Ogródek Robaczka cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.12

Post »

Kasieńko,
ale poszłaś na całość tyle roboty wykonanej w dwa dni no no ;:180 jak słusznie już sama zauważyłaś iglaczki i bukszpanki też są pracochłonne jeśli chcesz utrzymać je w ryzach, zazdroszczę bliśkosci Gardenii,
miłego tygodnia i dużo dużo wypoczynku
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Kasiek, widzę, że sporo z nas spędziło dziś czas na porządkach! Promanal również spłynął po moich roślinach! Aż się wierzyć nie chce, że wiosna tak blisko ;:138 Czekam z niecierpliwością na zdjęcia parasoli i pierwszych oznak wiosny. Jak zabierzesz się za glicynię daj znak, muszę na czas wykonać cięcie! :wit
ps. Ależ wam zazdroszczę Gardenii :twisted: :lol:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu odpisałaś mi że Twoja parasolka jest dużo lepszej jakości niż ta internetowa. Otóż w internecie kosztuje 300 czy prawie lub ponad zł. I posłuchałam Ciebie, napisałam do kowala z prośbą o wycenę takiej usługi. Myślałam że spadnę z krzesła. Odpisał że 750 zł ;:202 . Cierpię coś dzisiaj na bezsenność i oglądam założony przez Ciebie wąteczek o architekturze ogrodowej. Czytam że zapłaciłaś 150 zł. Jestem w szoku że tamten wycenił na 750 zł. Może on chce ze złota ją zrobić :lol:

-- 17 lut 2014, o 02:14 --

Inspiruję się u Ciebie nie tylko różami ale także ozdobami :) Mam nadzieję że nie masz mi tego za złe.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Przejrzałam właśnie poprzednią część wątku Twojego. Napisałaś że czekasz aż padną Hakuro. Ale one tak pięknie Ci rosną. Nie mogę się doczekać aż moja będzie już taką parasolką :) Jakie masz plany na ich miejsce?
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Kasiu,wreszcie doczłapałam do Ciebie, niesamowita kobietko o kosmicznej energii! Oj,bardzo zmobilizowała mnie Twoja postawa! Dziś wcześniej kończę pracę, więc można się wziąć do roboty! A po drodze kupić potrzebny preparat. Dzięki Kasiu za opamiętanie. Wygląda na to, że mnie też trzeba troszkę szturchnąć ;:306
Masz rację, ziemia pachnie inaczej ;:170 I rację masz także w kwestii ilości nakładów włożonych w pielęgnację naszych roślinek. W pracy usiłuję rozmawiać z dziewczynami, ale patrzą na mnie jak na ufo, czasem z politowaniem, a czasem wręcz mówią, że chyba mi się nudzi za bardzo to sobie ogródek wymyśliłam. No trudno, że nie rozumieją,ja tam jestem szczęśliwa! A czytam, że Ty także jesteś szczęśliwa kiedy Cię wszystko na...wala po robocie, hi hi hi
Pozdrawiam poniedziałkowo! :wit
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Kasiu, zaczynam mieć kompleksy ;:306 ... taką ciężką pracę odwaliłaś, a ja nic... ale u mnie jeszcze ziemia lodem skuta i za dużo zrobić się nie da. Może dziś trochę róże poskubię...
Pewnie już nie możesz doczekać się końca tygodnia :wink: .
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Pokazujemy zdjęcia, efekt końcowy i wszystko wygląda jakby tak było od początku ;-) Niejednokrotnie padają pytania co zrobić, żeby było ładnie etc. Właśnie TO. Trzeba zakasać rękawy, nawet w lutym, jeśli sprzyja pogoda i do zmroku naginać w ogrodzie, aż poczujemy każdy mięsień, aż nas złapie skurcz i zabolą ręce. Tak powstaje ogród. ;:333
I nie ma się co oszukiwać, że samo wyrośnie, albo jakoś to będzie. JAKOŚ pewnie by było, ale żeby było tak, jak chcemy, trzeba na to zapracować. I tak jest ze wszystkim
Słuszna racja ;:215 ja tez uwielbiam się napracować w ogrodzie ale czasem brakuje wiedzy jak należy postępować z niektórymi roślinami czy nawet pracami ogrodowymi.Kasiu jesteś niesamowita. ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja z takim zainteresowaniem oglądałam zdjęcia i czytałam o opryskach że posłodziłam sobie herbatkę ;:192 dwa razy no miodzio po prostu jak twoje różyczki ;:215
u mnie dzis słoneczko więc poszaleje a grabiami ;:138
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Kasiu jak to dobrze, że dzielisz się swoimi postępami prac i mobilizujesz tekie leniuszki jak ja :wink: Niby tłumaczę się, że jeszcze u mnie zimno, ledwo stopniał śnieg, ale tak na prawdę to chyba mi się trochę nie chce.
Kasiu, czy oprysk olejowy można też zrobić teraz na róże? Czy może one są za delikatne na Promanal? Możesz napisać co pryskasz olejem? Jeśli już gdzieś to pisałaś, to wskaż proszę, bo ja gapa jestem.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Kasiek, na tak przemiłe słowa nie mogę zostać obojętna :D Jak tylko będzie co pokazywać, zacznę działać ;:108
Aż mnie rączki świerzbią, żeby zacząć tym Promanalem...
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Kasiek, ma na mnie zły wpływ...porozbierałam dzisiaj różane panienki z zimowych kurteczek, a przecież u mnie nie cieplutka wielkopolska tylko zimne podkarpacie ;:306 ;:306
Ale jak człowiek poczyta co się wyrabia w ogrodzie robaczka, to aż chce się iść, coś zrobić u siebie ;:224 tym bardziej że dzisiaj miałąm 10 stopni na plusie ;:oj mam nadzieje, że im nie zaszkodziłam ;:173
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja tam leniuszkiem nie jestem, ale usiłuję być rozsądna ;:224 Mieszkając w górach nie będę szaleć w lutym, by potem gorzko żałować. Zatem i kopce i okrycia zostaną co najmniej do początku marca. Zdążę ze wszystkim, bo jak już zacznę to ... furga aż miło :;230
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Kasiu widzę ,że ostro wystartowałaś z pracami ...możemy sobie podać obolałe ręce ;:306 Przyjemnie prawda ?
Dzisiaj ledwo piszę ...brak kondycji w trzymaniu sekatora daje się we znaki ;:224
Uwielbiam Twoje wspominkowe ,ogrodowe fotki i już nie mogę się doczekać wiosny u Ciebie ...aleja sasankowa coraz częściej śni mi się po nocach ;:173
I ja jestem po pierwszych opryskach ;:333
Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”