Ogródek Robaczka cz.12
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz.12
Wiosna w ogrodzie jak się patrzy ...moje krokusy jakieś leniwe ,ale wybaczam im wszak dopiero luty
Skopiowałam sobie info o wisterii ..może jak zacznę ja porządnie ciąć się odwdzięczy W tym znów nie zakwitnie..czuję to
300 róż To masz co robić ...ale dla takiego efektu jaki obserwowaliśmy w zeszłym sezonie warto Dasz radę !!
Wspomnienia z urlopu Jaki tam jest klimat
Cudownie wyglądasz
Skopiowałam sobie info o wisterii ..może jak zacznę ja porządnie ciąć się odwdzięczy W tym znów nie zakwitnie..czuję to
300 róż To masz co robić ...ale dla takiego efektu jaki obserwowaliśmy w zeszłym sezonie warto Dasz radę !!
Wspomnienia z urlopu Jaki tam jest klimat
Cudownie wyglądasz
marzenia się spełniają! Dana
- OLUNIA
- 500p
- Od: 11 sty 2012, o 12:47
Witaj pourlopowo Kasia
Ja tu się cieszę ,że krokusy mi zakwitły ,a u Ciebie czyste szaleństwo...te ilości zachwycają ..
U mnie tulipanów ani hiacyntów jeszcze nie widać .Ty naprawdę musisz wierszem mówić do tych swoich roślinek ,że tak się Tobie odwdzięczają
Myślałam ,że może zobaczymy się na gardenii,ale ja w tym roku nie dojadę wyjeżdżam z mężem na ostatkową imprezę.
Ja tu się cieszę ,że krokusy mi zakwitły ,a u Ciebie czyste szaleństwo...te ilości zachwycają ..
U mnie tulipanów ani hiacyntów jeszcze nie widać .Ty naprawdę musisz wierszem mówić do tych swoich roślinek ,że tak się Tobie odwdzięczają
Myślałam ,że może zobaczymy się na gardenii,ale ja w tym roku nie dojadę wyjeżdżam z mężem na ostatkową imprezę.
Pozdrawiam serdecznie Ola
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
Kasiu- Pracusiu! Brawo! Piszesz ,że chcesz mieć angielski ogród- dla mnie już taki jest ale co ważniejsze pracę w nim wynosisz do rangi sztuki a to już tylko tak Angole potrafią!
Cudownie jest czytać ,że możesz pracować w ogrodzie. Ty wróciłaś z Portugalii a ja z mojego zimnego wschodu i...różnice są diametralne! U mnie na podwórku do czwartku leżał śnieg... Nawet nie zdejmowałam okryć z róż. Muszę poczekać jeszcze 2 tyg. Jednakże chcąc też uczestniczyć w wiosennym poruszeniu pokupowałam nawozy i opryski. Wszystko w lokalnym sklepie z 2 powodów : Właścicielka ogrodniczego jest super specjalistką a także po to, aby wspierać miejscowe sklepy. Może to dla wielu śmieszne ale ja wszystko co mogę kupuję w tej mojej osadzie ze względów społeczno-ideologicznych. My z W-wy to jesteśmy dla Tambylców burżuje...
pisz Kochana ku pocieszeniu serc wszystkich tych co jeszcze nie mogą poczuć bólu w plecach!
Basia
Cudownie jest czytać ,że możesz pracować w ogrodzie. Ty wróciłaś z Portugalii a ja z mojego zimnego wschodu i...różnice są diametralne! U mnie na podwórku do czwartku leżał śnieg... Nawet nie zdejmowałam okryć z róż. Muszę poczekać jeszcze 2 tyg. Jednakże chcąc też uczestniczyć w wiosennym poruszeniu pokupowałam nawozy i opryski. Wszystko w lokalnym sklepie z 2 powodów : Właścicielka ogrodniczego jest super specjalistką a także po to, aby wspierać miejscowe sklepy. Może to dla wielu śmieszne ale ja wszystko co mogę kupuję w tej mojej osadzie ze względów społeczno-ideologicznych. My z W-wy to jesteśmy dla Tambylców burżuje...
pisz Kochana ku pocieszeniu serc wszystkich tych co jeszcze nie mogą poczuć bólu w plecach!
Basia
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bejka, nic straconego, ja moich dotychczas też nie nawoziłam, ale doczytalam o dolomicie i już zakupiłam
Danusiu, możesz ją spokojnie ciąć, to tylko pomoże Pokaż zdjęcia pączków, może ocenimy czy coś z nich będzie..?Oby, życzę żeby zjawiskowo zakwitla! Jednak jej nie przesadzasz za dom? Dzięki za słowa zachęty, do Twojego tempa mi daleko pozdrawiam serdecznie
Oluniu, wierszem? Hahaha to dobre Szkoda, że Cię nie będzie na Gardenii....udanego wyjazdu! Ściskam mocno, liczę na spotkanie na otwarcie sezonu! Buziaki
Danusiu, możesz ją spokojnie ciąć, to tylko pomoże Pokaż zdjęcia pączków, może ocenimy czy coś z nich będzie..?Oby, życzę żeby zjawiskowo zakwitla! Jednak jej nie przesadzasz za dom? Dzięki za słowa zachęty, do Twojego tempa mi daleko pozdrawiam serdecznie
Oluniu, wierszem? Hahaha to dobre Szkoda, że Cię nie będzie na Gardenii....udanego wyjazdu! Ściskam mocno, liczę na spotkanie na otwarcie sezonu! Buziaki
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj egzotyczny Robaczku
Po obejrzeniu fotoreportażu tylko pozazdrościć Choć u nas tyz piyknie
Pozdrowienia,
Sławek
Po obejrzeniu fotoreportażu tylko pozazdrościć Choć u nas tyz piyknie
Pozdrowienia,
Sławek
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Basiu, o bólu w plecach mogłabym dzisiaj napisać doktorat
Mieszkamy w jednym kraju, ale klimat faktycznie różni się w regionach. U nas wiosna zaczyna się szybciej co roku, ale w sezonie szanse się wyrównują
Bardzo dziękuję za krzepiące słowa, to dla mnie cenny komplement! Marzy mi się zwiedzanie angielskich ogrodów, muszę się zmobilizować i wyruszyć na Wyspy. I pomyśleć, że kiedyś tam mieszkałam przez rok, ale w głowie miałam wtedy co innego..edukację czy coś A trzeba było ruszyć śladami Gertrude Jekyll, może ideał byłby bliżej
Popieram lokalny patriotyzm! Ja też staram się kupować lokalnie, kiedy tylko mozna. Nawozy już zakupiłam - osmocote do róż i hydrocomplex do reszty. A Ty jakie wybrałaś?
Pozdrawiam serdecznie i czekam na Twój wątek
Sławku, wciąż mi wstyd za wpadkę z Przemkiem...dobrze, ze się teraz podpisałeś Zamiast delikatnie zwrócić mi uwagę i wybaczyć frywolny typ wypowiedzi, w czasie urlopu, to pojechałeś mi z tą Kryśką
Mieszkamy w jednym kraju, ale klimat faktycznie różni się w regionach. U nas wiosna zaczyna się szybciej co roku, ale w sezonie szanse się wyrównują
Bardzo dziękuję za krzepiące słowa, to dla mnie cenny komplement! Marzy mi się zwiedzanie angielskich ogrodów, muszę się zmobilizować i wyruszyć na Wyspy. I pomyśleć, że kiedyś tam mieszkałam przez rok, ale w głowie miałam wtedy co innego..edukację czy coś A trzeba było ruszyć śladami Gertrude Jekyll, może ideał byłby bliżej
Popieram lokalny patriotyzm! Ja też staram się kupować lokalnie, kiedy tylko mozna. Nawozy już zakupiłam - osmocote do róż i hydrocomplex do reszty. A Ty jakie wybrałaś?
Pozdrawiam serdecznie i czekam na Twój wątek
Sławku, wciąż mi wstyd za wpadkę z Przemkiem...dobrze, ze się teraz podpisałeś Zamiast delikatnie zwrócić mi uwagę i wybaczyć frywolny typ wypowiedzi, w czasie urlopu, to pojechałeś mi z tą Kryśką
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Ja się na razie cieszę z trzech krokusów W lutym jeszcze nie kwitły, więc i powód do radości jest.
Mimo słońca było na podwórku zimno, więc postanowiłam powygrzewać swoje przeziębienie i siedziałam w domu.
Mimo słońca było na podwórku zimno, więc postanowiłam powygrzewać swoje przeziębienie i siedziałam w domu.
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Kasiu, przegapilam Twój powrót. Poletko krokusowe zgotowalo piękne przyjęcie. Dobrze, ze masz jeszcze urlop i możesz pogrzebac w ogrodzie. Ja zostałam rzucona od razu na głęboka wodę, czyli do pracy. W weekend planuje jednak co nieco M.in cięcie powojnokow i lawendy.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 10 maja 2013, o 09:54
Posadziłam przy ścieżce do altanki, zaraz przy tarasie.robaczek_Poznan pisze:
Majutkowa, z tego co się zorientowałam, ta róża jest tylko w Stange. Musimy dać im czas, na pewno się rozrosną. Po tym co widziałam w Rosarium, doceniam potencjał Z jakimi różami je zaplanowałaś?
Gratuluję nowego zakupu! Ja dostałam od M-a w zeszłym roku hunterki i jestem bardzo zadowolona U mnie teraz 3 na plusie, nocami spada czasem do -1/-2. Wiosna!
Ale boję się, że popełniłam błąd, bo dość blisko rośnie Flammentanz i Red Leonardo. A te z kolei posadziłam w okresie, gdy byłam pewna,że wystarczy mi posadzenie 20-30 róż i moja choroba będzie opanowana. I nic do tych czerwonych nie będę dosadzać. Wprawdzie one nie przylegają do siebie, ale ciągle mam obawy, że będą się gryzły, bo ja nie lubię połączenia czerwonego z różem. Może je przedzielę jakimś iglakiem, pewnie cisem bo tak najłatwiej... W sumie to chyba ostatni błąd, resztę skorygowałam w sezonie.
Piękne zdjęcia z Portugalii, uwielbiam bugenwillę.
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Witaj Kasiu po portugalskich wojażach, od razu widać, że akumulatorki naładowane, ależ Ty masz niespożytą energię, ja rozumiem, że jak się ma wolne od pracy, to się szaleje ogrodowo, ale, że chce Ci się jeszcze wówczas, kiedy wracasz o 16.00 z pracy, gdy już zimno a za chwilę ciemno, to tylko podziwiać. Normalnie patrzę na wiosnę w Twoim ogrodzie i nie dowierzam, mieszkamy przecież niedaleko od siebie, a u Ciebie jakby inny klimat, fakt też wszystko wychodzi, ale krokusy jeszcze nie kwitną, a forsycja, no cóż muszę jutro sprawdzić jak wygląda. Jejku Wy już tniecie róże, czyli i mnie za momencik też to czeka, Kasiu powiedz czy ja dobrze zrozumiałam zrobiłaś oprysk promanalem, a następny miedzianem (kiedy), czy coś pokręciłam? Później jeszcze też czymś pryskasz?
Panienka przyniesiona od Ewki piękna, ach one wszystkie są śliczne, na prawdę rzadko której można się oprzeć, ciekawa jestem co w tym roku upolujesz na Gardenii, pozdrów proszę wszystkie dziewczyny ode mnie, jeśli się spotkacie
Panienka przyniesiona od Ewki piękna, ach one wszystkie są śliczne, na prawdę rzadko której można się oprzeć, ciekawa jestem co w tym roku upolujesz na Gardenii, pozdrów proszę wszystkie dziewczyny ode mnie, jeśli się spotkacie
Kasiaku,
wiem o dysproporcji klimatycznej w naszym kraju... ja z wykształcenia fizjolog roślin i trzecie pokolenie na SGGW. A jeśli o doktorat to do mego męża proszę a może się uda?...
Popatrz ile osób śledzi Twoje życie- jesteś, wyjechałaś , wracasz..... o matko super. Z pozycji życia społecznego jak ważną jesteś osobą!
A to forum...! rzekła Basia, sadząc się na straganie.
Baś.
wiem o dysproporcji klimatycznej w naszym kraju... ja z wykształcenia fizjolog roślin i trzecie pokolenie na SGGW. A jeśli o doktorat to do mego męża proszę a może się uda?...
Popatrz ile osób śledzi Twoje życie- jesteś, wyjechałaś , wracasz..... o matko super. Z pozycji życia społecznego jak ważną jesteś osobą!
A to forum...! rzekła Basia, sadząc się na straganie.
Baś.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Kasiu kolejny raz napawam się portugalskimi widokami Klimat cudowny i nie dziwi mnie wcale fakt, że w każdej wolnej chwili wyjeżdżacie tam ładować akumulatory.
Ogród po powrocie zafundował iście wiosenne widoki. Wasze rejony faktycznie o wiele cieplejsze i wiosna rozgościła się w ogrodzie na całego.
Wiele prac już za tobą, chociaż przy takiej ilości roślin naprawdę jest wiele do zrobienia a czas przed sezonem wydaje się być napięty.
Mimo wszystko podziwiam tempo w jakim działasz
Przesyłam ciepłe
Ogród po powrocie zafundował iście wiosenne widoki. Wasze rejony faktycznie o wiele cieplejsze i wiosna rozgościła się w ogrodzie na całego.
Wiele prac już za tobą, chociaż przy takiej ilości roślin naprawdę jest wiele do zrobienia a czas przed sezonem wydaje się być napięty.
Mimo wszystko podziwiam tempo w jakim działasz
Przesyłam ciepłe
- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
- uwaga! wyrwane z kontekstu......jak ważną jesteś osobą!
Kasia wcale nie jest ważna. Kasia jest zwyczajnie NASZA, tak równa babka, czasem Czarownica, czasem Elfik. Bo my kofamy Kaśkę i jej ogród.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa