Róże w ogrodzie Haliny 2013 rok
- dwostr
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Róże w ogrodzie Haliny 2013 rok
Halinko zaglądam do Ciebie regularnie i siedzę cicho w nadziei,że wkleisz zdjęcia Grace i Vanilki, bo muszę Ci się pochwalić,że dzięki Twoim fotkom zaprosiłam je do swojego ogrodu tej jesieni.
Red fairy świeżynka? Dała czadu tym kwitnieniem -u mnie skromniutko a też posadzona wiosną
Red fairy świeżynka? Dała czadu tym kwitnieniem -u mnie skromniutko a też posadzona wiosną
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu miło mi,że zaglądasz do mnie
Muszę sprostować ,akurat Red Fairy była pierwszą z tych wszystkich Fairy jakie mam i kupiłam ją sezon wcześniej.
Po jej obfitym kwitnieniu zapragnęłam ich więcej,dlatego dokupiłam inne kolory
To super,że kupiłaś Grace i Vanillę,będzie co podziwiać i porównywać
Vanillla rośnie na skarpie,więc mam problem ze zrobieniem dobrego zdjęcia,ale w tym sezonie postaram się sprostać temu.
Czekam wciąż aż rozbuduje ładnie krzaczek,jednak brak mnie zimową porą w domu jakoś na zimowaniu róż się odbija
U Grace znowu czekam na to,że pędy jej będą sztywniejsze,bo kwitnie szalenie obficie i mogłaby mieć mocniejsze pędy,ale jest piękna
Muszę sprostować ,akurat Red Fairy była pierwszą z tych wszystkich Fairy jakie mam i kupiłam ją sezon wcześniej.
Po jej obfitym kwitnieniu zapragnęłam ich więcej,dlatego dokupiłam inne kolory
To super,że kupiłaś Grace i Vanillę,będzie co podziwiać i porównywać
Vanillla rośnie na skarpie,więc mam problem ze zrobieniem dobrego zdjęcia,ale w tym sezonie postaram się sprostać temu.
Czekam wciąż aż rozbuduje ładnie krzaczek,jednak brak mnie zimową porą w domu jakoś na zimowaniu róż się odbija
U Grace znowu czekam na to,że pędy jej będą sztywniejsze,bo kwitnie szalenie obficie i mogłaby mieć mocniejsze pędy,ale jest piękna
- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Ach ,jakie piękne -Grace i Wanilla
Halinko, Ty masz jeszcze dużo miejsca w ogrodzie
cała rabata czeka na nowości ,jesteś szczęściarą
Zdjęcie z chabrami
Halinko, Ty masz jeszcze dużo miejsca w ogrodzie
cała rabata czeka na nowości ,jesteś szczęściarą
Zdjęcie z chabrami
- hal1959
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Dziękuję Halinko za piękne zdjęcia .Jak się cieszę,że je kupiłam,teraz tylko chuchać i dmuchać,żeby rosły tak pięknie jak u Ciebie.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Halinko a jakie są odmiany róż herbacianych.Śliczne są.
Halinko no i proszę u Ciebie też Vanilla tylko rośnie jako krzaczek i płatki jakby mocniej frezowane Grace też mam i też mnie martwią jej wiotkie pędy. Musę Ci się pochwalić że ja co roku mam surfinie pełną, we fioletowym kolorze, chociaż widziałam u nas na targu latem wiele kolorów. Moja rośnie w gruncie.
Możesz zdjęcie wyrzucić.
Możesz zdjęcie wyrzucić.
- hal1959
Danusiu tak,tak będziemy chuchać i dmuchać ,a one musza rosnąc ,nie mają wyjścia
Madziu ja dokładnie nie wgłębiałam się w temat róż herbacianych,ale tu nie chodzi o kolor tylko o zapach róży jakby herbaty chińskiej
Zaczęło się od krzyżówki róży chińskiej z różami burbońskimi , ale to jak dla mnie masło maślane .One należą do róż wielkokwiatowych,najwięcej jest mieszańców herbatnich,które ładnie pachną,jak np Erotika,którą miałam,żadna tak pięknie i mocno nie pachniała dla mnie.Tu jest więcej tych mieszańców herbatnich.
Zresztą w necie nie znalazłam wiele informacji o różach herbacianych. Jakoś nie było mi to potrzebne .
Może ktoś inny Ci w tej sprawie pomoże .Nie bardzo mam czas wnikać w pewne tematy,wolę poświęcać czas na prace przy nich
Dla Ciebie wspomnienie ,jednak gdy mi się ją uda kupić to na pewno znajdzie się znowu w moim ogrodzie
Danusiu Vanilla przy mało otwartym kwiatku ma te frezy,później już one znikają,własnie ten etap "frezowany" najbardziej lubię.
Czyli Grace najwyraźniej tak ma
U nas nie często się spotyka te pełne surfinie,może w tym sezonie będzie lepiej,chciałabym kupić w innych kolorkach.
w gruncie to ja surfinii nie sadziłam,one przecież zwisają,chociaż nie tak bardzo jak te zwykłe.Jednak trzeba przyznać,że pięknie się prezentują .Moja ta jasno różowa jest dużo bardziej wypełniona,a ta ciemniejsza jest taka jak Twoja
Madziu ja dokładnie nie wgłębiałam się w temat róż herbacianych,ale tu nie chodzi o kolor tylko o zapach róży jakby herbaty chińskiej
Zaczęło się od krzyżówki róży chińskiej z różami burbońskimi , ale to jak dla mnie masło maślane .One należą do róż wielkokwiatowych,najwięcej jest mieszańców herbatnich,które ładnie pachną,jak np Erotika,którą miałam,żadna tak pięknie i mocno nie pachniała dla mnie.Tu jest więcej tych mieszańców herbatnich.
Zresztą w necie nie znalazłam wiele informacji o różach herbacianych. Jakoś nie było mi to potrzebne .
Może ktoś inny Ci w tej sprawie pomoże .Nie bardzo mam czas wnikać w pewne tematy,wolę poświęcać czas na prace przy nich
Dla Ciebie wspomnienie ,jednak gdy mi się ją uda kupić to na pewno znajdzie się znowu w moim ogrodzie
Danusiu Vanilla przy mało otwartym kwiatku ma te frezy,później już one znikają,własnie ten etap "frezowany" najbardziej lubię.
Czyli Grace najwyraźniej tak ma
U nas nie często się spotyka te pełne surfinie,może w tym sezonie będzie lepiej,chciałabym kupić w innych kolorkach.
w gruncie to ja surfinii nie sadziłam,one przecież zwisają,chociaż nie tak bardzo jak te zwykłe.Jednak trzeba przyznać,że pięknie się prezentują .Moja ta jasno różowa jest dużo bardziej wypełniona,a ta ciemniejsza jest taka jak Twoja
- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Halinko piękne ,te twoje róże
poprzesadzałaś u siebie byliny-skąd ja to znam- tak samo jest u mnie z liliowcami
gdzie jakie są ,dowiem się jak zakwitną
poprzesadzałaś u siebie byliny-skąd ja to znam- tak samo jest u mnie z liliowcami
gdzie jakie są ,dowiem się jak zakwitną
- hal1959
Halinko aja pamiętam z dzieciństwa kupowane na targu w Lublinie róże herbaciane o przepięknym kolorze wpadającym w pomarańcz.One nie tylko pachniały ale miały ten niemożliwy kolor.Nigdy już potem takich róż nie spotkałam.
- hal1959
Tak Madziu my potocznie nazywamy róże o kolorku czy odcieniach pomarańczu jako herbaciane,ale to nie jest tak do końca.
Róże herbaciane są też w innych kolorkach.Po prostu życie swoją drogą,a nauka swoja drogą
Najważniejsze ,że nas zachwycają i wyglądem i zapachem ,bez względu na pochodzenie czy nazwę
Ja osobiście lubię wszystkie odcienie ciepłe pomarańczowe czy brzoskwiniowe ,biel z dodatkiem różu też .
A co tam wymieniać,wszystkie są piękne
Róże herbaciane są też w innych kolorkach.Po prostu życie swoją drogą,a nauka swoja drogą
Najważniejsze ,że nas zachwycają i wyglądem i zapachem ,bez względu na pochodzenie czy nazwę
Ja osobiście lubię wszystkie odcienie ciepłe pomarańczowe czy brzoskwiniowe ,biel z dodatkiem różu też .
A co tam wymieniać,wszystkie są piękne
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Ależ piękna ta Belvedere ,czy ona Halino pachnie?