Ogródek Robaczka cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Majutkowa
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 10 maja 2013, o 09:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.12

Post »

robaczek_Poznan pisze: Majutkowa, witaj! Lokalizację odgadłaś konkursowo :D Bywasz u Ewci czasami? Mieszkamy na tej samej ulicy, więc mam nadzieję, że będziesz mogła odwiedzić mnie kiedyś. Pozdrawiam :wit
Ja mieszkam w Borówcu.
Bywam u Ewci ...po róże oczywiście :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kamil Stoch złotym medalistą olimpijskim ;:138 ;:138 ;:138

Bardzo Wam dziękuję za liczne odwiedziny i przemiłe komentarze pod adresem moich wiosennych wariacji na temat ;:4
Materiały kupowałam w ciemno, trochę intuicyjnie bez pomysłu co z tego wyjdzie, ale efekty jak na debiut są przyjemne dla oka, a co ważniejsze, czuć wiosnę w domu, że hej! Zapach hiacyntów potęguje wrażenie, a gdyby spojrzeć na zielony trawnik i słonko za oknem, można się pomylić, że to już połowa marca ;-)

Ewa, bardzo dziękuję ;:196
Linetko, hortensja bardzo szybko rośnie, widzę to po zdjęciach z przed 2 lat, bo tyle mam ją u siebie.
Dziękuję za przemiłe słowa, Mama byłaby dumna :D
Monia, robię co mogę, żeby odgonić zimę i zachęcić wiosnę :lol:
Hamak dobra rzecz, huśtawka też byłaby fajna, ale jednak możliwość drzemki w ogrodzie z widokiem na wielki błękit?to jest to ;:215
Małgosiu, dzięki! U mnie śniegu już nie ma, łatwiej o wiosenne nastroje patrząc na zielone. Tulipanki w tej kompozycji wyglądały tak cudnie, że się skusiłam. Kwiaty jak z jedwabiu i te pastelowe kolorki?no cudo. Aż trudo uwierzyć ile kwiatów można teraz kupić wykonanych z wiernym odwzorowaniem natury.
Wando, dziękuję ;:196 Cebulki kiełkują, ale nie ma jeszcze co pokazywać..może w kolejny weekend? Wystawiłam na słoneczną stronę ogrodu cebulowe sadzone w donicach i widać pierwsze kiełki! Pierwszy raz sadziłam cebulowe do donic i bardzo jestem ciekawa co z tego wyjdzie ;:65
Dosiu, New Dawn potrzebuje podpory i to solidnej. Wypuszcza długie pędy i z resztą wtedy wygląda najlepiej. Gloria Dei nie mam, ale może mogłabyś jej gałązki kulkować? Czyli przypinać łukami do ziemii?
Julitko, hortensje lubią lekko kwaśne podłoże, przepuszczalną i zasobną glebę. Ja nawożę swoje 2 razy w sezonie, ale przykładam się do przygotowania stanowiska.
W miejscu gdzie widać na horyzoncie sosny, właśnie ktoś zaczyna budowę. Mam tylko nadzieję, że lasu nie zasłoni? :roll:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Constancjo, komplementy z Twoich ust to dla mnie zaszczyt ;:180 Ja wczoraj zdjęłam świąteczne wianki, a Ty kiedy zdejmujesz swoje? :) Jestem pewna, że nerwowe, złote ręce Constancji ukręcą jakieś cudeńka :D
Iwonko, jaka ze mnie artystka ;:306 Nie mniej jednak dziękuję ;:131
Marysiu, pistolet do kleju kupiła mi kiedyś mama i pierwszy raz zrobiłam z niego użytek. Bardzo przydatna rzecz! Naturalnych materiałów o tej porze roku niewiele, przynajmniej na giełdzie nie widziałam, bo nawet suszki są egzotyczne?ale życzę udanych dekoracji!
Justynko, wianek na drzwiach wisi, więc nawet nie zaglądając do domku, wiosna powinna się czuć ile widziana :wink:
Majutkowa, w takim razie jesteśmy sąsiadkami ;:196 W sezonie często jestem u Ewy, zatem do zobaczenia!
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Ja się tak nie bawię ...dręczysz ( ach , jak ja lubię takie wodzenie na pokuszenie ) jak nie różami , to wiankami i kompozycjami wiosennymi ;:145 ...moje serce chyba tego nie zniesie ( wcale nie jest to zazdrość ) ....chyba muszę jechać na giełdę ...ale trochę mam daleko ;:222 .
Wiem ... ;:oj ...z tego , co mam w domu zrobię prowizorkę ( nie cierpię robić byle czego i byle jak ;:185 )...ale mam ...stokrotki , biedronki , liście z zielonego filcu i serduszka z rattanu , a także .... filc biały i zielony oraz wianki ...biały i naturalny ...coś tam może wyjdzie ?

Buziaki ;:196 ...Twoje kompozycje - z całym szacunkiem ;:180 ....dla Mamy - bardziej mi pasują ...wyszukane , delikatne i ...takie jak Ty - radosne i słodkie - Ty masz w sobie tę WIOSNĘ !
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Kasiu wianki bardzo ładne na poziomie profesjonalnym.Lustro w pięknej ramie ,po prostu cudo i żyrandol .....śliczny czy to z kolekcji Markslojda. ;:oj Piękne parapetowe kompozycje.Gałązki przy zasłonkach bajeczne.W takim domu się odpoczywa i dobrze mieszka ,czuć ciepło tego domu.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisała Konstancja. ;:138
Dekoracje iście wiosenne......a więc w domu pełna wiosna.
A jak w ogrodzie ?
Grażyna.
kogro-linki
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Cześć Kasia! Do Ciebie zawsze warto wpaść, nawet w dużych odstępach czasowych jak to mam już w zwyczaju :wink: Stęskniłam się za Twoim ogrodem, powiem wprost. Piękne wianki zrobiłaś ;:63 Wiosennie już u Ciebie! Motywujesz mnie do działania. Jutro jadę na gildię i kupię sobie cząstkę wiosny! Widzimy się na Gardenii? Może jakąś kawkę wykonamy między lataniem po stoiskach?
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Kasiu, ten twórczy bałagan jest najfajniejszy, bo jeszcze nic nie wiadomo, a tyle rysuje się możliwości!!! :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Kasiu, ten kuchenny wianek jest śliczny ;:303 ;:215
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Witaj Kasiu, kompozycje i wianki bardzo profesjonalne ;:oj Skończyłaś kurs florystyczny? Faktycznie wiosnę zaprosiłaś do domu ;:3 Dla mnie debest jest kompozycja z tulipanami ;:167
U nas dzisiaj w słońcu było 22 stopnie. W ogrodzie wszystko zaczyna śmigać, pąki nabrzmiałe. Cieszy mnie to bardzo, a jednocześnie boję się, co będzie jak jeszcze przyjdzie mróz?
Dziękuję za podpowiedź w kwestii "róż w ciemno". Angielek mam raptem 6 w tym 2 Austinki, 2 Fryerki i 2 Harknesski. Mam zamiar poszerzyć kolekcję, ale nie mam wytypowanych faworytek.
Pozdrawiam, Elwi
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Kasiu piękne wianeczki Ci wyszły. Cel zaproszenia wiosny do domy myślę że został osiągnięty :) Pewnie bardzo lubisz ten stan, kiedy masz dość materiałów i pozostaje tylko coś pięknego stworzyć.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu, witaj ! Tak myślałam, że nie zasypujesz gruszek w popiele!!! Poznań już prawie Wielkanocny! A u nas ferie zimowe się zaczynają ;:306
Czy wykonywałaś już oprysk Promanalem? Zastanawiam się kiedy ruszyć do boju? ;:131
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, witam w nowym tygodniu!

Emocje sportowe były wczoraj na najwyższym poziomie - ogromnie mnie cieszy sukces Kamila i mam apetyt na więcej! :)

Piękne powiankowałaś i udekorowałaś... masz ewidentne uzdolnienia po mamie :)

Dobrego poniedziałku! Tu ciepło, ale i deszcz pada... jest szansa, że znowu kolejna warstwa śniegu zejdzie. Oby do wiosny!

;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”