nasion w ogóle nie ruszyło, a te co wzeszły są mikroskopijne i bardzo słabe. Muszę dokupić chyba prewencyjnie jeszcze jedno opakowanie.