Wszystko o pomidorach cz. 7 (13.11.11)
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wszystko o pomidorach cz. 7 (13.11.11)
Chyba nigdy w lutym nie wysiewałam pomidorów...
-
- 200p
- Od: 24 sty 2011, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wszystko o pomidorach cz. 7 (13.11.11)
ja szykuję wysiew na niedzielę
Re: Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz. 7
Nie wytrzymałam do marca z wysiewem pomidorków. Już kiełkują, po 6 dniach od wysiania. Teraz będę analizować wątki, żeby wiedzieć co zrobić aby nie dopuścić do wybiegnięcia. dziękuję za to, że dzielicie się tak cenną wiedzą.
-
- 500p
- Od: 20 lut 2012, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeśli to będą pomidory do gruntu, to o miesiąc za wcześnie.
Zamiast analizować wątki pod kątem rad co do wybiegani pomidorów, naprawdę wystarczyłoby poczekać...
Zamiast analizować wątki pod kątem rad co do wybiegani pomidorów, naprawdę wystarczyłoby poczekać...
Nie publikowane dotąd zdjęcie pomidora Perła Małopolski. Wysiany na przełomie stycznia i lutego w dniu 4 kwietnia był już wsadzony na miejsce docelowe. W międzyczasie był raz pikowany, trzy razy przesadzany i do tego jeszcze ogłowiony. Wszystko w czasie niewiele większym jak 2 miesiące. Nie sądźcie więc, że w pewnym momencie rozsada stanie i będzie czekać na lepsze dni. Wyobraźcie sobie, że ten pomidor miałby iść do gruntu. Do terminu miałby jeszcze półtora miesiąca
Pomidor ten nie był doświetlany.
Pomidor ten nie był doświetlany.
- jayc
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 9 wrz 2011, o 21:32
Koleżanko @ella1 jeżeli wysiałaś za wcześnie to poczytaj co czaruje z pomidorami kolega @forumowicz.ogłowisz,poprzesadzasz i z jednej sadzonki będziesz miała pomidory dla siebie,znajomych i jeszcze zostanie.a najlepsze jest to ze nie będą wybiegniete.
- sachel
- 100p
- Od: 14 lut 2014, o 14:10
forumowicz
To co widać na zdjęciu to chyba jakieś czary.. nie pomyliłeś zdjęć, lub daty którejś ?
Można tylko pogratulować
To co widać na zdjęciu to chyba jakieś czary.. nie pomyliłeś zdjęć, lub daty którejś ?
Można tylko pogratulować
Zaraz Ci poślę maila z plikami zgranymi z karty pamięci aparatu to sobie zerkniesz na datę kiedy to i inne zdjęcia zostały wykonane. Podaj mi tylko adres mailowy na PW. Zgoda ?
- sachel
- 100p
- Od: 14 lut 2014, o 14:10
Wierze na słowo forumowicz po prostu zadziwia mnie Twoja wiedza i jestem pełen podziwu
Moja bazylia strasznie jest gęsta, miałem stare nasiona, nie liczyłem na zbyt wiele a tu niespodzianka, większość ma już liście właściwe i muszę przesadzić, bo są sztuki niektóre strasznie wyciągnięte i co lepsze zostaną a reszta w "kosz"
Moja bazylia strasznie jest gęsta, miałem stare nasiona, nie liczyłem na zbyt wiele a tu niespodzianka, większość ma już liście właściwe i muszę przesadzić, bo są sztuki niektóre strasznie wyciągnięte i co lepsze zostaną a reszta w "kosz"
- Marmarelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 gru 2013, o 10:19
- Kontakt:
forumowicz a ile cm on miał w kwietniu? Bo rzeczywiscie cudo w Twoich rękach.
U mnie tez bazylia ma juz właściwe, popikowałam po 4 do jednej doniczki bo jak głupia pokiełkowała jedna na drugiej. Kolejny pomidor eksperymentalny poszedł do odstrzału - synek chciał go "pogilać" i pomidor tak sie śmiał ze az trzeba było odkurzacz przynieść. Zostały 3, jutro będę jeszcze
Je przesadzać.
U mnie tez bazylia ma juz właściwe, popikowałam po 4 do jednej doniczki bo jak głupia pokiełkowała jedna na drugiej. Kolejny pomidor eksperymentalny poszedł do odstrzału - synek chciał go "pogilać" i pomidor tak sie śmiał ze az trzeba było odkurzacz przynieść. Zostały 3, jutro będę jeszcze
Je przesadzać.
Nie mierzyłem ale możesz mieć porównanie, bo wiaderko ma średnicę 32 cm
- beti_h
- 200p
- Od: 7 mar 2012, o 10:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
forumowicz - w jakim celu był ogławiany ten pomidor?forumowicz pisze: W międzyczasie był raz pikowany, trzy razy przesadzany i do tego jeszcze ogłowiony.