Białe róże

Awatar użytkownika
bozkaw
100p
100p
Od: 6 sty 2011, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Białe róże

Post »

Uwielbiam je, dlatego namówiłam teścia na kupno tego ogródka, i w dodatku dokupiliśmy jeszcze 20 tui ;:306

-- 6 lut 2014, o 11:51 --

A ziemia jest niestety nie fajna ogródek pod samą hałdą, ziemia wymieszana jakby z węglem?
Bożena
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Oj tam oj tam, na tej fotce z tujami wcale nie widać żeby ziemia była zła, wszystko bujnie rośnie :D
I z okrywowych białych za Kluską polecam Sea Foam.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Z jasnych róż polecam Sebastiana Kneipp, ma lekki zapach, ale ma. Pięknie wygląda, dobrze rośnie i obficie kwitnie Giardina.
Jak dla mnie, jest lepsza od Eden, ale głównie dlatego, że Eden u mnie nie rośnie dobrze.
Poleciłabym też wyższe angielki, tu jest spory wybór w pastelowych odcieniach (kocham takie :wink: )
Moą faworytką w tym kręgu jest James Galway i Spirit of Freedom, jej kwiaty mają ciekawy odcień, są piękne, duże i mocno wypełnione. I pięknie pachną ;:167 . To spora róża, można ją traktować jak niską pnącą.
To ta w centrum, przy figurce
Obrazek
i kwiaty
Obrazek

Może jeszcze Clair R, ona i pachnie i ma dobre opinie. Podobnie Mrs. John Laing.
Awatar użytkownika
bozkaw
100p
100p

Post »

Dziękuję Ci Aniu, mi się spodobała bardzo, bardzo Giardina ;:167 , i ta żółta róża na zdjęciu, jak się zwie ta piękność? P.S. Piękna ta panna w centrum :wink:
Bożena
Awatar użytkownika
Firletka
500p
500p
Od: 16 mar 2009, o 16:19

Post »

Bożenko , Georges Denjean jest znów dostępny. Wejdź na stronkę i jeśli nadal jesteś nim zainteresowana możesz zamawiać.

Pozdrawiam ! :wit
tęsknimy do ogrodów, może dlatego ,żeśmy wypędzeni z raju...
Firletka -Wizytówka
Awatar użytkownika
bozkaw
100p
100p

Post »

Tu znalazłam niezbyt pochlebną opinię o tej róży http://www.roses.webhost.pl/2010/11/georges-denjean/
Bożena
Awatar użytkownika
bozkaw
100p
100p

Post »

Mój problem z doborem róż rozwiąże rodzina!z okazji zbliżających się moich urodzin każdy gość dostał listę z moimi faworytkami i powiedziałam żeby nie kupowali drogich bukietów z kwiaciarni, i tak zwiędną, tylko zamiast tego za te same pieniądze zamówili jedną różę z mojej listy. Na obwódkę wybrałam pachnące goździki
-- 18 lut 2014, o 11:22 --

P.S kochani, macie jakieś doświadczenia z maciejką bo ja co roku wysiewam do gruntu i coś tam wzejdzie a potem znika, może lepiej do doniczek?
Bożena
kluska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 sty 2008, o 11:26

Post »

Bożenko u mnie maciejka obowiązkowa... Sieję rzutowo raz w miesiącu w różnych miejscach, często wysiewa się sama, bo ja łęty z ogrodu sprzątam dopiero na wiosnę, jak widzę, że maciejka, to rozkruszam, albo wciskam w ziemię. Ona kwitnie dobrze w niezbyt suche lata, ale z kolei w suche piękniej pachnie więc dobrze jest ją podlać... ja nawet pikuję z pola do skrzynek, żeby pachniała na tarasie... Ale maciejka najmocniej pachnie w nocy i nad ranem, popołudniu tytoń a w południe rezeda i goździki....od rana najbardziej :) ziemia :)
kluska - "ogrodnik" od czerwca 2006
Awatar użytkownika
bozkaw
100p
100p

Post »

Posieję maciejkę bo ten zapach...groszek raz miałam i nie pamiętam żeby pachniał, tak samo wiciokrzew pomorski.

-- 19 lut 2014, o 22:15 --

Rezeda wizualnie niezbyt, ale jeśli pachnie to czemu nie!
Bożena
Awatar użytkownika
Firletka
500p
500p
Od: 16 mar 2009, o 16:19

Post »

a może wieczornik damski ? W teorii dwuletnia, ale wg uprawiających ją w ogrodach - bylina, nie trzeba powtarzać siewu. Sama o siebie zadba. I nawet kwiaty trochę podobne do maciejki , tylko roślina dużo wyższa.
U mnie nasiona czekają na ...wysianie.
tęsknimy do ogrodów, może dlatego ,żeśmy wypędzeni z raju...
Firletka -Wizytówka
Awatar użytkownika
bozkaw
100p
100p

Post »

No to coś nowego dla mnie zapodałaś :wink: pierwszy raz widzę taką roślinkę, teraz poczytam o niej więcej ;:101
Bożena
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Wieczornik Damski pięknie pachnie ;:oj
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Olenkazz
200p
200p
Od: 3 mar 2013, o 13:33

Re: BIAŁE RÓŻE

Post »

zielonajagoda pisze:Oj tam oj tam Bożenko, ale te kwiaty.... ;:oj To może Bouquet Parfait, może to nie czysta biel ale pachnie, to też mój jesienny nabytek https://www.google.pl/search?q=bouquet+ ... 66&bih=619
Cieszę się, że też doceniasz tę röżę. Nie przepadam za białymi kwiatami, ale ta odmiana mnie urzekła. Kwitła prawie cały czas. Kwiaty wyj?tkowo trwałe, nie bały sę deszczu. Kolor z lekkiego röżu zmieniał się z czasem do czystej bieli. Liście zdrowiuteńkie i błyszcz?ce. Byłam zaskoczona jak bardzo j? polubiłam... nawet möj M. zapatrzony w swoj? Dinky zauważył to białe cudeńko na rabacie.
Pozdrawiam
Olenka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Róże”