Petunia z nasion Cz.2

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Petunia z nasion cz.2

Post »

Ja też tak podpatrywałąm (nawet powiększyłam zdjęcie...), że listków nie widać...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

No tak nie ma właściwych, może na kilku coś tam jest... ale jak mam czekać to jeszcze poczekam :)
A nawozić powinno się takie siewki ?Czy też dopiero po przepikowaniu ? :?:
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Ja z pikowaniem bym poczekała, ale i z zasilaniem też. Jak popikujesz i ładnie będą rosły, to możesz zasilać najpierw mocniej rozcieńczonym Humusem.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
baxiowa
1000p
1000p
Od: 19 sty 2014, o 22:12

Post »

Bardzo ładnie Ci rosną :D nie kombinuj za wiele lepiej powstrzymać się jeszcze z nawozami i pikowaniem widać że nic im nie brakuje a napaprać i zniszczyć jest bardzo łatwo wiem to po swoich doświadczeniach :oops: :oops: :oops:
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
vanyavala
500p
500p
Od: 24 cze 2013, o 18:06

Post »

A moje zamówione w poniedziałek nadal nie przyszły:( Czekam niecierpliwie
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Jeszcze mam pytanie odnośnie pikowania ,czy pikuje się jedną siewkę do jednego kubeczka, czy można dwie trzy w jednym ?
Awatar użytkownika
baxiowa
1000p
1000p

Post »

Ja będę pikować po jednej w pojemniki na rozsady bo wydaje mi się ze jak będą 2-3 to będzie im z czasem jak podrosną za ciasno. ;:100
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
gaura
500p
500p
Od: 14 lut 2013, o 15:37

Post »

Petunie, te rabatowe, wzniesione, w ubiegłym roku pikowałam część do osobnych kubeczków a część do większego pojemnika w rozstawie. Okazało się, że lepiej mi rosły te w większych pojemnikach, były krępe, nie powyciągane i szybciej zakwitły.
Surfinie, czyli wiszące, pikowałam natomiast do osobnych kubeczków :D
Pozdrawiam, Kasia
Awatar użytkownika
amarylis384
500p
500p
Od: 5 sty 2014, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzisiaj pikowałam moje petunie po 2 sztuki do pojemniczka. To tak na wszelki wypadek, gdy jeden padnie może uchowa się drugi.
Awatar użytkownika
baxiowa
1000p
1000p

Post »

Najwięcej będę miała z własnych nasion zebranych z petuni zwisającej wiem że kolory mogą być niespodzianką ale to i fajniej oby tylko zwisała jak roślina matczyna :) :) :)

-- 8 lut 2014, o 15:21 --

[quote="amarylis384"]Dzisiaj pikowałam moje petunie po 2 sztuki do pojemniczka. To tak na wszelki wypadek, gdy jeden padnie może uchowa się drugi. Napisz ile przetrwało po pikowaniu :) jestem ciekaw ile średnio odpada Wam po przepikowaniu??? :| :| :|
Awatar użytkownika
paprotka882
500p
500p
Od: 13 sty 2012, o 12:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moje właśnie wykiełkowały te zwykłe, ta zwisająca jeszcze nie, czy ona jakoś dłużej kiełkuje? siane 5 lutego.
Awatar użytkownika
baxiowa
1000p
1000p

Post »

Wczoraj po pikowałam moje kolorowe z żyłkami a dzisiaj biorę się za zwisające bo przed chwilą wylądowały na podłodze :evil:
Kasia79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2013, o 19:13

Post »

Moje coś słabiutko wschodzą, sporo nasion w ogóle nie ruszyło, a te co wzeszły są mikroskopijne i bardzo słabe. Muszę dokupić chyba prewencyjnie jeszcze jedno opakowanie.
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”