Aksamitka - królowa jednorocznych cz.2
- paprotka882
- 500p
- Od: 13 sty 2012, o 12:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Aksamitka - królowa jednorocznych cz.2
Moje dziś pierwszy raz nocowały w foliaczku, i czują się dobrze, ale przez to trochę stanęły ze wzrostem nie mają tak cieplutko i wygodnie jak w domku mimo to na pewno maja dożo światła i tam im dobrze.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U nas w nocy było na minusie,
więc nic y nie zostało chyba z aksamitek.
więc nic y nie zostało chyba z aksamitek.
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Brzydkie przekwitanie to chyba jedyna wadliwa cecha waniliowej aksamitki. Jak kwitnie jest piękna, ale po mocnym deszczu przekwitające kwiatostany wyglądają nieciekawie. Miałam w zeszłym roku (na pierwszej stronie wątku można zerknąć), obrywałam przekwitające na umór i zauważyłam, żę bardzo im to służyło
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- paprotka882
- 500p
- Od: 13 sty 2012, o 12:26
No też się bałam czy dadzą rade, jak szłam zobaczyć czy żyją widziałam przed oczami całą paletę martwych ale było inaczej, nawet nic się nie zaczerwieniło, u nas zapowiadane było +3 i chyba tak jakoś było, nawet może troszkę cieplej.
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Ja zrobiłam sobie małe doświadczenie. 27,01 wysiałam po 3 nasionka aksamitek, które będę wysiewać. Nie doświetlałam
Mr majestic, waniliową, pascal, petite orange i wąskolistną. Wszystkie wzeszły, jednak
ku mojemu zdziwieniu najszybciej i najładniej rośnie waniliowa - ale na niej akurat mi najmniej zależało
Dziś wyglądają tak:
Także partię, która pójdzie do ogrodu myślę jak zasieję pod koniec marca to rozsady do gruntu będą akurat ok.
Mr majestic, waniliową, pascal, petite orange i wąskolistną. Wszystkie wzeszły, jednak
ku mojemu zdziwieniu najszybciej i najładniej rośnie waniliowa - ale na niej akurat mi najmniej zależało
Dziś wyglądają tak:
Także partię, która pójdzie do ogrodu myślę jak zasieję pod koniec marca to rozsady do gruntu będą akurat ok.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
Witam po przerwie
Widzę, że u Was już aksamitki rosną pełną parą....a ja nie mam czasu nawet posiać.
Muszę w tym tygodniu sypnąć porządnie ziarenkami.
W tym roku potrzebuję około setki aksamitek, obsadzę tył i front domu gdzie się da!
Widzę, że u Was już aksamitki rosną pełną parą....a ja nie mam czasu nawet posiać.
Muszę w tym tygodniu sypnąć porządnie ziarenkami.
W tym roku potrzebuję około setki aksamitek, obsadzę tył i front domu gdzie się da!
Tak, tak sadź je gdzie się da sprawią Tobie wiele radości swoją bezproblemowością
- Yvona
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
Czy one nie wytrzymują lekkiego przymrozku? Może w foliaczku by je już posiać...
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.
asta6265 ta waniliowa sialas z wlasnych nasion?Mi cos nie chce wschodzic z wlasnych zebranych nasion.Z nasion kupnych nie mialam problemu .Z tymi hybrydami nowosciami to zawsze tak.
Przepraszam,ale nie mam mozliwosci uzywania polskich liter Kasia
Mam co siać - moje zbiory z ubiegłego roku Pół osiedla mogę obstawić hahah
Mam nadzieję, że mnie nie zawiodą
Mam nadzieję, że mnie nie zawiodą
- Pawrzes
- 200p
- Od: 21 kwie 2013, o 00:32
Moje kochane aksamitki
Ta po lewej to najstarsza ze wszystkich, wysiana w lipcu 2013, trwała w hibernacji 4 miesiące ale po pączkach kwiatowych widać, że budzi się ze snu
Ta po lewej to najstarsza ze wszystkich, wysiana w lipcu 2013, trwała w hibernacji 4 miesiące ale po pączkach kwiatowych widać, że budzi się ze snu
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
- lolka289
- 100p
- Od: 4 kwie 2012, o 12:27
no ładne ja tu kwiaty widzę a ja tu przychodzę z zapytaniem czy już siejecie aksamitki???
Pozdrawiam Ilona
Mój wątek:Balkonowe inspiracje Lolki
Mój wątek:Balkonowe inspiracje Lolki