nie wiem co to za roślinki
nie wiem co to za roślinki
witam,
dostałam roślinki a raczej sadzonki od znajomego,ale nie wiem,jak one się zwą - nie przedstawiły się
a znajomy nie wie,co to za kwiaty.
Bardzo proszę o pomoc w określeniu roślinek i kilka słów,jak je hodować/uprawiać.
Z góry dziękuję!
zdj nr 1
zdj nr 2
zdj nr 3
zdj nr 4
zdj nr 6
dostałam roślinki a raczej sadzonki od znajomego,ale nie wiem,jak one się zwą - nie przedstawiły się
a znajomy nie wie,co to za kwiaty.
Bardzo proszę o pomoc w określeniu roślinek i kilka słów,jak je hodować/uprawiać.
Z góry dziękuję!
zdj nr 1
zdj nr 2
zdj nr 3
zdj nr 4
zdj nr 6
Re: nie wiem co to za roślinki
Na trzecim zdjęciu gasteria brodawkowata. Uprawa łatwa, samo rośnie bezproblemowe. Tylko nie przelewaj.
Na szóstym zdjęciu trzykrotka. Piękny chwast, nie do zabicia, bezproblemowa. Żeby się nie powyciągała i ładnie rosła, od czasu do czasu dać trochę nawozu wieloskładnikowego i odwdzięczy się burzą liści.
Na szóstym zdjęciu trzykrotka. Piękny chwast, nie do zabicia, bezproblemowa. Żeby się nie powyciągała i ładnie rosła, od czasu do czasu dać trochę nawozu wieloskładnikowego i odwdzięczy się burzą liści.
Jakie to piękne. Było i zniknęło.
dzięki za pomoc
a może ktoś wie,co to za roślinka ze zdj 1 i 2 oraz roślinka ze zdj 5 (na zdj 4 też jest ta sama,tylko coś nie przeszło :C )
a może ktoś wie,co to za roślinka ze zdj 1 i 2 oraz roślinka ze zdj 5 (na zdj 4 też jest ta sama,tylko coś nie przeszło :C )
Na zdjęciu nr 5 jest Mammillaria gracilis.
dzięki Aneto
a ktoś wie,jak zwie się roślina ze zdj nr 1 i 2 ?
a ktoś wie,jak zwie się roślina ze zdj nr 1 i 2 ?
dzięki wszystkim za pomoc..
już wiem,że na zdj nr 1 to HAWORSJA
już wiem,że na zdj nr 1 to HAWORSJA