Ogródek Robaczka cz.12
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz.12
Kasiek powolutku i spokojnie żeby się nie spocić muszę zaczynać, choćby dzisiaj - poszłam po kartofle a po drodze ciachnęłam kilka powojników i obmarznięte liście szafirków, i od razu czuję się lepiej
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 10 maja 2013, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hmmm, nie spodziewałabym się, chyba, że mają ukryty potencjał. Zamówiłam jeszcze 3, w Stange, ale nie przysłali mi potwierdzenia, nie pamiętam, jak było poprzednio ( chyba ze 2 razy zamawiałam). Nie szukałam w innych miejscach, bo coś tam jeszcze od nich kupowałam.robaczek_Poznan pisze: Majutkowa, ale mnie zaskoczyłaś! Masz Mme Francois i to w dodatku w takiej liczbie! Ja też mam 4 i niestety więcej mi się nie zmieści. W Rosarium Europa miała ok. półtora metra szerokości. Krzaczki są drobne bo to róża z typu okrywowych, nisko cięta. W sezonie jednak pięknie się rozkłada łukami na boki i jest obsypana kwiatami. Ja posadziłam je w rzędzie, na froncie rabaty co 60 cm. Gdzie zamawiałaś swoje?
Też trochę popracowałam w ogrodzie, ale okazało się, że mam pęknięty kalosz i musiałam przerwać. I kupiłam sobie nowe kalosze - w różyczki !!!
U mnie jeszcze nocami przymrozki, do -3 ( wg stacji), ale u mnie teren nieosłonięty, wiatr hula.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Witajcie!
To był baaaardzo długi dzień, ale nareszcie w domu
Mam lawendowe paznokcie, (ba, nawet krzaczek lawendy na jednym palcu ) w kominku się pali, winko nalane?zaczynam urlop Niebo gwieździste, więc liczę na dobrą pogodę jutro Mam zaplanowane masę zajęć!
Prognozy do końca marca fantastyczne, wiosna jak tralalalalala
Elwi, to mogły być przędziorki. U mnie było to samo. Zostawiają drobne jak mąka, białe kropeczki na liściach. Atakują już od maja, gdy przezimują na krzewach. Zrób oprysk promanalem, najlepiej teraz.
Grażynko, czytałam Twoją dzisiejszą relację z prac, aż serce rośnie! Ja mam nadzieję, na takie postępy jutro, jak aura pozwoli. Podobnie jak Ty, jestem szczęśliwa gdy mogę się solidnie zmęczyć w ogrodzie Mam generalnie luz na wszystkich wkoło i pracuję wtedy, kiedy masz czas i warunki pozwalają, ale generalnie nie narzekam na sąsiadów. Obok mam zapaleńców, którzy przez wiele lat uprawiali działkę, a od roku mieszkają koło nas i tworzą piękny ogród z kompleksem wodnym (staw, strumyk, sadzawka). Po drugiej stronie są nowi lokatorzy, na razie zasiali trawnik?ale może też złapią bakcyla? Pozdrawiam!
Asiu, jak miło, że czasem zajrzysz i jeszcze dobre wieści przyniesiesz Mimo wszystko liczę na pogodę. Korki zawsze są, trzeba będzie znaleźć nową trasę.
Jonatanko, spróbuj wapniowania wiosną. Rozsyp dolomit. Skrzyp rośnie w kwaśnej ziemii.
Ja jeszcze nie robiłam wykopków w ogrodzie, ale wygląda na to, że ziemia miękka. Jak tylko wyrobię się z porządkami, muszę przesadzić bukszpaniki
Majutku, powoli kochana, kuruj się, żeby się nie przyplątały jakieś powikłania
Majutkowa, z tego co się zorientowałam, ta róża jest tylko w Stange. Musimy dać im czas, na pewno się rozrosną. Po tym co widziałam w Rosarium, doceniam potencjał Z jakimi różami je zaplanowałaś?
Gratuluję nowego zakupu! Ja dostałam od M-a w zeszłym roku hunterki i jestem bardzo zadowolona U mnie teraz 3 na plusie, nocami spada czasem do -1/-2. Wiosna!
To jeszcze kilka wspomnień z września:
Heritage
To Elmshorn, pomyłka w opisie Dzięki Ewa
To był baaaardzo długi dzień, ale nareszcie w domu
Mam lawendowe paznokcie, (ba, nawet krzaczek lawendy na jednym palcu ) w kominku się pali, winko nalane?zaczynam urlop Niebo gwieździste, więc liczę na dobrą pogodę jutro Mam zaplanowane masę zajęć!
Prognozy do końca marca fantastyczne, wiosna jak tralalalalala
Elwi, to mogły być przędziorki. U mnie było to samo. Zostawiają drobne jak mąka, białe kropeczki na liściach. Atakują już od maja, gdy przezimują na krzewach. Zrób oprysk promanalem, najlepiej teraz.
Grażynko, czytałam Twoją dzisiejszą relację z prac, aż serce rośnie! Ja mam nadzieję, na takie postępy jutro, jak aura pozwoli. Podobnie jak Ty, jestem szczęśliwa gdy mogę się solidnie zmęczyć w ogrodzie Mam generalnie luz na wszystkich wkoło i pracuję wtedy, kiedy masz czas i warunki pozwalają, ale generalnie nie narzekam na sąsiadów. Obok mam zapaleńców, którzy przez wiele lat uprawiali działkę, a od roku mieszkają koło nas i tworzą piękny ogród z kompleksem wodnym (staw, strumyk, sadzawka). Po drugiej stronie są nowi lokatorzy, na razie zasiali trawnik?ale może też złapią bakcyla? Pozdrawiam!
Asiu, jak miło, że czasem zajrzysz i jeszcze dobre wieści przyniesiesz Mimo wszystko liczę na pogodę. Korki zawsze są, trzeba będzie znaleźć nową trasę.
Jonatanko, spróbuj wapniowania wiosną. Rozsyp dolomit. Skrzyp rośnie w kwaśnej ziemii.
Ja jeszcze nie robiłam wykopków w ogrodzie, ale wygląda na to, że ziemia miękka. Jak tylko wyrobię się z porządkami, muszę przesadzić bukszpaniki
Majutku, powoli kochana, kuruj się, żeby się nie przyplątały jakieś powikłania
Majutkowa, z tego co się zorientowałam, ta róża jest tylko w Stange. Musimy dać im czas, na pewno się rozrosną. Po tym co widziałam w Rosarium, doceniam potencjał Z jakimi różami je zaplanowałaś?
Gratuluję nowego zakupu! Ja dostałam od M-a w zeszłym roku hunterki i jestem bardzo zadowolona U mnie teraz 3 na plusie, nocami spada czasem do -1/-2. Wiosna!
To jeszcze kilka wspomnień z września:
Heritage
To Elmshorn, pomyłka w opisie Dzięki Ewa
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
w tym raju to nawet tulipany wcześniej wychodzą....ależ miło poszwędać się w takim pięknym ogrodzie ...ile tu królowych
zaczarowały mnie te budleje, nie wiedziałam że są miniaturowe
zaczarowały mnie te budleje, nie wiedziałam że są miniaturowe
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
Kasiu, a Morgengruss to na pewno Morgengruss.? wygląda mi na Elmshorn albo cóś inszego
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Constancjo, oczywiście! To Elmshorn. Czeski błąd, dzięki za wyłapanie
Aga, witaj! Pierwszy raz u mnie? Budleje miniaturowe to nabytek z Gardenii, sprzed 2 lat. ładnie się rozrastają na szerokośc, a wysokośc maksymalna to 40-50 cm. Idealne na rabaty mieszane z różami okrywowymi
Czekam, podobnie jak Ty, na pierwsze tulipanki! Pewnie botaniczne znowu będą otwierać wiosenne premiery
Pozdrawiam serdecznie!
I jeszcze jeden widoczek dla nocnych marków
Aga, witaj! Pierwszy raz u mnie? Budleje miniaturowe to nabytek z Gardenii, sprzed 2 lat. ładnie się rozrastają na szerokośc, a wysokośc maksymalna to 40-50 cm. Idealne na rabaty mieszane z różami okrywowymi
Czekam, podobnie jak Ty, na pierwsze tulipanki! Pewnie botaniczne znowu będą otwierać wiosenne premiery
Pozdrawiam serdecznie!
I jeszcze jeden widoczek dla nocnych marków
- julieta
- 100p
- Od: 28 paź 2010, o 00:03
Ten widoczek, to dla mnie Bardzo, ale to bardzo mi się podoba. Jest taki inny, hm, coś ma w sobie, ale nie wiem, jak to nazwać. Oj, zapadnie mi w pamięć na pewno
Kasiek, za altaną widać brzozę. Dużą brzozę, to Wasza? Taka duża?
Latem wykopałam w zasadzie wszystkie cebulowe (reorganizacja nasadzeń) i kompletenie nie pamiętam, gdzie są tulipany botaniczne. To dopiero będzie niespodzianka, oby miła
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Robaczku, twoje widoczki są upajające. Wszystko takie zorganizowane, taki zorganizowany i przemyślany chaos, gdzie rośliny mieszają się ze sobą, niby walczą o terytorium a przy okazji tworzą zgraną kompozycję.. Marzenie, nie ogród szczególnie na tych zdjęciach z efektem rozmycia..to jak ze snu.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Kasiu więc u Ciebie ogrodowo nawet na paznokciach . Kasiu postanowiłam iść za Twoją radą i kupić Pronamal. I wiesz? Nigdzie go nie ma. Dzisiaj jadę do casto.. Myślałam że w okolicach działki w ogrodniczych będzie. A tu dobrze że zadzwoniłam. W jednym nie wiedzieli co to a w drugim będzie dopiero w marcu. First Lady cudowna. To zdjęcie z różowiastym akcentem.... śliczne.
- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
Kasiu, Ty pewnie wyżywasz się urlopowo w ogrodzie. A ja chciałam zrobić trochę porządku za domem i zimno mnie wygoniło. U mnie 1 st i ziemia zamarznięta....... cały syf do wygrabienia też przymarznięty. Promanalu niet. Nigdzie! Chyba będę musiała w necie kupić.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ale róż
Kasia, podpowiedz mi, w jakim programie robisz znak graficzny? Moje nie mają opcji grafiki a chciałabym zrobić jakiś konkretniejszy znak wodny.
Kasia, podpowiedz mi, w jakim programie robisz znak graficzny? Moje nie mają opcji grafiki a chciałabym zrobić jakiś konkretniejszy znak wodny.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja nie o syfie ale o różach
Robaczku,czy kolor róży Bielszy Odcień Bieli jest taki jak na fotce czy inny
Mam w dalszych planach jej kupno Bo róża ładna i nazwa też
Pozdrowienia,
SŁA
Robaczku,czy kolor róży Bielszy Odcień Bieli jest taki jak na fotce czy inny
Mam w dalszych planach jej kupno Bo róża ładna i nazwa też
Pozdrowienia,
SŁA
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Tak Kasiu, wiosna na całej linii.
U mnie od kilku dni nocami po nawet 5 w plusie.
Więc prace "wreją" i kuję to "żelazo" póki gorące.
Wykorzystuję pogodę i urywam codziennie trochę, żeby wiosnę przywitać czystym już ogrodem.
Cieszę się, że też udało Ci się popracować, to wspaniały rodzaj zmęczenia.
U mnie od kilku dni nocami po nawet 5 w plusie.
Więc prace "wreją" i kuję to "żelazo" póki gorące.
Wykorzystuję pogodę i urywam codziennie trochę, żeby wiosnę przywitać czystym już ogrodem.
Cieszę się, że też udało Ci się popracować, to wspaniały rodzaj zmęczenia.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki