Lobelia cz.2
- lolka289
- 100p
- Od: 4 kwie 2012, o 12:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Lobelia cz.2
Andzia super moje po pikowaniu niestety w połowie wyginęły
Pozdrawiam Ilona
Mój wątek:Balkonowe inspiracje Lolki
- Andzia1967
- 200p
- Od: 1 kwie 2013, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marmarelka , Baxiowa , Gertruda dzięki dziewczyny za miłe słowa , jak to motywuje
Postaram się pstrykać zdjęcia systematycznie - nie ma to jak lekcje poglądowe choć ja to powinnam się uczyć od Was i to robię za co Wam bardzo dziękuję
Nie będę ich za dużo podlewać ,bo sama zauważyłam, że lepiej się mają jak maja lekką wilgoć W zeszłym roku miałam lobelią niebieską; pięknie się rozwinęła posadziłam do 3 skrzynek na balkonie .Niestety mój balkon jest tak nasłoneczniony od godzin popołudniowych ,że słońce je po prostu wysuszyło. W celach profilaktycznych zakupiłam wobec tego w tym roku parasole na balkon i będą chroniły moje lobelki tym bardziej , że w tym roku zaszalałam również i posadziłam kaskadowa i mix kolorów.
Do jutra
-- 27 lut 2014, o 20:07 --
Ilona - dziękuje , a może spróbujesz jeszcze dosadzić .Ja w zeszłym roku sadziłam w pierwszej połowie marca !!!! I tak nadgoniły , że w maju osiągnęły zbliżone wymiary do tych lobelek ,które wysiewały dziewczyny z forum na początku lutego. Próbuj jeszcze raz , nasionka są tanie a jak się uda będzie radocha
I jeszcze mi się przypomniało , że w zeszłym roku kupowałam najzwyklejsze za 0,99 gr z Reala. Pozdrawiam Ania
Postaram się pstrykać zdjęcia systematycznie - nie ma to jak lekcje poglądowe choć ja to powinnam się uczyć od Was i to robię za co Wam bardzo dziękuję
Nie będę ich za dużo podlewać ,bo sama zauważyłam, że lepiej się mają jak maja lekką wilgoć W zeszłym roku miałam lobelią niebieską; pięknie się rozwinęła posadziłam do 3 skrzynek na balkonie .Niestety mój balkon jest tak nasłoneczniony od godzin popołudniowych ,że słońce je po prostu wysuszyło. W celach profilaktycznych zakupiłam wobec tego w tym roku parasole na balkon i będą chroniły moje lobelki tym bardziej , że w tym roku zaszalałam również i posadziłam kaskadowa i mix kolorów.
Do jutra
-- 27 lut 2014, o 20:07 --
Ilona - dziękuje , a może spróbujesz jeszcze dosadzić .Ja w zeszłym roku sadziłam w pierwszej połowie marca !!!! I tak nadgoniły , że w maju osiągnęły zbliżone wymiary do tych lobelek ,które wysiewały dziewczyny z forum na początku lutego. Próbuj jeszcze raz , nasionka są tanie a jak się uda będzie radocha
I jeszcze mi się przypomniało , że w zeszłym roku kupowałam najzwyklejsze za 0,99 gr z Reala. Pozdrawiam Ania
- Andzia1967
- 200p
Zapomniałam dodać że nasionka mam z Centrali Nasiennej i Roltico - odydwie wzeszły w tym samym dniu.
- lolka289
- 100p
- Od: 4 kwie 2012, o 12:27
Tak właśnie zrobiłam, zostało mi trochę nasion bo miałam dwie odmiany i wysiałam zobaczymy
Pozdrawiam Ilona
- Zibi_41
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2010, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zdjęcie nie jest zbyt ostre , sorki , niestety telefon nie bardzo się sprawdza w takich zbliżeniach
Takich oczek jest w paletce 360
Takich oczek jest w paletce 360
Pozdrawiam Euzebiusz , Od ugoru do ... cz.1, Część 2,
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
Zibi mało co widać a szkoda.
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- gaura
- 500p
- Od: 14 lut 2013, o 15:37
Zibi, 360 oczek w palecie i rozumiem, że wszystkie z lobelią. Robi wrażenie
Pozdrawiam, Kasia
- Andzia1967
- 200p
O ile dobrze widzę to Zibi raczej wysiał w paletki.
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- Zibi_41
- Od: 11 maja 2010, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dokładnie jak piszesz Sieję bezpośrednio w paletki a z nich prosto do doniczek. Nasionka mogłem podzielić po dwa do oczka , z siewkami było by znacznie trudniej
Pozdrawiam Euzebiusz , Od ugoru do ... cz.1, Część 2,
Też tak część wysiałam jest to wygodne bo pikowanie mamy z głowy.
moja taka siana 2 tygodnie temu
Przepraszam,ale nie mam mozliwosci uzywania polskich liter Kasia
- Yvona
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
Moją w przyszłym tygodniu czeka pikowanie Najlepiej wzeszła niebieska, nieco gorzej różowa, a biała będzie stanowiła jedynie dodatki do tych dwóch
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.