Moje kolorowe okna cz.II
-
- 1000p
- Od: 19 mar 2013, o 17:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kolorowe okna cz.II
Hybryda to nieoznaczony storczyk z danego gatunku np. Phalaenopsis To znaczy, że nie ma swojej nazwy danej od producenta i jest miksem różnych Phalaenopsisów. Hybryda zawsze będzie mieć takie kwiaty jak przy pierwszym kwitnieniu.
Hybryda to po prostu hm... hybryda No ciężko to wytłumaczyć
Kwiaty spotykane w marketach to w większości hybrydy, które nie mają swojej nazwy. Są też hybrydy tzw. oznaczone czyli właśnie te z nazwą np. Phal. Moscow, Phal. Sogo Vivien, Phal. Polka Dots, Phal. Golden Beauty, Phal. Sorrento... Jak wrzucisz nazwę w Google, to wyskoczy ci jak taki storczyk wygląda
Oznaczone hybrydy zazwyczaj mają napisane na doniczce jak się nazywają Zrób przegląd Twoich kwiatów, może się okazać, że któryś z nich ma nazwę
Możesz też przyjrzeć się w marketach co jest napisane na doniczkach
Mogą być też hybrydy botaniczne, jak np. Phal. valentinii. Dawcą nasion jest Phal. cornu-cervi a dawcą pyłku Phal. violacea
Hybryda to po prostu hm... hybryda No ciężko to wytłumaczyć
Kwiaty spotykane w marketach to w większości hybrydy, które nie mają swojej nazwy. Są też hybrydy tzw. oznaczone czyli właśnie te z nazwą np. Phal. Moscow, Phal. Sogo Vivien, Phal. Polka Dots, Phal. Golden Beauty, Phal. Sorrento... Jak wrzucisz nazwę w Google, to wyskoczy ci jak taki storczyk wygląda
Oznaczone hybrydy zazwyczaj mają napisane na doniczce jak się nazywają Zrób przegląd Twoich kwiatów, może się okazać, że któryś z nich ma nazwę
Możesz też przyjrzeć się w marketach co jest napisane na doniczkach
Mogą być też hybrydy botaniczne, jak np. Phal. valentinii. Dawcą nasion jest Phal. cornu-cervi a dawcą pyłku Phal. violacea
- agnieszka_
- 1000p
- Od: 21 gru 2012, o 18:54
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Muszę pooglądać doniczki , dzięki . Pozdrawiam .
Muszę pooglądać doniczki , dzięki . Pozdrawiam .
Marto, Oglądam ten "Raj dla oczu" tuż przed snem. Będę śnić kolorowo
Hybrydy czy inne - bez wyjątku wzbudzające zachwyt i uśmiech na twarzy. Fajnie, ze chciałaś się z nami podzielić
takimi widokami. Dobre zdjęcia robisz
Hybrydy czy inne - bez wyjątku wzbudzające zachwyt i uśmiech na twarzy. Fajnie, ze chciałaś się z nami podzielić
takimi widokami. Dobre zdjęcia robisz
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- marta325
- 1000p
- Od: 15 lip 2012, o 14:30
Karnova, Janeczko, annamaria13, agnieszka_ Pati i Art dziekuje Wam bardzo za mile slowa Kwitnienia na moich parapetach nie sa moze spektakularne, ale i tak sie ciesze, ze mam troszke koloru w domku Kilka paczkow sie zasuszylo, kilka pedow zlamalam (wszystko mialam poprzestawiane jak to w trakcie remontu i stalo sie )
Wstawiam obiecane Tomaszowi zdjecie, aby mogl sobie zobaczyc wielkosc kwiatkow Doritaenopsis Anna-Larati Soekardi. Tu na zdjeciu ze standardowej wielkosci storczykami
Wstawiam obiecane Tomaszowi zdjecie, aby mogl sobie zobaczyc wielkosc kwiatkow Doritaenopsis Anna-Larati Soekardi. Tu na zdjeciu ze standardowej wielkosci storczykami
Marta, takie kwiatki to ja z lupą musiałabym oglądać. Na zdjęciu wyglądają jak tatuś z noworodkiem Noworodek oczywiście boski! A jaki ma zadziorny wyraz "twarzy".
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- furious
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2010, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Toż to on jest wielkości warżki dużego Jak Ty go wypatrzyłaś w sklepie? Lornetką?
- marta325
- 1000p
- Od: 15 lip 2012, o 14:30
Janeczko, Tomasz ten maluszek to jest prezent. Dostalam go we wrzesniu i teraz w koncu mi zakwitl.
Ostatnio nie kupuje nic nowego, bo moja storczykoza jakby lekko odpuscila Nie jezdze po sklepach, nie szukam w internecie. Chyba chora jestem... Moze jak przyjdzie wiosna, to znow pojade na zakupy storczykowe. Co prawda jeden parapet mam mniej, bo mi syn storczyki z pokoju wyeksmitowal
Ostatnio bylo kilka slonecznych dni, to Was pomecze zdjeciami
Na pierwszy rzut leci jeden z moich ulubiencow phal. amboinensis x phal. equestris apari.
Niezawodna , ciagle kwitnaca Tunja ( Janeczko teraz na pewno zobaczysz kurz )
Maluszek z wiekszym braciszkiem
I hybrydki
Ostatnio nie kupuje nic nowego, bo moja storczykoza jakby lekko odpuscila Nie jezdze po sklepach, nie szukam w internecie. Chyba chora jestem... Moze jak przyjdzie wiosna, to znow pojade na zakupy storczykowe. Co prawda jeden parapet mam mniej, bo mi syn storczyki z pokoju wyeksmitowal
Ostatnio bylo kilka slonecznych dni, to Was pomecze zdjeciami
Na pierwszy rzut leci jeden z moich ulubiencow phal. amboinensis x phal. equestris apari.
Niezawodna , ciagle kwitnaca Tunja ( Janeczko teraz na pewno zobaczysz kurz )
Maluszek z wiekszym braciszkiem
I hybrydki
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Fantastyczna tunja na super zdjęciu makro-też chcę taką,równie piękny amboinensis
Pozdrówka
Pozdrówka
Martusiu, w tej Holandii nie tylko storczyki mają inne niż nasze , ale nawet kurz jest inny. U nas to taki widoczny, a u Ciebie to jakiś taki dziwny, niewidoczny Ty lepiej wracaj, bo nie wiesz, co tracisz.
Kwitnienia jak zwykle rewelacyjne! Tunja może kwitnąć bez przerwy, a Ty ją bez przerwy fotografuj i pokazuj fotki. Za dzisiejszą prezentację
Kwitnienia jak zwykle rewelacyjne! Tunja może kwitnąć bez przerwy, a Ty ją bez przerwy fotografuj i pokazuj fotki. Za dzisiejszą prezentację
Z pozdrowieniami - Janka
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Bardzo ładne kwitnienia w szczególności Tunja i ten ostatni cytrynek A co do kurzu faktycznie go nie widać
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- furious
- Od: 28 wrz 2010, o 11:06
- Kontakt:
Tunja, no widzę, że każdy się zachwyca, ale kurcze warto Szczególnie na tej pierwszej fotce kolor pięknie wyszedł.
I co jak co, ale ma strasznie "kreskówkowy" kształt! Jakby dziecku kazać namalować storczyka, to właśnie tak by wyglądał (chyba )
I co jak co, ale ma strasznie "kreskówkowy" kształt! Jakby dziecku kazać namalować storczyka, to właśnie tak by wyglądał (chyba )
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Ja bardzo lubię takie męczenie zdjęciami
Twój ulubieniec piękny no i ta Tunja obłędna
a w ogóle weszłam na pierwszą Twoją strone masz piękne kwiaty zazdroszczę
- annamaria13
- 100p
- Od: 24 lip 2010, o 12:46
ale masz obfite kwitnienia
pozrawiam anna_maria
mój wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36706" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36706" onclick="window.open(this.href);return false;