Ogród z różanymi impresjami 3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród z różanymi impresjami 3
To serdecznie witam w gronie inżynierów Gratuluję
Kiedy oblewamy?
Kiedy oblewamy?
Justyś, gratuluję
Bardzo się cieszę
Bardzo się cieszę
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
No proszę, wiadomość puszczona mimo chodem, a jaka reakcja..... dziękuję
Dzisiaj wracam do realnego świata, przeżycia nieco przygasły
Zajęłam się swoją planowaną rabatą różaną, czyli nareszcie coś absolutnie przyjemnego
W moim ogrodzie przybędzie 7 sztuk róż, same angieleczki. Radość jak u dzieciaka....
Koleżanki forumowe nie zawiodly i pomogły szczególnie Koleżanka Anka wstzreliła się w moje zapotrzebowanie i preferencje
Zamówiłam 3 sztuki Crocus Rose, po 2 Munsted Wood i Sister Elizabeth. Projekt rabaty wygląda dobrze co będzie, to się okaże.... Nie wiem,czy ktoś ma takie zestawienie.....
Dzisiaj wracam do realnego świata, przeżycia nieco przygasły
Zajęłam się swoją planowaną rabatą różaną, czyli nareszcie coś absolutnie przyjemnego
W moim ogrodzie przybędzie 7 sztuk róż, same angieleczki. Radość jak u dzieciaka....
Koleżanki forumowe nie zawiodly i pomogły szczególnie Koleżanka Anka wstzreliła się w moje zapotrzebowanie i preferencje
Zamówiłam 3 sztuki Crocus Rose, po 2 Munsted Wood i Sister Elizabeth. Projekt rabaty wygląda dobrze co będzie, to się okaże.... Nie wiem,czy ktoś ma takie zestawienie.....
Pozdrawiam
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko, gratuluję dyplomu! Czyżby z projektowania zieleni?
Z zamówionych różyczek mam tylko Crocus Rose i w dodatku niewiele mogę o niej powiedzieć?kwitła bez zarzutu, ale ma brzydkie liście i pokrój niekontrolowany. Nie chorowała, ale na liściach ma dziwne"zmiany", które zaobserwowały też inne osoby.
Najładniejszy okaz ma oczywiście Safoya, ale dla mnie jej różanka jest nie z tego świata, więc nawet nie startuję z porównaniem do mojej
Pozdrawiam serdecznie
Z zamówionych różyczek mam tylko Crocus Rose i w dodatku niewiele mogę o niej powiedzieć?kwitła bez zarzutu, ale ma brzydkie liście i pokrój niekontrolowany. Nie chorowała, ale na liściach ma dziwne"zmiany", które zaobserwowały też inne osoby.
Najładniejszy okaz ma oczywiście Safoya, ale dla mnie jej różanka jest nie z tego świata, więc nawet nie startuję z porównaniem do mojej
Pozdrawiam serdecznie
- justi177
Hmmmm, pokrój niekontrolowany? No to ciekawie brzmi ale wiesz, co Kasia, jak bedą wszystkie razem, to chyba będzie ok....jestem dobrej myśli...zawsze wygrywałam na sadzeniu grupami
Nawet Pastelki, które wypuszczają długie pędy, co wielu się nie podoba - i pojedynczo wyglądają nie bardzo - to w grupie tworzą fajny efekt
A dziękuję
Masz rację w poruszonej kwestii pierwszej, ale z lekka inaczej się "toto" nazywa
Nawet Pastelki, które wypuszczają długie pędy, co wielu się nie podoba - i pojedynczo wyglądają nie bardzo - to w grupie tworzą fajny efekt
A dziękuję
Masz rację w poruszonej kwestii pierwszej, ale z lekka inaczej się "toto" nazywa
Pozdrawiam
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Trzymam kciuki żeby się udało
Komu ma się udać, jak nie Pani inżynier architekt krajobrazu?
Komu ma się udać, jak nie Pani inżynier architekt krajobrazu?
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Popatrzyłam sobie na Sister Elizabeth , ładna.
Czy ona nie jest trochę Zochowata
Czy ona nie jest trochę Zochowata
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Justi, angieleczki Ciekawe zestawienie. Też Crokusika widziałam u Safoyi. U niej cudna i ulubiona. Może u ciebie też się będzie dobrze sprawować.
Munsted Wood jest cudna, marzy mi się i cieszę się że będę ją mogła u kogoś zobaczyć w realu
Co do Sister Elizabeth to nie mam zdania, tym bardziej ciekawi mnie ta kompozycja
Munsted Wood jest cudna, marzy mi się i cieszę się że będę ją mogła u kogoś zobaczyć w realu
Co do Sister Elizabeth to nie mam zdania, tym bardziej ciekawi mnie ta kompozycja
- justi177
Nenka,
Mam Księżne Zofie, ale w ogole nie skojarzylam razem tych róż. Myślę, że mają całkiem inną budowę kwiatu. Pokrój krzewu z pewnością też Sister E. nie widziałam.
Jola,
Z CR Agnieszki jest coś niebywałego, nie ma takiego drugiego egzemplarza na świecie
Co do kompozycji....nie ma co liczyć na efekty w tym roku. Już to wiem....ale też ufam swojej intuicji, że będzie dobrze
Robaczku,
Z twoim już ogromnym doświadczeniem różanym nie mam się co porównywać. U siebie ograniczam jednak odmiany, a przez to i różane obycie
Wczoraj miałam czas zastanowić sie nad zmianami w ogrodzie....trochę tego jednak będzie, a myślałam, że nic się nie będzie działo. Nie mogę się doczekać nowego sezonu
Mam Księżne Zofie, ale w ogole nie skojarzylam razem tych róż. Myślę, że mają całkiem inną budowę kwiatu. Pokrój krzewu z pewnością też Sister E. nie widziałam.
Jola,
Z CR Agnieszki jest coś niebywałego, nie ma takiego drugiego egzemplarza na świecie
Co do kompozycji....nie ma co liczyć na efekty w tym roku. Już to wiem....ale też ufam swojej intuicji, że będzie dobrze
Robaczku,
Z twoim już ogromnym doświadczeniem różanym nie mam się co porównywać. U siebie ograniczam jednak odmiany, a przez to i różane obycie
Wczoraj miałam czas zastanowić sie nad zmianami w ogrodzie....trochę tego jednak będzie, a myślałam, że nic się nie będzie działo. Nie mogę się doczekać nowego sezonu
Pozdrawiam
- nena08
Sister Elizabeth też nigdy nie widziałam, do wczoraj. To tylko takie pierwsze skojarzenie
Muszę sprawdzić czy są jej zdjęcia w katalogach Austina.
Muszę sprawdzić czy są jej zdjęcia w katalogach Austina.
- alexia
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
, mam obie,(Zoche i Ele) jak dla mnie zupelnie inna budowa kwiatu, a jak stoja obok siebie to mnie oczy bola .
Justi, odwazne polaczenie............ , ale do odwaznych swiat nalezy .
Justi, odwazne polaczenie............ , ale do odwaznych swiat nalezy .
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- justi177
Nenka,
W ostatnim katalogu nie ma jej zdjęć. Sister ma kwiat typu "button eye" - bardzo mi się ta nazwa podoba
Alexia,
Crocus z Sister i Munsted - odważnie? E, takie standardowe połączenie, no chyba, że myślisz o księżnych i siostrze....no to by bylo raczej odważnie jak dla mnie
W ostatnim katalogu nie ma jej zdjęć. Sister ma kwiat typu "button eye" - bardzo mi się ta nazwa podoba
Alexia,
Crocus z Sister i Munsted - odważnie? E, takie standardowe połączenie, no chyba, że myślisz o księżnych i siostrze....no to by bylo raczej odważnie jak dla mnie
Pozdrawiam
- nena08
Wiem , że się czepiam i nie mam racji co do budowy kwiatu,ale......
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.102014
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.206869
obie są piękne
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.102014
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.206869
obie są piękne