Mój piękny ogród - anulka 2008 r.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiem Anusiu, ze nie masz takiego floksa, bo dokładnie obejrzałam wszystkie zdjęcia - chyba, ze jakiegoś byś nie pokazała ;) Ten floksik juz jest Twój A jest jeszcze jeden, na którym były kwiatki w 3 kolorach, jak u dziwaczków Nie jestem tylko pewna, czy tak miał od początku, czy te kolory zmieniały się podczas przekwitania, bo schował się wśród lilii i późno go zauważyłam. Jeżeli w przyszłym roku okaże się trójkolorowy, to też połowę dostaniesz
Tak się cieszę, ze wreszcie ja tez mogę Ci dać coś, co sprawi Ci uciechę
A powiedz Aniu, co jest na drugim zdjęciu wśród Twoich zakupów? Chyba mam coś takiego od sąsiadki i bardzo bym chciała wiedzieć co to jest.
Tak się cieszę, ze wreszcie ja tez mogę Ci dać coś, co sprawi Ci uciechę
A powiedz Aniu, co jest na drugim zdjęciu wśród Twoich zakupów? Chyba mam coś takiego od sąsiadki i bardzo bym chciała wiedzieć co to jest.
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A mnie nie zabierzecie?anulka pisze:teraz szczawiku nie ma -ja Ci dam ,bo on się szybko mnozy.Mam go sporo.Z Izą się umawiamy i jeszcze Ewa i Basia i moze jeszcze ktos dołączy.
Teraz są Targi w Berlinie-06.Jak mozesz to jedz ,bo to niezła gratka.Ja akurat mam dozynki na działce ,ale na wiosenne pojadę.
Umawiamy się rano ok 8,30-mam nadzieję ,ze wstaniesz
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Aniu, jesteś WIELKA! Ogród i działka wzór konspekt!
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
- jolciajci
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lut 2007, o 13:00
Anulko nadrobiłam zaległości i aż oczy mi wyszły na wierzch tyle masz kolorów na ogrodzie :P
Ja chciałam zapytać o ten kwiatek bo to pewnie jest stokezja
Gdzie on rośnie u ciebie i jakich warunków potrzebuje.Ja sobie przywiozłam go z Dobrzycy ale zapomniałam zapytać panią czy lubi cień czy słońce i jaką glebę
Ja chciałam zapytać o ten kwiatek bo to pewnie jest stokezja
Gdzie on rośnie u ciebie i jakich warunków potrzebuje.Ja sobie przywiozłam go z Dobrzycy ale zapomniałam zapytać panią czy lubi cień czy słońce i jaką glebę
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Obie powinnyście często z sobą pisać, bo obie jesteście mistrzyniami w upychaniu roślin na skrawku ziemi. A wasze ogrody są jak botaniki. :P
Pozdrowionka dla Was.
Pozdrowionka dla Was.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
Izuniu na drugim zdjęciu jest paproć-Onychium Japonikum.Bardzo delikatna paprotka i trzeba ją okrywac na zimę.
Ponieważ teraz wyjezdzam to nie wysyłaj mi floksa,bo chyba mi kawałek wyslesz Bardzo się z niego cieszę .Moja kolekcja rosnie. I oczywiscie ,jak u mnie zobaczysz coś ciekawego to pisz!!!!
Agusiu-na targi jestesmy umówione
Jolciu a kiedy byłas w Dobrzycy?Ja tez tą roslinkę tam kupiłam U mnie rosnie na pełnym słońcu i ma się świetnie.Ziemię mam gliniastą.
Grazynko -rzeczywiscie jestem pełna podziwu dla siebie w utykaniu roslin.To wszystko przez tą pazerność.Jolcia tez lubi mieć -najlepiej wszystko.Ja ostatnio wsadziłam prymulki w srodki płożących iglaków-tam ,gdzie jest rozwidlenie gałęzi.Ładnie je widac ,jak kwitną i miejsce wykorzystane
Ponieważ teraz wyjezdzam to nie wysyłaj mi floksa,bo chyba mi kawałek wyslesz Bardzo się z niego cieszę .Moja kolekcja rosnie. I oczywiscie ,jak u mnie zobaczysz coś ciekawego to pisz!!!!
Agusiu-na targi jestesmy umówione
Jolciu a kiedy byłas w Dobrzycy?Ja tez tą roslinkę tam kupiłam U mnie rosnie na pełnym słońcu i ma się świetnie.Ziemię mam gliniastą.
Grazynko -rzeczywiscie jestem pełna podziwu dla siebie w utykaniu roslin.To wszystko przez tą pazerność.Jolcia tez lubi mieć -najlepiej wszystko.Ja ostatnio wsadziłam prymulki w srodki płożących iglaków-tam ,gdzie jest rozwidlenie gałęzi.Ładnie je widac ,jak kwitną i miejsce wykorzystane
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Teraz przyjrzałam się dokładniej: rzeczywiście bardzo delikatna ta paprotka, urocza Ja mam coś innego i zaczynam podejrzewać, że to chwast
Z floksikiem zaczekam, aż dasz znać, ze mogę wysłać, ok? Wyślę Ci całego, bo nie ma jeszcze co dzielić To jest siewka . Ale mam jeszcze jedna taką Ponieważ na ogół nie usuwam siewek, w których rozpoznaję rosliny ozdobne, spodziewam się, ze jeszcze może mi sie udać wyhodować kolejne, nowe odmiany
Różyczka kolor ma piękny, a jak jeszcze pachnie, to jest cudna
gdzie kupiłaś i pod jaką nazwą?
Z floksikiem zaczekam, aż dasz znać, ze mogę wysłać, ok? Wyślę Ci całego, bo nie ma jeszcze co dzielić To jest siewka . Ale mam jeszcze jedna taką Ponieważ na ogół nie usuwam siewek, w których rozpoznaję rosliny ozdobne, spodziewam się, ze jeszcze może mi sie udać wyhodować kolejne, nowe odmiany
Różyczka kolor ma piękny, a jak jeszcze pachnie, to jest cudna
gdzie kupiłaś i pod jaką nazwą?
- jolciajci
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lut 2007, o 13:00
Anulko ja byłam w dobrzycy w połowie sierpnia :P
Tam jest teraz cudownie . Zrobiłam mnóstwo zdjęć a fotosik się wlecze jak flaki z olejem . Nie mogę ich powgrywać bo 2 albo trzy zdjęcia wgrywają się około 5 minut a mam ich ponad 200 :P
Dziękuję za napisanie co i jak z tą roślinką
Tam jest teraz cudownie . Zrobiłam mnóstwo zdjęć a fotosik się wlecze jak flaki z olejem . Nie mogę ich powgrywać bo 2 albo trzy zdjęcia wgrywają się około 5 minut a mam ich ponad 200 :P
Dziękuję za napisanie co i jak z tą roślinką
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola