Clemoholizm - mania zbierania, co kupiła(e)m nowego cz.1
Re: Clemoholizm.....
aneczka1979 ja od ponad 20 lat choruję na tą chorobę zresztą nie tylko tą.Jednak to jedyne pnącz które kupuję od tylu lat i ciągle mi ich mało. Nie mam już miejsca i to mnie martwi. Mam 50 szt. a teraz na wiosnę zamówiłam 10. i już planuję jesienne zakupy.
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danuto oglądałam twój ogród. I wzdychałam...
Niemniej na uwagę zasługuje też Twój czarny kocurro. Śliczniak
Ja w tym sezonie muszę nabyć Sweet summer love! Po prostu muszę!!! No i jeszcze kilka włoskich, by się nadało
Jak pomyślę, że kupiłam działkę z paroma drzewkami owocowymi, iglakami i trawą... tylko... to już nieźle ją "zaśmieciłam" I nadal mi mało!
Niemniej na uwagę zasługuje też Twój czarny kocurro. Śliczniak
Ja w tym sezonie muszę nabyć Sweet summer love! Po prostu muszę!!! No i jeszcze kilka włoskich, by się nadało
Jak pomyślę, że kupiłam działkę z paroma drzewkami owocowymi, iglakami i trawą... tylko... to już nieźle ją "zaśmieciłam" I nadal mi mało!
Aniu powodzenia w planach clematisowych i nie tylko
- aneczka1979
Oj... czyżbym tylko ja nadal chorowała na clematoholizm? Reszta się wyleczyła? Jeśli tak, to poproszę o receptę. U mnie choroba postępuje w zastraszającym tempie. Romansuje z powojnikami na całego a mąż zazdrosny...
- lesioc
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Stoi u mnie ze 20 niebieskich doniczek oprożnionych w tym roku, i jeszcze jakies 5 różowych.... clemoholicy będą wiedzieć o co chodzi ;)
Zdecydowanie choroba sie pogłębia
Zdecydowanie choroba sie pogłębia
Zapraszam: spis treści ogród
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
- aneczka1979
No żartujesz?! Aż tyle??? Chwal się szybciutko!
-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Dajesz, Leszek...;)
Ja postanowiłem urozmaicić szpaler winorośli (około 30 metrowy) kolorystycznym akcentem, zrobiłem pod tym kątem sadzonki Błękitnego Anioła, MJC i PS. Będą to tylko włoskie, bo jest to wystawa południowa, odkryty teren, cały czas słońce. A jeszcze niedawno narzekałem na brak miejsca ;)
Ja postanowiłem urozmaicić szpaler winorośli (około 30 metrowy) kolorystycznym akcentem, zrobiłem pod tym kątem sadzonki Błękitnego Anioła, MJC i PS. Będą to tylko włoskie, bo jest to wystawa południowa, odkryty teren, cały czas słońce. A jeszcze niedawno narzekałem na brak miejsca ;)
- lesioc
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
"Skłodowska Curie", "Kaiser", "Kaen", "Tae", "Teshio", "Romantika", "Blue Ligt", "Oberek", "Krakowiak", "Innocent Bluish" , 'Lemon Dream", "Alba Luxurians".. tyle tak z glowy pamiętam.
Dodatkowo 3 rozne montanty "Freda", "Marjorie" i "Fragrant spring".
A.. i jeszcze dostalem w prezencie "Vienette" i "Pistachio"
Niestety - uwiąd w tym roku dał sie bardzo mocno we znaki - Kaiser przekwitł i cały przyklapł, Sklodowska chyba juz dotarła do mnie zarażona ze szkółki i musiałem wycinać chwilę po przesadzeniu (teraz wibija na nowo jednym małym pędem), Tae ledwo żywy - marnie to wygląda mimo regularnych opryskiwania. "Blue Light" juz niestaty raczej muszę pożegnać na stałe. To generalnie nie jest dobry rok dla powojników u mnie co chwilę wydaje sie, że choroba ustała, a za kilka dni musze ostro wycinać 1/3 roślin.
-- Cz 26 cze 2014 09:57 --
A to już widzieliscie: http://www.clematis.com.pl/pl/o-szkolce ... /818-szmcc ???
Fajny zestawik.... i juz wiem, że chcę mieć "Starburst"
Dodatkowo 3 rozne montanty "Freda", "Marjorie" i "Fragrant spring".
A.. i jeszcze dostalem w prezencie "Vienette" i "Pistachio"
Niestety - uwiąd w tym roku dał sie bardzo mocno we znaki - Kaiser przekwitł i cały przyklapł, Sklodowska chyba juz dotarła do mnie zarażona ze szkółki i musiałem wycinać chwilę po przesadzeniu (teraz wibija na nowo jednym małym pędem), Tae ledwo żywy - marnie to wygląda mimo regularnych opryskiwania. "Blue Light" juz niestaty raczej muszę pożegnać na stałe. To generalnie nie jest dobry rok dla powojników u mnie co chwilę wydaje sie, że choroba ustała, a za kilka dni musze ostro wycinać 1/3 roślin.
-- Cz 26 cze 2014 09:57 --
A to już widzieliscie: http://www.clematis.com.pl/pl/o-szkolce ... /818-szmcc ???
Zapraszam: spis treści ogród
- aneczka1979
Ha! To ja na pewno muszę zdobyć 'Innocent Glance i Stefan Franczak . Ze szczególnym naciskiem na oba.
Co do uwiądu... dlatego do tych wszystkich wielkokwiatowych dokupiłam w tym roku kilka niezawodnych włoskich, by mimo uwiądu zawsze czymś oczy cieszyć.
P.S. Leoś dlaczego tak słabo udzielasz się we własnym wątku?
Co do uwiądu... dlatego do tych wszystkich wielkokwiatowych dokupiłam w tym roku kilka niezawodnych włoskich, by mimo uwiądu zawsze czymś oczy cieszyć.
P.S. Leoś dlaczego tak słabo udzielasz się we własnym wątku?
-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Mam 5 odmian z tego zestawu, niektóre jeszcze ciepłe. Jestem ciekawy, co pokaże Krakowiak, w swojej masie kwiatów może tworzyć interesującą kompozycję.lesioc pisze:A to już widzieliscie: http://www.clematis.com.pl/pl/o-szkolce ... /818-szmcc ???
- aneczka1979
A ja mam dwa, w sztukach trzech. I też się cieszę.
Ten Krakowiak też mnie kusi. Może zamówię go razem z podwójną Betty Corning..?
Ten Krakowiak też mnie kusi. Może zamówię go razem z podwójną Betty Corning..?
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Ja w te włoskie też już nie wierzę Na początek kupowałam same włoskie i też lecą... I jak mówicie w opryski też nie ma co wierzyć!?
- aneczka1979
Iza nie chcę tego nawet słyszeć!
Swoją drogą chyba nikt jeszcze nie psioczył na włoskie...
Swoją drogą chyba nikt jeszcze nie psioczył na włoskie...