Ogródek Robaczka cz.12
- patkaza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz.12
w tym raju to nawet tulipany wcześniej wychodzą....ależ miło poszwędać się w takim pięknym ogrodzie ...ile tu królowych
zaczarowały mnie te budleje, nie wiedziałam że są miniaturowe
zaczarowały mnie te budleje, nie wiedziałam że są miniaturowe
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu, a Morgengruss to na pewno Morgengruss.? wygląda mi na Elmshorn albo cóś inszego
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Constancjo, oczywiście! To Elmshorn. Czeski błąd, dzięki za wyłapanie
Aga, witaj! Pierwszy raz u mnie? Budleje miniaturowe to nabytek z Gardenii, sprzed 2 lat. ładnie się rozrastają na szerokośc, a wysokośc maksymalna to 40-50 cm. Idealne na rabaty mieszane z różami okrywowymi
Czekam, podobnie jak Ty, na pierwsze tulipanki! Pewnie botaniczne znowu będą otwierać wiosenne premiery
Pozdrawiam serdecznie!
I jeszcze jeden widoczek dla nocnych marków
Aga, witaj! Pierwszy raz u mnie? Budleje miniaturowe to nabytek z Gardenii, sprzed 2 lat. ładnie się rozrastają na szerokośc, a wysokośc maksymalna to 40-50 cm. Idealne na rabaty mieszane z różami okrywowymi
Czekam, podobnie jak Ty, na pierwsze tulipanki! Pewnie botaniczne znowu będą otwierać wiosenne premiery
Pozdrawiam serdecznie!
I jeszcze jeden widoczek dla nocnych marków
- julieta
- 100p
- Od: 28 paź 2010, o 00:03
Ten widoczek, to dla mnie Bardzo, ale to bardzo mi się podoba. Jest taki inny, hm, coś ma w sobie, ale nie wiem, jak to nazwać. Oj, zapadnie mi w pamięć na pewno
Kasiek, za altaną widać brzozę. Dużą brzozę, to Wasza? Taka duża?
Latem wykopałam w zasadzie wszystkie cebulowe (reorganizacja nasadzeń) i kompletenie nie pamiętam, gdzie są tulipany botaniczne. To dopiero będzie niespodzianka, oby miła
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Robaczku, twoje widoczki są upajające. Wszystko takie zorganizowane, taki zorganizowany i przemyślany chaos, gdzie rośliny mieszają się ze sobą, niby walczą o terytorium a przy okazji tworzą zgraną kompozycję.. Marzenie, nie ogród szczególnie na tych zdjęciach z efektem rozmycia..to jak ze snu.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Kasiu więc u Ciebie ogrodowo nawet na paznokciach . Kasiu postanowiłam iść za Twoją radą i kupić Pronamal. I wiesz? Nigdzie go nie ma. Dzisiaj jadę do casto.. Myślałam że w okolicach działki w ogrodniczych będzie. A tu dobrze że zadzwoniłam. W jednym nie wiedzieli co to a w drugim będzie dopiero w marcu. First Lady cudowna. To zdjęcie z różowiastym akcentem.... śliczne.
- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
Kasiu, Ty pewnie wyżywasz się urlopowo w ogrodzie. A ja chciałam zrobić trochę porządku za domem i zimno mnie wygoniło. U mnie 1 st i ziemia zamarznięta....... cały syf do wygrabienia też przymarznięty. Promanalu niet. Nigdzie! Chyba będę musiała w necie kupić.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ale róż
Kasia, podpowiedz mi, w jakim programie robisz znak graficzny? Moje nie mają opcji grafiki a chciałabym zrobić jakiś konkretniejszy znak wodny.
Kasia, podpowiedz mi, w jakim programie robisz znak graficzny? Moje nie mają opcji grafiki a chciałabym zrobić jakiś konkretniejszy znak wodny.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja nie o syfie ale o różach
Robaczku,czy kolor róży Bielszy Odcień Bieli jest taki jak na fotce czy inny
Mam w dalszych planach jej kupno Bo róża ładna i nazwa też
Pozdrowienia,
SŁA
Robaczku,czy kolor róży Bielszy Odcień Bieli jest taki jak na fotce czy inny
Mam w dalszych planach jej kupno Bo róża ładna i nazwa też
Pozdrowienia,
SŁA
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Tak Kasiu, wiosna na całej linii.
U mnie od kilku dni nocami po nawet 5 w plusie.
Więc prace "wreją" i kuję to "żelazo" póki gorące.
Wykorzystuję pogodę i urywam codziennie trochę, żeby wiosnę przywitać czystym już ogrodem.
Cieszę się, że też udało Ci się popracować, to wspaniały rodzaj zmęczenia.
U mnie od kilku dni nocami po nawet 5 w plusie.
Więc prace "wreją" i kuję to "żelazo" póki gorące.
Wykorzystuję pogodę i urywam codziennie trochę, żeby wiosnę przywitać czystym już ogrodem.
Cieszę się, że też udało Ci się popracować, to wspaniały rodzaj zmęczenia.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Kasiu, u Ciebie jak zwykle pięknie i romantycznie, zdjęcia róż oszałamiające, muszę w tym sezonie zwrócić większą uwagę na ich wykonanie, a przede wszystkim porobić ich dużo więcej. Ciekawa jestem czy dzisiaj poszalałaś ogrodowo, tak, tak podczytuję, (gorzej z czasem na pisanie), ja zamierzam co nieco porobić w weekend, jeśli pogoda również dopisze. Dziś znów skusiłam się na kolejne chciejstwa różane, one są jak narkotyk, chciałoby się więcej i więcej, a winowajczyni nadal kusi
- robaczek_Poznan
Witajcie!
Ale dzisiaj popracowałam!
Udało mi się wykonać plan, czyli uporządkować rabatę zachodnią i tarasową. Niby nic, ale jakieś 100 róż oczyszczonych z liści, rabaty odkurzone (ależ ciężki ten odkurzacz po 2 godzinach się robi ), obwódki lawendowe przycięte i wygrabione. Byliny i powojniki na wspomnianych rabatach również. Glicynie też przycięte, a pączki wyglądają obiecująco!
Uff.... Uwierzcie mi, boli mnie niemal wszystko, ale to uczucie spełnienia pod koniec dnia...bezcenne
Ptaki śpiewały, słonko wyszło po południu, zakwitly pierwsze krokusy....boshhhh, jakie cudowne uczucie!
Jutro wyjeżdżamy na kilka dni, a po powrocie dokończę porządki i mam nadzieję przywitać wiosnę w pełni
Zostały mi jeszcze do uporządkowania z liści róż rabaty frontowe, pozostałe byliny i powojniki oraz obwódka lawendowa przy cisach. Potem cięcie hortensji, irg i pięciorników, ale to pikuś w porównaniu z różami
Jak się uporam z porządkami, wezmę się za rabatę z bukiem i sadzawkę w pojemniku z terakoty.
Od połowy marca pewnie czeka mnie cięcie róź, potem nawozy i mogę zacząć leniuchować
A jak Wam minął dzień?
Ale dzisiaj popracowałam!
Udało mi się wykonać plan, czyli uporządkować rabatę zachodnią i tarasową. Niby nic, ale jakieś 100 róż oczyszczonych z liści, rabaty odkurzone (ależ ciężki ten odkurzacz po 2 godzinach się robi ), obwódki lawendowe przycięte i wygrabione. Byliny i powojniki na wspomnianych rabatach również. Glicynie też przycięte, a pączki wyglądają obiecująco!
Uff.... Uwierzcie mi, boli mnie niemal wszystko, ale to uczucie spełnienia pod koniec dnia...bezcenne
Ptaki śpiewały, słonko wyszło po południu, zakwitly pierwsze krokusy....boshhhh, jakie cudowne uczucie!
Jutro wyjeżdżamy na kilka dni, a po powrocie dokończę porządki i mam nadzieję przywitać wiosnę w pełni
Zostały mi jeszcze do uporządkowania z liści róż rabaty frontowe, pozostałe byliny i powojniki oraz obwódka lawendowa przy cisach. Potem cięcie hortensji, irg i pięciorników, ale to pikuś w porównaniu z różami
Jak się uporam z porządkami, wezmę się za rabatę z bukiem i sadzawkę w pojemniku z terakoty.
Od połowy marca pewnie czeka mnie cięcie róź, potem nawozy i mogę zacząć leniuchować
A jak Wam minął dzień?
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Kasiu ale miałaś fajny pracowity dzień Udanego wyjazdu życzę. Ja też właśnie siedzę i rozmyślam co już można przycinać. Promanal zakupiłam, także oprysk będzie
Kasiu- udanego urlopu!! Jak czytam Twoją radość z poczynionych porządków w ogrodzie, to człowiek aż żałuje, że nie ma tyle pracy. Niby coś podłubałam, ale za bardzo nie mam się jeszcze czym zając
Pozdrawiam serdecznie i życzę powrotu z naładowanymi akumulatorami
Pozdrawiam serdecznie i życzę powrotu z naładowanymi akumulatorami
- robaczek_Poznan
Juliet, brzoza nasza Jak kupiliśmy działkę, to jedyne co na niej rosło to mała siewki brzozy, która miała niewiele wiecej wzrostu niż ja. To było w 2009r. Teraz drzewo jest gigantyczne! Bardzo ją lubię!
Cieszę się, ze widoczek Ci się spodobał...ja nie mogę się wprost doczekać, gdy altanę zarosną róże
Nifredilku, dziękuję! Przemyślany chaos, powiadasz? Często też przypadkowy ;-)
Madziu, moja kosmetyczka dała czadu wczoraj i zabawiła się w artystkę ;-) Czytałam, że Promanal już kupiony, możesz działać
Constancjo, jeszcze kilka dni i ruszysz do akcji Zapytaj może o Treol, skład taki sam. W necie jest na bank, więc w razie W możesz zamówić i 2 dni pózniej będzie. Buziaki
Aniu, ten znaczek jest autorstwa Constancji
Sławku, ta róża ma kolor bladego, pudrowego różu, bielejący na brzegach. Kwiat uroczy... Gdy rozkwita jest czarkowaty, półpełny. Delikatnie pachnie.
Grażynko, oj napracowałam się dzisiaj za nas dwie Ledwo się ruszam, ale dobry nastrój mnie nie opuszcza! Uwielbiam wiosnę
Ilonko, koniecznie rób więcej zdjęć! Taka biblioteka to skarb na jesienne i zimowe wieczory
Co nowego zamówiłaś? Pozdrowionka
Cieszę się, ze widoczek Ci się spodobał...ja nie mogę się wprost doczekać, gdy altanę zarosną róże
Nifredilku, dziękuję! Przemyślany chaos, powiadasz? Często też przypadkowy ;-)
Madziu, moja kosmetyczka dała czadu wczoraj i zabawiła się w artystkę ;-) Czytałam, że Promanal już kupiony, możesz działać
Constancjo, jeszcze kilka dni i ruszysz do akcji Zapytaj może o Treol, skład taki sam. W necie jest na bank, więc w razie W możesz zamówić i 2 dni pózniej będzie. Buziaki
Aniu, ten znaczek jest autorstwa Constancji
Sławku, ta róża ma kolor bladego, pudrowego różu, bielejący na brzegach. Kwiat uroczy... Gdy rozkwita jest czarkowaty, półpełny. Delikatnie pachnie.
Grażynko, oj napracowałam się dzisiaj za nas dwie Ledwo się ruszam, ale dobry nastrój mnie nie opuszcza! Uwielbiam wiosnę
Ilonko, koniecznie rób więcej zdjęć! Taka biblioteka to skarb na jesienne i zimowe wieczory
Co nowego zamówiłaś? Pozdrowionka