Ogródek Robaczka cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.12

Post »

Witaj Kasiu z powrotem :wit ! Widzę, że przywitały Cię łany krokusów ... U mnie też zaczynają się pokazywać, ale na razie tylko pojedyncze sztuki...
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu :wit Przesyłam pozdrowienia zza mich górek. Twój ogródek znam od dawna i śledzę na bieżąco. Pewnie się powtórzę, ale wiele z nas dąży do ideału jaki jest w Twoim ogrodzie. Dodrze,że za wizyty u siebie nie pobierasz opłat bo "poszłabym z torbami". :;230
Małgoś
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Twój ogród jak zwykle zaczyna wiosenne widoki.
U mnie tylko parę przebiśniegów i ranniki.
I tak się cieszę, że są. Mam nadzieje, że rozniosą się po całym ogrodzie.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Pogoda była dzisiaj wymarzona ;:173 Słonko od rana, niemal bezwietrznie!
Udało mi się ogarnąć rabaty przy ścieżce - 3 worki liści i stos chabazi. Przycięłam pięciorniki i kolejne powojniki. Ciachnęłam też kilka cisów i bukszpanów oraz kolejne byliny, tym razem w przedogródku.
Aha, i lawenda prawie cała przycięta... dżizas ile ja tego mam :shock:
W zasadzie pozostał mi jeszcze prawie cały front do ogarnięcia, ale to w weekend. Oprysk miedzianem też wciąż przede mną.
Urobiłam się po pachy, ale uczucie samozadowolenia po fakcie - bezcenne ;:215
Wieczorem, w nagrodę zaśpiewał mi kos ;:170
W przyszłym tygodniu zaczynam ciąć róże, potem nawozy i reszta prac. A jak to skończę, to będzie już tylko laba i czekanie na tulipany ;:209 ;:306

Asiu, widziałam, że u Ciebie też pojawiły się kolorki ;:138 Rabatki na działce wysprzątane? Widzimy się w piątek? :wit
Emiento, witaj! Krokusów przybywa codziennie! Dzisiaj pojawiły się kolejne, teraz widać zmiany na rabatkach każdego dnia. Pozdrawiam!
Ula, te porcelanowe płyteczki to azulejos, tradycyjny, portugalski wyrób. Zdobią domy, restauracje i instytucje publiczne. Cieszę się, że Ci się podobała relacja. Pozdrawiam serdecznie!
Monia, słonko przywiozłam z Portugalii :wink: Dzisiaj było pięknie, przesyłam pozdrowienia i dobrą pogodę :wit
Marzenko, cieszę się, że mój entuzjam się udziela, nawet wirtualnie :D O tej porze roku, każdy kwiatuszek sprawia radość! Oby tych powodów do radości było jak najwięcej ;:333 Czekam na Twój wątek ;:196
Aniu, dzięki! Planu 100% nie wykonałam, doba za krótka ;-)) Ale ciąg dalszy w weekend w przerwie szaleństw na Gardenii ;:172
Kiedy otwierasz wątek? ;:224
Agness, życzę dużo słonka! Na pewno wkrótce zakwitną! Pozdrawiam ;:168
Aguś, masz powera kochana, oj masz ;:209 Ja wysiadam przy takim tempie, mimo naładowania akumulatorków słonecznych w Portugalii, ale małymi kroczkami zmierzam do celu ;:65
Buziaki pracusiu ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, stopien zaawansowania prac budzi moj szczery podziw... Zwlaszcza, ze kto jak kto, ale Ty chabazi masz istne zatrzesienie... Gratuluje pracowitosci i samozaparcia!
Juz czas na ciecie roz?
Pozdrawiam ze szklanica Desperadosa ;-)
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Kasiu a mogłabyś coś więcej napisać o przycinaniu lawendy-moje krzaczki mają za sobą pierwszą zimę i wyglądają różnie ;:202 a ja nie bardzo wiem co dalej?U mnie dziś mimo słoneczka masakryczne zimno ,próbowałam coś działać ale łapki marzły ;:224
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Kasiu ale się napracowałaś. Potem będziesz leniuchować a my wszystkie pracować w pocie czoła :) Wystartowałaś bardzo szybko w tym roku. Pogoda faktycznie dzisiaj była bajeczna. Aż sama tupałam nogami żeby coś porobić. No ale niestety. Muszę czekać aż będzie to możliwe :) Widzę że już tak pięknie wszystko przycinasz że absolutnie żadnego nawrotu zimy nie przewidujesz :)
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasia co to są chabazie :;230 ? Styrałaś się kobito, ale roboty poszło ful, coś z wycieczki będzie? Jedno słoneczne zdjątko ;:3
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ooo i przyszły dwie Małgosie ;:oj ;:4
Małgoś, witaj! Gości bardzo lubię, więc wjazd gratisowy :lol: Gdybyś miała ochotę zajrzeć w realu, również zapraszam!
Bardzo dziękuję za przemiłe słowa, ale uwierz mi, daleko do ideałów?w trakcie wiosennych prac zawsze pukam się w głowę, że mi się zachciało angielskiego ogrodu ;:131 Ponad 300 róż i ponad 200 krzaczków lawendy do przycięcia daje do myślenia :lol:
A to jeszcze nie wszystko? ;:224 Tym bardziej dziękuję za komplementy i słowa na zachętę ;:196
Margo, ja nie mam przebiśniegów, tym bardziej mi miło podziwiać je u Ciebie ;:196 Pozdrowionka :wit
Aguś, o tak, chabazi u mnie dostatek ;:209 Co ja miałam w głowie, żeby tyle tego badziewia nasadzić ;:306
U nas zaczynają już kwitnąć forsycje, Ewa zaczęła cięcie, więc mam zielone światło ;:333 Muszę zaczynać wcześniej, bo trochę tego mam ;:131 U Was nieco zimniej, więc wstrzemięźliwość wskazana :uszy Buziaki ;:196
Bejka, lawendę tnę na wysokość ok. 10-20 cm, w zależności od wielkości krzaczka. Generalnie należy je ciąć na kształt kuli, niżej po bokach, wtedy tworzą ładny krzaczek. Nie przejmuj się, że wygląda marnie po zimie, ten typ ta ma :wink: Ale jak pędy są zielone w środku to jest ok i na pewno odbije. Nie może mieć za mokro, warto też sypnąć jej dolomitu czy innego wapna.
U nas dzisiaj było 12 stopni, a w słońcu pewnie dużo więcej, dlatego korzystam z pogody. Ale koniec dobrego, jutro do pracy ;:222
Pozdrawiam i życzę dobrej aury do prac ogrodowych :wit
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Kasiu, mnie się też nie udało wykonać planu w 100%. Jak zaczęłam podkrzesywać te swoje drzewa, to nie mogłam skończyć ;:oj . Ale za to ile miejsca... ;:209 Wszystkie zamówione panienki trafią na rabaty. Mogę w związku z tym domówić jeszcze jedną do donicy :lol:
W sobotę rozpoczynamy wykopki, na które najbardziej czekałam. Będę miała swobodę działania. Aż mnie nosi ;:65
PS Do twarzy Ci w tym mercedesku
PPS Wąteczek niedługo; już tęsknię
PPPS Moja forsycja też już zaczęła kwitnąć.
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Dziewczyny nie piszcie ze u was już coś kwitnie ;:65
czemu ja mieszkam w tej zimniejszej części kraju ;:145
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, styrałam się, to fakt ;:209 Ale jaka radocha! ;:oj A tu wrzuciłam link do portugalskich klimatów :uszy
Madziu, prace trzeba dostosować do pogody i przyrody, nie do kalendarza :wink: U nas jest nieco cieplej, niż w innych rejonach Polski, więc wegetacja też startuje wcześniej. Co roku zaczynam w ogrodzie prace wtedy, kiedy pozwala na to przyroda i obowiązki ;:333 Mam spory ogród do ogarnięcia, a pracuję codziennie do 16, więc muszę gospodarować czasem i siłami ;:209
Aniu, poszalałaś! wszystkie iglaki już wyciachane? ;:183 Zazdroszczę miejsca na nowe panienki?mi zostały tylko donice, a i te juz pełne ;:224 Dzisiaj przywiozłam od Ewy Alexandrine?. ;:131 PS. Dzięki za wszystkie PS-y, czekam na wąteczek przebierając stópkami ;:196 PPS. Merca dostaliśmy w ramach upgrade'u z ?Punto :;230
Ula, spoko, przyroda nadrobi :uszy Nie smutaj, za chwilę wszędzie będzie masa kolorów! ;:138
*moje wątki*
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Kasiu dziękuję za podpowiedź ;:196 niby wiedziałam ,że lubi zasadowe gleby,a o dolomicie nie pomyślałam :oops:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”