Zakupy - hosta z gołym korzeniem czy w donicach
- Malkar
- 500p
- Od: 27 sty 2007, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zakupy - hosta z gołym korzeniem czy w donicach
Zakupiłam na all floksy z gołym korzeniem zapakowane w woreczki z torfem, ładnie opisane odmiany.
Jakież było moje zdziwienie, kiedy te "floksy" wypuściły kiełki. Mam trzy śliczne hosty, na razie NN. Widać więc, że hostom nawet zmiana nazwy nie szkodzi.
Jakież było moje zdziwienie, kiedy te "floksy" wypuściły kiełki. Mam trzy śliczne hosty, na razie NN. Widać więc, że hostom nawet zmiana nazwy nie szkodzi.
Pozdrawiam. Małgorzata
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Jakie macie doświadczenia z importem z eurohosta, od Dany?
Bo dostałam nowy katalog z promocjami na 2014 i...nie wiem czy skazywać się na tortury pożądliwego oglądania..
Bo dostałam nowy katalog z promocjami na 2014 i...nie wiem czy skazywać się na tortury pożądliwego oglądania..
- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Kontakt:
Hosty kupowałem w tej szkółce w 2007 roku - gdy na naszym rynku jeszcze nie były dostępne poza Allegro.
Problemów w zasadzie nie było. W zasadzie, bo przesyłka z roślinami dotarła w dobrym stanie, ale....dowiedziałem się o niej dopiero jak do mnie dotarła (brak wcześniejszej informacji). Rośliny były małe jedno kłowe i trzeba było trochę czasu, aby pokazały swoje piękno.
Jednak 2007 rok to już "prahistoria" - nie wiem jak dziś działa ta firma, jak ze zdrowotnością i jakiej jakości są rośliny obecnie u nich dostępne.
Ceny jak zauważyłem w porównaniu z Fransenem są bardziej atrakcyjne. Jest tam informacja, że o realizacji przesyłki klient będzie informowany SMS. Koszt przesyłki do Polski (w/g ich strony) to np. do 16 szt. - 12,3 ?, dla 24szt - 13 ?.
Problemów w zasadzie nie było. W zasadzie, bo przesyłka z roślinami dotarła w dobrym stanie, ale....dowiedziałem się o niej dopiero jak do mnie dotarła (brak wcześniejszej informacji). Rośliny były małe jedno kłowe i trzeba było trochę czasu, aby pokazały swoje piękno.
Jednak 2007 rok to już "prahistoria" - nie wiem jak dziś działa ta firma, jak ze zdrowotnością i jakiej jakości są rośliny obecnie u nich dostępne.
Ceny jak zauważyłem w porównaniu z Fransenem są bardziej atrakcyjne. Jest tam informacja, że o realizacji przesyłki klient będzie informowany SMS. Koszt przesyłki do Polski (w/g ich strony) to np. do 16 szt. - 12,3 ?, dla 24szt - 13 ?.
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
- adamanna
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kupiłam w tym tygodniu 3 hosty - w woreczkach miały już spore kiełki więc poszły do ziemi w doniczki jedna kupiona i posadzona wcześniej ma już całkiem fajne, wybarwione listki, na działkę powędrują po 15 maja - takie już podpędzone
-
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czy ktoś może planuje zakupy u Fransenów?