Kolcowój chiński, jagody goji (Lycium chinense) Cz.1
Re: Jagody goji ( kolcowój pospolity )
a ile mniej więcej kg można uzyskać z jednego krzaczka? porównywalne do borówki czy dużo mniej?
z tego co czytałem to od 4-5 kg ale to pewnie zalezy od warunków i od tego ile sadzonki maja
na to pytanie najlepiej by Ci odpowiedział Brysiak
ma wiedze na temat goji
pozd
na to pytanie najlepiej by Ci odpowiedział Brysiak
ma wiedze na temat goji
pozd
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam wszystkich:) Dopiero zauważyłem ten wątek. Sam posadziłem 30 sadzonek goji na działce ale ostatnio się dowiedziałem że to może być odmiana trująca?? czy to prawda? jest to ten krzak, który rośnie do 1.5 m. Widzę, że temat Aroni bardzo ciekawy może sobie posadzę kilka krzaków chociażby na nalewki:) Proszę powiedzcie mi coś w skrócie o tej odmianie goji.
przemek1136 ile Twoje sadzonki już maja ? bo sadziles je z nasionek z tego co pisaleś
-
kurcze to szybko rosna z tego co widac niezle
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przeczytaj wątek w całości ,było coś na ten temat.O ILE PAMIĘTAM TO SPRAWA JEST PODOBNA DO ZJEDZENIA ZIELONYCH POMIDORÓW CZY "OWOCÓW" ZIEMNIAKA.To jedna i ta sama rodzina -psiankowate.Niedojrzałe mogą wywołać problemy żołądkowo -jelitowe w najlepszym razie.Pomidek pisze:Witam wszystkich:) Dopiero zauważyłem ten wątek. Sam posadziłem 30 sadzonek goji na działce ale ostatnio się dowiedziałem że to może być odmiana trująca?? czy to prawda?
-
a duzo tego posadziles ?
ile wykielkowalo ?
ile wykielkowalo ?
-
Wysiałem 1 opakowanie (100mg nasion) Vilmorin. Nie liczyłem dokładnie ale było ok 120 nasion z czego wykiełkowało ok 110. Zaledwie kilka sztuk nie wykiełkowało.Na zdjęciu widać dokładnie ile było nasion. Jak jesteś bardzo dociekliwy to da się te nasionka policzyć.
nie trzeba aż tak dociekliwy nie jestem
jestem tylko ciekaw jakie w smaku będą gorzkie czy słodkie nic na opakowaniu nie pisało jaka to odmiana ?
jestem tylko ciekaw jakie w smaku będą gorzkie czy słodkie nic na opakowaniu nie pisało jaka to odmiana ?
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 19 lut 2014, o 17:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mój kolcowój rośnie 3 lata / z dość dużej sadzonki/ i jeszcze nawet nie kwitł Może wreszcie w tym roku będzie miał jakieś kwiatki. Owoce do zbioru muszą być bardzo dojrzałe. Czytałam, że najlepiej strząsać je z krzaka nie dotykając rękami na podłożoną płachtę. W sieci jest dużo na ten temat.