Ogródek Robaczka cz.12
Re: Ogródek Robaczka cz.12
Witaj Kasiu z powrotem ! Widzę, że przywitały Cię łany krokusów ... U mnie też zaczynają się pokazywać, ale na razie tylko pojedyncze sztuki...
- merymg
- 200p
- Od: 4 mar 2013, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Kasiu Przesyłam pozdrowienia zza mich górek. Twój ogródek znam od dawna i śledzę na bieżąco. Pewnie się powtórzę, ale wiele z nas dąży do ideału jaki jest w Twoim ogrodzie. Dodrze,że za wizyty u siebie nie pobierasz opłat bo "poszłabym z torbami".
Małgoś
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Twój ogród jak zwykle zaczyna wiosenne widoki.
U mnie tylko parę przebiśniegów i ranniki.
I tak się cieszę, że są. Mam nadzieje, że rozniosą się po całym ogrodzie.
U mnie tylko parę przebiśniegów i ranniki.
I tak się cieszę, że są. Mam nadzieje, że rozniosą się po całym ogrodzie.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Pogoda była dzisiaj wymarzona Słonko od rana, niemal bezwietrznie!
Udało mi się ogarnąć rabaty przy ścieżce - 3 worki liści i stos chabazi. Przycięłam pięciorniki i kolejne powojniki. Ciachnęłam też kilka cisów i bukszpanów oraz kolejne byliny, tym razem w przedogródku.
Aha, i lawenda prawie cała przycięta... dżizas ile ja tego mam
W zasadzie pozostał mi jeszcze prawie cały front do ogarnięcia, ale to w weekend. Oprysk miedzianem też wciąż przede mną.
Urobiłam się po pachy, ale uczucie samozadowolenia po fakcie - bezcenne
Wieczorem, w nagrodę zaśpiewał mi kos
W przyszłym tygodniu zaczynam ciąć róże, potem nawozy i reszta prac. A jak to skończę, to będzie już tylko laba i czekanie na tulipany
Asiu, widziałam, że u Ciebie też pojawiły się kolorki Rabatki na działce wysprzątane? Widzimy się w piątek?
Emiento, witaj! Krokusów przybywa codziennie! Dzisiaj pojawiły się kolejne, teraz widać zmiany na rabatkach każdego dnia. Pozdrawiam!
Ula, te porcelanowe płyteczki to azulejos, tradycyjny, portugalski wyrób. Zdobią domy, restauracje i instytucje publiczne. Cieszę się, że Ci się podobała relacja. Pozdrawiam serdecznie!
Monia, słonko przywiozłam z Portugalii Dzisiaj było pięknie, przesyłam pozdrowienia i dobrą pogodę
Marzenko, cieszę się, że mój entuzjam się udziela, nawet wirtualnie O tej porze roku, każdy kwiatuszek sprawia radość! Oby tych powodów do radości było jak najwięcej Czekam na Twój wątek
Aniu, dzięki! Planu 100% nie wykonałam, doba za krótka ;-)) Ale ciąg dalszy w weekend w przerwie szaleństw na Gardenii
Kiedy otwierasz wątek?
Agness, życzę dużo słonka! Na pewno wkrótce zakwitną! Pozdrawiam
Aguś, masz powera kochana, oj masz Ja wysiadam przy takim tempie, mimo naładowania akumulatorków słonecznych w Portugalii, ale małymi kroczkami zmierzam do celu
Buziaki pracusiu
Udało mi się ogarnąć rabaty przy ścieżce - 3 worki liści i stos chabazi. Przycięłam pięciorniki i kolejne powojniki. Ciachnęłam też kilka cisów i bukszpanów oraz kolejne byliny, tym razem w przedogródku.
Aha, i lawenda prawie cała przycięta... dżizas ile ja tego mam
W zasadzie pozostał mi jeszcze prawie cały front do ogarnięcia, ale to w weekend. Oprysk miedzianem też wciąż przede mną.
Urobiłam się po pachy, ale uczucie samozadowolenia po fakcie - bezcenne
Wieczorem, w nagrodę zaśpiewał mi kos
W przyszłym tygodniu zaczynam ciąć róże, potem nawozy i reszta prac. A jak to skończę, to będzie już tylko laba i czekanie na tulipany
Asiu, widziałam, że u Ciebie też pojawiły się kolorki Rabatki na działce wysprzątane? Widzimy się w piątek?
Emiento, witaj! Krokusów przybywa codziennie! Dzisiaj pojawiły się kolejne, teraz widać zmiany na rabatkach każdego dnia. Pozdrawiam!
Ula, te porcelanowe płyteczki to azulejos, tradycyjny, portugalski wyrób. Zdobią domy, restauracje i instytucje publiczne. Cieszę się, że Ci się podobała relacja. Pozdrawiam serdecznie!
Monia, słonko przywiozłam z Portugalii Dzisiaj było pięknie, przesyłam pozdrowienia i dobrą pogodę
Marzenko, cieszę się, że mój entuzjam się udziela, nawet wirtualnie O tej porze roku, każdy kwiatuszek sprawia radość! Oby tych powodów do radości było jak najwięcej Czekam na Twój wątek
Aniu, dzięki! Planu 100% nie wykonałam, doba za krótka ;-)) Ale ciąg dalszy w weekend w przerwie szaleństw na Gardenii
Kiedy otwierasz wątek?
Agness, życzę dużo słonka! Na pewno wkrótce zakwitną! Pozdrawiam
Aguś, masz powera kochana, oj masz Ja wysiadam przy takim tempie, mimo naładowania akumulatorków słonecznych w Portugalii, ale małymi kroczkami zmierzam do celu
Buziaki pracusiu
Kasiu, stopien zaawansowania prac budzi moj szczery podziw... Zwlaszcza, ze kto jak kto, ale Ty chabazi masz istne zatrzesienie... Gratuluje pracowitosci i samozaparcia!
Juz czas na ciecie roz?
Pozdrawiam ze szklanica Desperadosa ;-)
Juz czas na ciecie roz?
Pozdrawiam ze szklanica Desperadosa ;-)
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Kasiu a mogłabyś coś więcej napisać o przycinaniu lawendy-moje krzaczki mają za sobą pierwszą zimę i wyglądają różnie a ja nie bardzo wiem co dalej?U mnie dziś mimo słoneczka masakryczne zimno ,próbowałam coś działać ale łapki marzły
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Kasiu ale się napracowałaś. Potem będziesz leniuchować a my wszystkie pracować w pocie czoła Wystartowałaś bardzo szybko w tym roku. Pogoda faktycznie dzisiaj była bajeczna. Aż sama tupałam nogami żeby coś porobić. No ale niestety. Muszę czekać aż będzie to możliwe Widzę że już tak pięknie wszystko przycinasz że absolutnie żadnego nawrotu zimy nie przewidujesz
- Ivona44
- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasia co to są chabazie ? Styrałaś się kobito, ale roboty poszło ful, coś z wycieczki będzie? Jedno słoneczne zdjątko
Pozdrawiam, Iwona.
- robaczek_Poznan
Ooo i przyszły dwie Małgosie
Małgoś, witaj! Gości bardzo lubię, więc wjazd gratisowy Gdybyś miała ochotę zajrzeć w realu, również zapraszam!
Bardzo dziękuję za przemiłe słowa, ale uwierz mi, daleko do ideałów?w trakcie wiosennych prac zawsze pukam się w głowę, że mi się zachciało angielskiego ogrodu Ponad 300 róż i ponad 200 krzaczków lawendy do przycięcia daje do myślenia
A to jeszcze nie wszystko? Tym bardziej dziękuję za komplementy i słowa na zachętę
Margo, ja nie mam przebiśniegów, tym bardziej mi miło podziwiać je u Ciebie Pozdrowionka
Aguś, o tak, chabazi u mnie dostatek Co ja miałam w głowie, żeby tyle tego badziewia nasadzić
U nas zaczynają już kwitnąć forsycje, Ewa zaczęła cięcie, więc mam zielone światło Muszę zaczynać wcześniej, bo trochę tego mam U Was nieco zimniej, więc wstrzemięźliwość wskazana Buziaki
Bejka, lawendę tnę na wysokość ok. 10-20 cm, w zależności od wielkości krzaczka. Generalnie należy je ciąć na kształt kuli, niżej po bokach, wtedy tworzą ładny krzaczek. Nie przejmuj się, że wygląda marnie po zimie, ten typ ta ma Ale jak pędy są zielone w środku to jest ok i na pewno odbije. Nie może mieć za mokro, warto też sypnąć jej dolomitu czy innego wapna.
U nas dzisiaj było 12 stopni, a w słońcu pewnie dużo więcej, dlatego korzystam z pogody. Ale koniec dobrego, jutro do pracy
Pozdrawiam i życzę dobrej aury do prac ogrodowych
Małgoś, witaj! Gości bardzo lubię, więc wjazd gratisowy Gdybyś miała ochotę zajrzeć w realu, również zapraszam!
Bardzo dziękuję za przemiłe słowa, ale uwierz mi, daleko do ideałów?w trakcie wiosennych prac zawsze pukam się w głowę, że mi się zachciało angielskiego ogrodu Ponad 300 róż i ponad 200 krzaczków lawendy do przycięcia daje do myślenia
A to jeszcze nie wszystko? Tym bardziej dziękuję za komplementy i słowa na zachętę
Margo, ja nie mam przebiśniegów, tym bardziej mi miło podziwiać je u Ciebie Pozdrowionka
Aguś, o tak, chabazi u mnie dostatek Co ja miałam w głowie, żeby tyle tego badziewia nasadzić
U nas zaczynają już kwitnąć forsycje, Ewa zaczęła cięcie, więc mam zielone światło Muszę zaczynać wcześniej, bo trochę tego mam U Was nieco zimniej, więc wstrzemięźliwość wskazana Buziaki
Bejka, lawendę tnę na wysokość ok. 10-20 cm, w zależności od wielkości krzaczka. Generalnie należy je ciąć na kształt kuli, niżej po bokach, wtedy tworzą ładny krzaczek. Nie przejmuj się, że wygląda marnie po zimie, ten typ ta ma Ale jak pędy są zielone w środku to jest ok i na pewno odbije. Nie może mieć za mokro, warto też sypnąć jej dolomitu czy innego wapna.
U nas dzisiaj było 12 stopni, a w słońcu pewnie dużo więcej, dlatego korzystam z pogody. Ale koniec dobrego, jutro do pracy
Pozdrawiam i życzę dobrej aury do prac ogrodowych
Kasiu, mnie się też nie udało wykonać planu w 100%. Jak zaczęłam podkrzesywać te swoje drzewa, to nie mogłam skończyć . Ale za to ile miejsca... Wszystkie zamówione panienki trafią na rabaty. Mogę w związku z tym domówić jeszcze jedną do donicy
W sobotę rozpoczynamy wykopki, na które najbardziej czekałam. Będę miała swobodę działania. Aż mnie nosi
PS Do twarzy Ci w tym mercedesku
PPS Wąteczek niedługo; już tęsknię
PPPS Moja forsycja też już zaczęła kwitnąć.
W sobotę rozpoczynamy wykopki, na które najbardziej czekałam. Będę miała swobodę działania. Aż mnie nosi
PS Do twarzy Ci w tym mercedesku
PPS Wąteczek niedługo; już tęsknię
PPPS Moja forsycja też już zaczęła kwitnąć.
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- robaczek_Poznan
Iwonko, styrałam się, to fakt Ale jaka radocha! A tu wrzuciłam link do portugalskich klimatów
Madziu, prace trzeba dostosować do pogody i przyrody, nie do kalendarza U nas jest nieco cieplej, niż w innych rejonach Polski, więc wegetacja też startuje wcześniej. Co roku zaczynam w ogrodzie prace wtedy, kiedy pozwala na to przyroda i obowiązki Mam spory ogród do ogarnięcia, a pracuję codziennie do 16, więc muszę gospodarować czasem i siłami
Aniu, poszalałaś! wszystkie iglaki już wyciachane? Zazdroszczę miejsca na nowe panienki?mi zostały tylko donice, a i te juz pełne Dzisiaj przywiozłam od Ewy Alexandrine?. PS. Dzięki za wszystkie PS-y, czekam na wąteczek przebierając stópkami PPS. Merca dostaliśmy w ramach upgrade'u z ?Punto
Ula, spoko, przyroda nadrobi Nie smutaj, za chwilę wszędzie będzie masa kolorów!
Madziu, prace trzeba dostosować do pogody i przyrody, nie do kalendarza U nas jest nieco cieplej, niż w innych rejonach Polski, więc wegetacja też startuje wcześniej. Co roku zaczynam w ogrodzie prace wtedy, kiedy pozwala na to przyroda i obowiązki Mam spory ogród do ogarnięcia, a pracuję codziennie do 16, więc muszę gospodarować czasem i siłami
Aniu, poszalałaś! wszystkie iglaki już wyciachane? Zazdroszczę miejsca na nowe panienki?mi zostały tylko donice, a i te juz pełne Dzisiaj przywiozłam od Ewy Alexandrine?. PS. Dzięki za wszystkie PS-y, czekam na wąteczek przebierając stópkami PPS. Merca dostaliśmy w ramach upgrade'u z ?Punto
Ula, spoko, przyroda nadrobi Nie smutaj, za chwilę wszędzie będzie masa kolorów!
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Kasiu dziękuję za podpowiedź niby wiedziałam ,że lubi zasadowe gleby,a o dolomicie nie pomyślałam
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I