Moje kwiaty w przechowalni
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje kwiaty w przechowalni
Halu , ciekawe ,że Orange okazuje się czerwony , choć nie takie dziwadła w nazewnictwie widziałem . 80 odmian płomyków to chyba już przesada , co innego liliowce czy lilie . Mam też kilku faworytów i ''pobiegam'' za nimi .
- sosna1
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 22:03
Halu bardzo się cieszę, że założyłaś nowy wątek Bardzo mi go brakowało. Masz cudowne kwiaty. Życzę dużo zdrowia i żeby przechowalnia stała się wymarzonym ogrodem
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Halinko na razie widzę jakiś odrost Cherry Brandy a co będzie okaże się , Little Henry to nawet Ty rozpoznałaś ale moja duża dorosła kępa była i bardzo wysoka, więc też zobaczymy
A floksy śliczne ...te też dokupuję stale nowe, bo miałam tylko białe i różowe.
A floksy śliczne ...te też dokupuję stale nowe, bo miałam tylko białe i różowe.
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Wandeczko Bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin. Świetnie, że udało nam się odnaleźć w gąszczu wątków. Tęskniło mi się za forum i kontaktem z bratnimi duszami, dlatego sukcesywnie odwiedzam zaprzyjaźnione ogródki.
Zdaję sobie sprawę jak wiele jest gatunków floksów. Jednak najsilniejsze z nich są te "babcine". Nowych odmian boję się troszeczkę ze względu na ich chimeryczność. Co, oczywiście, nie zmienia faktu że są piękne. 80 odmian w szkółce... fiu, fiu, robi wrażenie.
Tadziu sama się zastanawiam, czy to na pewno 'Orange Perfection'. Przeglądam w internecie oferty różnych szkółek i spotkałam kilka podobnych o innej nazwie. Przy takiej ilości odmian podobne "cuda" są możliwe.
Zosieńko witaj Cieszę się, że mnie odnalazłaś. Dziękuję za życzenia i pochwały pod adresem moich kwiatów
Marysiu trzymam mocno kciuki za Twoje rudbekie. A płomyki gorąco polecam, bo dodają mnóstwo koloru w ogrodzie.
...dzisiaj dzielżany na tapecie...
Zdaję sobie sprawę jak wiele jest gatunków floksów. Jednak najsilniejsze z nich są te "babcine". Nowych odmian boję się troszeczkę ze względu na ich chimeryczność. Co, oczywiście, nie zmienia faktu że są piękne. 80 odmian w szkółce... fiu, fiu, robi wrażenie.
Tadziu sama się zastanawiam, czy to na pewno 'Orange Perfection'. Przeglądam w internecie oferty różnych szkółek i spotkałam kilka podobnych o innej nazwie. Przy takiej ilości odmian podobne "cuda" są możliwe.
Zosieńko witaj Cieszę się, że mnie odnalazłaś. Dziękuję za życzenia i pochwały pod adresem moich kwiatów
Marysiu trzymam mocno kciuki za Twoje rudbekie. A płomyki gorąco polecam, bo dodają mnóstwo koloru w ogrodzie.
...dzisiaj dzielżany na tapecie...
Pozdrawiam Hala
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Dzielżany śliczne ,też mam dwie odmiany Halinko dziś odebrałam nasionka z poczty i trawka posiana Goździki o które u mnie pytałaś ,siałam prosto do gruntu
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Następna piękna kolekcja. Ja mam dopiero dwa, a w planach dzielżan Hoopesa.
- hala67
Witam miłych gości
Romciu niech Ci pięknie rosną trawki i pozostałe roślinki. Dziękuję za informacja odnośnie siania goździków. W takim razie zrobię tak jak Ty.
Lideczko cieszę się, że podobają Ci się moje skromne "kolekcje". Dzielżan Hoopesa mam, ale on nie chce mi kwitnąć. Może teraz na nowym miejscu pokaże na co go stać
Dzisiaj pokaże moje liliowce. Nie są to jakieś wyszukane odmiany, ale ja lubię takie "pospolitasy".
to jego pierwsze kwitnienie i jestem nim troszkę jestem rozczarowana
Romciu niech Ci pięknie rosną trawki i pozostałe roślinki. Dziękuję za informacja odnośnie siania goździków. W takim razie zrobię tak jak Ty.
Lideczko cieszę się, że podobają Ci się moje skromne "kolekcje". Dzielżan Hoopesa mam, ale on nie chce mi kwitnąć. Może teraz na nowym miejscu pokaże na co go stać
Dzisiaj pokaże moje liliowce. Nie są to jakieś wyszukane odmiany, ale ja lubię takie "pospolitasy".
to jego pierwsze kwitnienie i jestem nim troszkę jestem rozczarowana
Pozdrawiam Hala
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Halinko przepiękne liliowce..... uwielbiam je Nie tylko ogromne kwitnące bukiety, wielka ozdoba ogrodu, ale i całkowicie niekłopotliwe w uprawie..... wspaniałe kwiaty
Dzielżany też wspaniałe..... tęsknie na nie spoglądam, ale niestety nie mam miejsca, żeby posadzić
Dzielżany też wspaniałe..... tęsknie na nie spoglądam, ale niestety nie mam miejsca, żeby posadzić
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Jeżeli swoje liliowce nazywasz pospolitasami, to co w takim razie rośnie u mnie na działce, chyba jakieś dzikusy .
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Halinko ale ja też najlepiej lubię jak to nazwałaś pospolitasy.....są śliczne!
- hala67
Witam miłe Panie
Aguniu zalety liliowców, o których piszesz, również i ja cenię. Szkoda tylko, że tak krótko kwitną. Za to dzielżany cieszą swoimi kwiatami o wiele dłużej.
Lideczko nazwałam je "pospolitasami", gdyż zdaję sobie sprawę ile jest odmian kolekcjonerskich, bogatych w kolory i kształty. Ale właśnie takie popularne liliowce stanowią o pięknie naszych ogródków.
Marysiu masz w stu procentach rację.
Aguniu zalety liliowców, o których piszesz, również i ja cenię. Szkoda tylko, że tak krótko kwitną. Za to dzielżany cieszą swoimi kwiatami o wiele dłużej.
Lideczko nazwałam je "pospolitasami", gdyż zdaję sobie sprawę ile jest odmian kolekcjonerskich, bogatych w kolory i kształty. Ale właśnie takie popularne liliowce stanowią o pięknie naszych ogródków.
Marysiu masz w stu procentach rację.
Pozdrawiam Hala
- hala67
Koniec lutego a na mój termometr wskazuje w cieniu 12*C. Nie pamiętam kiedy było tak ciepło o tej porze roku. Tęsknie spoglądałam na Wasze relacje z ogrodów. Sporo macie już kwitnących krokusików, ranników, śnieżyc... itp. U mnie dopiero nieśmiało rozwijają się pierwsze kwiatuszki. Oto one:
pierwiosnek
przebiśnieg
głodek
sasanka
rannik zimowy
krokus botaniczny
pierwiosnek
przebiśnieg
głodek
sasanka
rannik zimowy
krokus botaniczny
Pozdrawiam Hala
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Halinko, cudnie zaczęłaś swój wątek, bardzo lubię lilie, floksy a u Ciebie ich nie brak, kiedyś też miałem dzielżany, to symbol dawnych wiejskich ogrodów, szkoda że nie ma odmian karłowych. Będę wpadał częściej, dużo zdrowia życzę.