Tu na razie jest ściernisko ale będzie ..... ogród - harwi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dynka
500p
500p
Od: 4 sty 2008, o 22:14

Post »

Pole, pole zarośnie nie martw się.... Ja u siebie jak porównałam zdjęcia sprzed półtora roku to oczy zdumione przetarłam.Zapraszam sama zobaczysz jak to szybko idzie.
Nie zawsze to co jest lżejsze jest przyjemniejsze!
Mój ogród...
Moje donice
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiolu - jak na razie to i tak dużo już się zrobilo :D na tej waszej działce :)

i orzeszek widać się trzyma :) nawet ma zielone listki ...

a jak na jesień dojdą jeszcze drzewka owocowe to zupełnie zrobi się busz :P jeszcze troche a będziesz musiała działkę obok dokupić bo braknie Ci miejsca na postawienie domku :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Ja pikolę, ale macie hektary :shock: :shock:
Skalniak super :!: :!: Kamole, kamolki, kamolunie :P a co to to co na czerwono kwitnie :?:
Altanka świetna, tylko czy to drewno korniki nie zeżrą :wink:

Szanowna Wiolu, czy mozna prosić o wstawianie zdjęć w większym formacie, czasami czekanie na powiększenie miniaturki kończy sie ku...../to tak dla mojej zdrowotności :P /.
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49

Post »

Dynko - odwiedzam Cie odwiedzam. Podglądanie jak innym się udaje dodaje nam otuchy.

Karol trzyma się trzyma twój orzeszek musieliśmy go nieźle przyciąć bo oberwał mocno od wiatrów ale jak widać sobie radzi. Dokupować ziemi już chcę ;) hihi Dom gdzieś wciśniemy ;)

Gizo Kamolunie u nas masz załatwione i były już dwa razy dla ciebie przygotowane ale.... nie udało się spotkanko wiec zostały wykorzystane. :oops: Ale spokojnie uzbiera się nowe ;) Żadne hektary tylko niecałe 1500m2 ;) i plus drogę dojazdową. Może tak wygląda ale dalej jest pole sąsiadów no w ogóle w koło same pola sąsiadów hiih.
Ja ci dam korniki :evil: wypluj to słowo. A to czerwone to chyba masz namyśli rącznika? Jednoroczne ale mi sie strasznie podoba ;)- To takie duże? O to pytasz czy to małe płożące na skalniaku to portulaka nie wiem skubana skąd się u mnie wzięła chyba przytargałam ją przy okazji z innymi roślinkami. Tez jednoroczne szkoda. Ale może sama się rozsieje ;) bo fajnie wygląda coś kolorowego przynajmniej.
to tak dla mojej zdrowotności Razz /.
Dla ciebie wszystko ;) Następnym razem się poprawię. Nie będę już teraz poprawiać.

Na wiosnę może coś zakwitnie kolorowego. Mamy troszkę cebulek i od Comy prezenta piwoniowe i hibkowe oby się udały ;)
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

O portulakę pytałam, okazuje się :wink:

Kamolunie proszę w kącik odkładac i elektrycznego pastucha wkoło zamontować :twisted:
Rącznik też mi sie bardzo podoba, raz z nim próbowałam :wink: ale taki pypeć wyrósł, że tylko kolejnych kompleksów się nabawiłam :twisted:

A toto żołte na skalniaczku , obok macierzanki /chyba/??

A ogólnie to fajnie, że skalniak nie jest regularnym kopczykiem / a ja znowu ze swoimi małoregularnymi pseudowizjami wyskakuję :wink: /.

Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hiih To tez portulaka. Skubana rozsiała mi się na całym skalniaku i włazi na inne roślinki. (Tam za tą żółta jest jeszcze fioletowa.) Ale ładnie kwitnie w rożnych kolorach na dodatek więc jej darowałam ;)

Skoro rącznik ci się podoba to proponuje spróbować. Widzę, że mój będzie miał sporo nasion więc jak chętna? to ja bardzo chętnie w końcu coś podaruje ;)

O kamienie się nie martw jest sporo pastuch zbędny tylko znaleźć chętnych do zbierania trudniej hii Jak chcesz już zakładać swój czy mu coś tam dorzucić szepnij słówko na PW się jakoś zgadamy ;)
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No widzę u ciebie wielkie postępy Wiolu :lol:
Skalniak i altana super , ale ile to pracy kosztowało co :?: :shock:
Jak tak dalej pójdzie to niedługo będziemy świadkami kopania fundamentów pod twój domek :lol:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

jak tak dalej pójdzie to na działce będzie busz a do zamieszkania pozostanie altanka :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Coś mi się wydaje, że Karol ma rację :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:87 hhi oby Karol miał racje z tym buszem fajnie by było. Ja tam mogę nawet w altanie mieszkać. :twisted: :lol:
Jolu altana jeszcze nie skończona. Pracy poszło sporo ale to dopiero początek. Tzn stoi już wszystko ma ale diabeł tkwi w szczegółach. ;) W środku ocieplamy robimy ściany itp itd itp jeszcze sporo czasu zajmie a chcemy skończyć przed zimą by była dobrze zabezpieczona przed deszczami śniegami i mrozami ;)

Do tych fundamentów to raczej jeszcze sporo czasu minie ;) No chyba, że wygramy w totka :lol:
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

Wilou, to nie będzie altana a domek letniskowy a może i całoroczny. Do środka wstawicie kozę / do wiad. małolatów to taki piecyk :wink: / , nalleweczka i sielanka :D

Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pewnie będzie tak jak mówisz. hhe ja ci dam małolatów :twisted: wiemy co to "koza" hihi A cio to "nalewka" jest ? :;230 ktoś mógłby przyjechać nas uświadomić ;:33 ;:109
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Wiolu - skalniaczek piękny _ podziwiam .. i wokół już tak ładnie.
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”