Ogródek Robaczka cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.12

Post »

Mme Francois wręcz zawala z nóg ;:oj Nie kuś...
Gratuluję nasion kobei. Moją niestety sieknął wrześniowy mróz. Ale i tak byłam z niej zadowolona. Jutro sieje tegoroczną :heja
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja nie popracowałam, bo było za zimno. Nie lubię pracować podczas wiatru. U mnie uciepiała tylko jedna róża jak na razie. Nn ma 2 gałązki są chyba martwe. Ale róża żyje.
No i nadal mam pełno śniegu
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

no lało i o wejściu na działkę mogę zapomnieć.....byłyśmy z mamą i wejść się nie da...... ;:185
no poczekam jeszcze, może w poniedziałek się da......bo jutro muszę w końcu napisać plan do świetlicy......odkładam to i odkładam a muszę przynieść po feriach :roll:
no i nieźle się napracowałaś, zazdroszczę.... ;:131
a ja za to pojechałam dziś do Auchana i mieli tam wyprzedaż kwiatków i tak w moje łapska wpadły 2 róże Parade od Poulsena.....kwitnące miniaturki ;:224
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Brawo Kamiiiiiiiil ;:138 ;:138 ;:138

Marta, Ty zawsze wyhaczysz jakieś różane wyprzedaże ;:306 Masz jeszcze miejsce? :shock:
Małgosiu, ja też bym wolała pracować przy bezwietrznej aurze w temp. 14 stopni i ciśnieniu w normie :lol: Ale to przedwiośnie na litość boską, musi być zimniej i cieszyć się trzeba, że nie ma -20 :D
Sweety, nie kuszę, absolutnie. To cudo będę mieć tyko JA ;:306
Pepsi, wiaj! Fiołki przezimowały do marca w zeszłym roku, potem załatwił je kwietniowy, silny mróz. W tym roku nie próbowałam. Posadziłam neapolitańskie w gruncie i spisują się świetnie ;-))
Monia, parasolki projektowałam pod pienne róże, ale chyba zmienię im przeznaczenie. Bardzo ładne wyszły i nie chciałabym ich zakrywać. Jutro dalszy ciąg prac porządkowych ;:65

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Gratuluję własnej hodowli nasion. W Twoim ogrodzie nawet rzadko zawiazujace owoce rośliny, są w stanie to zrobić ;:oj Kasiu czekam niecierpliwie na zdjęcia nowego "żelastwa". Ciekawa jestem jak prezentują się na rabacie, tymbardziej, że będą widoczne.
Śniadanie o 14... jak ja to znam ;:108 Ale to jest to na co człowiek czeka całą zimę ;:215
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Piękne róże pokazujesz :!:
I nie tylko ;:108
SŁA
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dochować się nasion kobei..... ;:224 .....niezłe osiągnięcie.
To super że już otworzyłaś sezon ogrodowy.
Coś mi mówi, że będziemy gonić z pracą, bo ocieplenie zapowiadają od poniedziałku.
Miłej pracy i udanej niedzieli. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu rzeczywiście nasiona kobei to ewenement, tak samo jak czytała że mina u nas nie zawiązuje nasion, a ja miałam jedną roślinę i mam kilka nasion. Mam nadzieję, że będą dojrzałe te moje i te Twoje ;:333
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Zaglądam , zaglądam zbieram inspiracje czas na wpis ;:108
Przyznam ,że masz mnóstwo róż , sama nie wiem która piękniejsza ale dzięki twoim fotografią , wiem które mam wybrać do swojego zielone zakątka.
Zamówiłam też Clematisa Pillu , którego poznałam u ciebie !!! Czy masz jakieś zdanie o nim ???
Jako ciekawostkę dodam , że jestem synową Ilony to dzięki niej do ciebie trafiłam.
Pozdrawiam i życzę miłej oby słoneczniej niedzieli ;:3
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kasia dzięki Twojemu tak wczesnemu siewowi kobei masz te nasionka.... ;:333 to tak samo jak z jednorocznymi trawami Pennisetum ,można siać później ale nie zdążą zawiązać nasion... ;:108
Ja jeszcze nic nie robiłam w ogródku....poczyniłam obserwacje i sporo roślin wyłazi ,widać pąk hiacyncika ;:173 Róże chyba u mnieteż ok ,na razie wyglądają dobrze,sporo wypuszcza pąki ...ale nic im nie rozgrzebuje i nie odsłaniam...bojam się...jeszcze spokojnie poczekam ;:108
pozdrawiam porannie i latte Ci zostawiam ;:304
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Kobeę już posiałam, więc jest teoretycznie szansa, że oszołomi mnie burzą kwiecia (o ile wyrośnie). Zeszłoroczna zaczęła kwitnąć nieco zbyt późno, ale kwiaty widziałam. Największe wrażenie i tak zrobiły na mnie długie pędy w wielkiej ilości, kwiaty to tylko miły dodatek :D
Wiatr mnie skutecznie wypłasza :roll: Dorobiłam się kiedyś zapalenia zatok i unikam wiatru jak ognia :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Witaj Kasiu ;:3 Ale z Ciebie pracuś! Mnie się jeszcze nie chce, chociaż może to taki leń spowodowany przeziębieniem.
Ciekawa jestem Twoich nowych kowalskich nabytków.
Wątek myślę otworzyć bliżej sezonu różanego (jeśli wytrzymam). W ogrodzie zaplanowałam wiele zmian. Będzie dużo nowych róż. Kilka z nich zawdzięczam oglądaniu takich fotek jak u Ciebie (możesz czuć się matką chrzestną mojej Crown Princess Margarethy i Jude the Obscure :;230 )
Jeśli pozwolisz, to dwa słowa do Juliet...
Julieto, w nowym wątku bardzo liczę na Twoją obecność :D A może Ty w nowym sezonie zdecydujesz się zaprosić nas do swojego :?:
Na koniec tego przydługiego postu mam jeszcze pytanko ? jak prowadzicie swoje edenki? Ja nie chciałabym pnącej, a moja świeżynka wypuściła kilka długich pędów... Zacząć ją kulkować, czy lepiej ciąć?
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Dzień dobry !

Pewnie już w ogrodzie działasz ;:209
Kasiek, Mme Francis G. w Rosarium, faktycznie, obłędne, ale ... ale mnie zachwyciła jednak najbardziej kompozycja w donicy. Dla mnie Francis w donicy, to pierwsze i raczej ostateczne zauroczenie na amen ;:167

Ciekawe czy nasiona kobei mają nadal zdolność kiełkowania po takim przemrożeniu, ale trzymam kciuki, by skiełkowały. No i zastanawiające czy zachowają cechy rośliny matecznej, czy będą zmiany w barwie, albo odcieniu kwiatów, prawda?

Na nowych fotkach znowu zobaczyłam podpory z kulkami, pięknie i estetycznie, to wygląda. Klasa ;:333

Aniu - bardzo się cieszę, że wątek będzie na pewno, choć pojęczę, że tyyyle trzeba czekać ;:201
No i zapowiadasz zmiany, a buuu, tyle czekania chlip, chlip ...
Kobietko, gościem w Twoim wątku będę na bank, ale swojego wątku nie otworzę, też na bank. Nie będę kokietować, że nie ma co oglądać, bo są na forum wątki z ogrodów, jak chusteczki do nosa, ale ja po prostu jestem leń ... Ale nie w ogrodzie, rzecz jasna ;:209
Kasiek jest chrzestną i mojej Jude de Obscure. CPM już mam, cudna, no, ale to wszyscy wiedzą.
Eden u mnie sam z siebie jest rabatówką i takie ma teraz zadanie. Raz wypuściła długi pęd, ale ciachnęłam, bo teraz, to jej dziękuję, nie potrzebuję już pnącej. Założenia się zmieniły, odkąd ona była głucha na moje prośby ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”