nowy ogród-ek

Drzewa ozdobne
ODPOWIEDZ
olut30
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 21 lut 2014, o 09:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

nowy ogród-ek

Post »

Witam.
Mam do zagospodarowania teren wokół domu. Nigdy tego nie robiłam. Proszę o pomoc jakie rośliny i gdzie mogę posadzić. Najlepiej żeby to były mało pracochłonne.
Sytuacja przestawia się następująco: wejście do domu od południa, z każdej strony do zagospodarowania po 4 m., dodatkowo od strony zachodniej kryty płot sąsiada :(.
Z góry dziękuję za pomoc
Cezaryyy
100p
100p
Od: 16 sie 2012, o 11:25

Re: nowy ogród-ek

Post »

Zmartwie Cie, ale nie ma roślin mało pracochłonnych. Są rośliny mniej pracochłonne, ale mało pracochłonne to byle jakie. Ogrodnictwo to sport nie dla leniwych :wink: Potrzebne będą informacje o glebie, o tym jakie są Twoje upodobania, czy mają być to iglaki, krzewy liściaste, byliny a może wszystko na raz. Przyda się zdjęcie miejsca. Do zakupu roślin jeszcze dość daleka droga, lepiej założyć taki ogród świadomie niż potem się męczyć. Poczytaj jakąś książke, czytaj posty na forum, oglądaj zdjęcia a wtedy bardziej uświadomiona będziesz cieszyć się z ogrodu. Są poradniki od A do Z. Droga typu powiedzcie mi jakie rośliny a ja je kupie i wsadze to droga do nikąd. Musisz podać więcej szczegółów, żebyśmy pomogli :D
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22

Re: nowy ogród-ek

Post »

Dysponujesz jakimiś zdjęciami ? Lepiej wtedy by było doradzić, masz może jakieś gusta ? Przejrzyj sekcję Zdjęcia ogrodów i może coś się spodoba ? W razie czego pytaj .
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OZDOBNE, pnącza”