Niecierpek (Impatiens walleriana)wysiew,uprawa. Cz.1
Re: Niecierpki z nasion
Karinko ja polecam bardzo niecierpka ,nie wyobrażam sobie lata bez niego.
- paprotka882
- 500p
- Od: 13 sty 2012, o 12:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Magda1975 masz jakieś zdjęcia z ogrodu niecierpków? ja wysiałam pierwszy raz, do tej pory miałam tylko dwa kupne w tamtym roku
- Dziunia87
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A od stycznia siałam już dwa razy i nic.... Ale to chyba wina nasion, bo obydwie paczki były z tej samej parti i nie wykiełkowało nawet jedno nasionko A w zeszłym roku wschodzily jak szalone
W sumie to chyba jeszcze nic straconego i może kupię jeszcze jakąś paczuszkę i wysieję ponownie
W sumie to chyba jeszcze nic straconego i może kupię jeszcze jakąś paczuszkę i wysieję ponownie
- kajko278
- 500p
- Od: 20 sty 2013, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie no Magduniu ja się nie poddaję, te które mam jeszcze żyją no i zobaczymy
Moja działka na Kaszubach
KARINA:-)
KARINA:-)
Będę siała dzisiaj jak mi się uda niecierpki mam nadzieję, że jeszcze nie za późno
Nie jest
Też zabieram się za sianie: różowych i mieszanki "Baby" -mam nadzieję, że to określenie oznacza, że będą niewysokie, ale obficie kwitnące
Też zabieram się za sianie: różowych i mieszanki "Baby" -mam nadzieję, że to określenie oznacza, że będą niewysokie, ale obficie kwitnące
- amarylis384
- 500p
- Od: 5 sty 2014, o 18:50
AGRESTOWA słyszałam o niecierpkach "baby" bardzo pozytywne opinie, że niskie i bardzo obficie kwitną. Mnie nie udało się kupić, ale chętnie będę podpatrywać Twoje. Powodzenia
- paprotka882
- 500p
- Od: 13 sty 2012, o 12:26
Magda śliczne te twoje niecierpki !! Tam jest kilka roślinek czy jedna w tej donicy na tarasie ?
Zdjęcie sprzed lat więc nie pamiętam dokładnie ale myślę że kilka.Strasznie piękny te kolor jest,powiem nie skromnie.
- amarylis384
- 500p
- Od: 5 sty 2014, o 18:50
Posiałam niecierpki waleriana. Natomiast z przezimowanej sadzonki "matki" o kwiatach pełnych, udało mi się ukorzenić 6 odnóżek. Jak u Was z sianiem niecierpków?