Kawałek szczęścia
Re: Kawałek szczęścia
Asiu super sprawa ta kiełkownica nawet nie wiedziałam ,że coś takiego istnieje
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu, u mnie też wyłażą! Śnieg tu i ówdzie jeszcze jest ale to już nędzne resztki. Z prac porządkowych na razie popełniłam drapanie trawnika. Trzeba było wygrabić darń po tych śmieciach, gruzie itp.
Ja tak się kręciłam koło kiełkownicy chyba w LM, ale z instrukcji wynikało jakoś, że to bardziej skomplikowane w obsłudze niż pilotowanie dreamlinera, więc się zniechęciłam... A kiełki bardzo lubię.
Ja tak się kręciłam koło kiełkownicy chyba w LM, ale z instrukcji wynikało jakoś, że to bardziej skomplikowane w obsłudze niż pilotowanie dreamlinera, więc się zniechęciłam... A kiełki bardzo lubię.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
moje wątki miastowe i wiejskie
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Asiu zapomniała o kiełkach, a też kiedyś robiłam. Lepsze są od nowalijek pędzonych intensywnie. A Tobie też roślinki o wiośnie przypominają
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Iwonko, moja to już taka wysłużona, trzecią zimę razem spędzamy. Ma trzy piętra, ale od jednego zgubiłam korek od odpływu i użytkuję dwa piętra. Jedne zbieram, drugie sieję i tak bez przerwy. Zmieniam tylko rodzaje kiełków.
Zuziu, to tylko tak się wydaje. Sypiesz nasionka, dwa razy dziennie przelewasz wodą i same rosną.
Marysiu, no właśnie. Pomidory nie koniecznie teraz dobre, zresztą i cena. A kiełki na kanapkach, super sprawa.
Zuziu, to tylko tak się wydaje. Sypiesz nasionka, dwa razy dziennie przelewasz wodą i same rosną.
Marysiu, no właśnie. Pomidory nie koniecznie teraz dobre, zresztą i cena. A kiełki na kanapkach, super sprawa.
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nic tak nie cieszy jak wychodzące z ziemi roślinki
A kiełki są bardzo zdrowe
A kiełki są bardzo zdrowe
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Asiu- piękny ogród juz masz.Widzę ,że sporo pracy Was to kosztowało.Pamietam ile ja musiałam walczyc z perzem ,do dziś zreszta gdzieś sie pojawia.Życzę powodzenia i będe zaglądać .
Zapraszam do siebie.Pozdrawiam Jadzia
Zapraszam do siebie.Pozdrawiam Jadzia
- cyganka77
Paulinko, masz rację .
Jadziu, na razie to maleńki kawałek. Przed nami ogrom pracy. Teraz widzę, gdy już zniknęły deski zalegające przy ogrodzeniu, cegły i inne niepotrzebne rzeczy. A jeszcze teren przed domem do zagospodarowania. Dziękuję za odwiedziny i zapraszam.
Jadziu, na razie to maleńki kawałek. Przed nami ogrom pracy. Teraz widzę, gdy już zniknęły deski zalegające przy ogrodzeniu, cegły i inne niepotrzebne rzeczy. A jeszcze teren przed domem do zagospodarowania. Dziękuję za odwiedziny i zapraszam.
- cyganka77
Wczoraj po raz kolejny zrobiłam przegląd ogrodu. Jednak coś już się ruszyło. Widać pączki i nowe przyrosty. Jeszcze leży trochę śniegu, ale dziś kolejny słoneczny dzień, więc jest nadzieja, że go ubędzie.
Bez czarny dół w śniegu, ale góra pnie się ku wiośnie.
Budleja (mam tylko jedną na razie, ale widać, że przy ziemi się zieleni).
Trawa (zapomniało mi się, jak się nazywa, gdzieś pewnie zapisałam).
Żurawka (też nazwa gdzieś jest).
Bez czarny dół w śniegu, ale góra pnie się ku wiośnie.
Budleja (mam tylko jedną na razie, ale widać, że przy ziemi się zieleni).
Trawa (zapomniało mi się, jak się nazywa, gdzieś pewnie zapisałam).
Żurawka (też nazwa gdzieś jest).
-
- 500p
- Od: 28 sty 2013, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Asiu wiosna zaczyna już u Ciebie gościć. Śnieg jeszcze jest?
Kiełki wyglądają bardzo ciekawie, nigdy nie jadłam. Jak smakują?
Kiełki wyglądają bardzo ciekawie, nigdy nie jadłam. Jak smakują?
- cyganka77
Dziś znalazłam kolejne oznaki wiosny, ale już bez aparatu.
Marto, kiełki zależy od rodzaju. Rzodkiewki i rzodkwi są ostre, jak rzodkiewka. Brokuły delikatniejsze. Trudno określić, jaki to smak. Jeśli ktoś lubi zieleninę na kanapkach to jest właśnie to .
Marto, kiełki zależy od rodzaju. Rzodkiewki i rzodkwi są ostre, jak rzodkiewka. Brokuły delikatniejsze. Trudno określić, jaki to smak. Jeśli ktoś lubi zieleninę na kanapkach to jest właśnie to .
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Ja kocham zielenine zawsze i każdą ilość .Latek chlebek serek biały dużo szczypiorku ,natki i pokrzywa mniam.Na zakąske nasturcje,smakują jak rzodkiewka.Polecam
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Asiu widzę że wiosna już do Ciebie przyszła ,wszystko pięknie już ruszyło do słoneczka