Doniczka samonawadniająca
Doniczka samonawadniająca
Znalazłem coś ciekawego, doniczkę która sama uzupełnia sobie wodę, a właściwie ta woda cały czas w niej jest. Podam przekładowy link do takiej doniczki: zmoderowano/Admin KaRo
Napiszcie co o czymś takim myślicie? Szczególnie zależy mi na opiniach czy takie doniczki nadają się do hodowania rosiczek, które muszą mieć stały dostęp do wody.
Napiszcie co o czymś takim myślicie? Szczególnie zależy mi na opiniach czy takie doniczki nadają się do hodowania rosiczek, które muszą mieć stały dostęp do wody.
Pozdrawiam, Kuba
- norbert76
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2011, o 14:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Doniczka samonawadniająca
Wg mnie taka doniczka jest bezsensu pod kątem uprawy roślin pokojowych, np. rosiczki. Ze strony można wynika, że jest kierowana raczej pod rośliny czysto balkonowe i to wtedy ma sens, gdy na dłuższy czas zostawia się takie rośliny, bez opieki. W domu, wg mnie, biorąc pod uwagę rozmiary jest bezcelowe, fakt rosiczki lubią mieć mokre stopy, ale w czym problem po prostu ręcznie i normalnie podlewać?
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Do uprawy rosiczek może niekoniecznie, ale w przypadku innych rodzajów kwiatów jak najbardziej. Ostatnio spotkałem się z takim czymś jak automatyczny zestaw do podlewania kwiatów doniczkowych. Myślę, że to świetne rozwiązanie jak się długo nie przebywa w domu i nie ma kto zająć się roślinami.
Kwiat jest uśmiechem rośliny a uśmiech jest całym bogactwem człowieka.
Mam taką doniczkę ,jest świetna .Rosły w niej pelargonie w pełnym słońcu na cmentarzu i mimo upałów wystarczyło podlewanie 1x w tygodniu
To chyba watek w którym mogę się pochwalić swoim odkryciem! A mianowicie znalazłam coś takiego jak ?AquaGel? czyli żel, który zapobiega suszy u naszych roślinek;) Cytuję? Pozwala na rzadsze podlewanie, chroni przed przelaniem oraz poprawia strukturę gleby.? Bardzo fajna sprawa, dopiero wypróbowuje, ale jakby ktoś chciał można go dostać w tym sklepie Reklamę sklepu usunięto. bab... . Piszcie jeśli mieliście jakieś doświadczenie z nim Swoja drogą, polecam sklep mają tez świetną hurtownie przepięknych doniczek! <3