Kawałek szczęścia
- cyganka77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kawałek szczęścia
Jadziu planuję i to znów dużo, ale jeszcze trochę wstrzymuję się z siewem.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Asiu piękne miałaś bakłażany to naprawdę był rarytas...
ja nie wiem dlaczego są osoby które nie lubią aksamitek ja je bardzo lubię zwłaszcza jesienią jak już prawie kolorów brak w ogródku to one jeszcze rozjaśniają burą pogodę...
ja nie wiem dlaczego są osoby które nie lubią aksamitek ja je bardzo lubię zwłaszcza jesienią jak już prawie kolorów brak w ogródku to one jeszcze rozjaśniają burą pogodę...
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu trzymam kciuki aby w tym roku bakłażany powtórzyły owocowaniecyganka77 pisze:Paulinko, dziękuję. Bakłażany były rzeczywiście piękne i pyszne. Zobaczymy, czy w tym roku powtórzą owocowanie.
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
Witam Asiu
Widzę ,że ty też ruszasz pełną parą w ogrodzie.Ja też jestem nowicjuszką i też się uczę ,jeżeli chodzi o nazwy roślinek itp.Dawniej nie odróżniałam prawie nic ale dzięki temu ,że większość czasu zimą spędzałam na FO to już mam lepsze pojęcie o roślinach .Damy radę,trzymam kciuki:)
Widzę ,że ty też ruszasz pełną parą w ogrodzie.Ja też jestem nowicjuszką i też się uczę ,jeżeli chodzi o nazwy roślinek itp.Dawniej nie odróżniałam prawie nic ale dzięki temu ,że większość czasu zimą spędzałam na FO to już mam lepsze pojęcie o roślinach .Damy radę,trzymam kciuki:)
- cyganka77
Misiu z bólem serca wyrywałam ostatnie aksamitki, choć ciągle kwitły, a ile się wysiało, ale trzeba było już sprzątać działkę na zimę. Bakłażany były pyszne, szczególnie faszerowane. Mój eM. jadł je pierwszy raz i bardzo mu smakowały.
Paulinko, właśnie wychodzą z ziemi, zobaczymy, co z nich za ziółka wyrosną ;).
Betusia witaj . Dziękuję za odwiedziny. Trudna praca i długa droga przed nami, ale z roślinami jest tak, że szybko widać efekty, szczególnie przy tych jednorocznych roślinkach, wysianych własnoręcznie i pielęgnowanych z sercem. Pewnie, że damy radę, bo lubimy grzebać się w ziemi .
Paulinko, właśnie wychodzą z ziemi, zobaczymy, co z nich za ziółka wyrosną ;).
Betusia witaj . Dziękuję za odwiedziny. Trudna praca i długa droga przed nami, ale z roślinami jest tak, że szybko widać efekty, szczególnie przy tych jednorocznych roślinkach, wysianych własnoręcznie i pielęgnowanych z sercem. Pewnie, że damy radę, bo lubimy grzebać się w ziemi .
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Ja też bardzo lubię aksamitki i mam je zawsze w ogrodzie ,a teraz jest duży wybór w aksamitkach
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- cyganka77
Justynko, rzeczywiście. Wybór jest ogromny. Wczoraj nawet zawiesiłam oko na nich, bo pokusa jest silna, ale pewnie się jeszcze na jakieś skuszę, bo mam tylko zwykłe niskie i wysokie cytrynowe.
Jadziu, wzajemnie!
Jadziu, wzajemnie!
W tamtym roku pięknie kwitły mi jakieś wysokie, chyba właśnie od Ciebie. Wyjątkowo mi się podobały. Niestety nie pozbierałam nasionek. Będę szukała w tym roku tych wysokich, z różnymi kolorami. Też mam tylko niskie, które wysieje przy siatce w ogródku warzywnym.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Asiu
aksamitki są nie tylko ładne ,ale i bardzo potrzebne w ogrodzie
Asiu pozdrawiam Cię serdecznie
aksamitki są nie tylko ładne ,ale i bardzo potrzebne w ogrodzie
Asiu pozdrawiam Cię serdecznie
Pozdrawiam Alicja
- cyganka77
Anita witam serdecznie na moich włościach . Nic nie mówiłaś, że chcesz, a mam i nasiona tych wysokich aksamitek, też bym wysłała, a tak kopertka już gdzieś w drodze.
Alicjo, właśnie naczytałam się w ubiegłym roku o dobrych właściwościach aksamitek i dlatego było ich dużo .
Moi drodzy, udało mi się przekonać eMa do drewnianych skrzyń i po niedzieli będzie działał . Trzeba to zrobić, póki jest jeszcze ziemia.
Alicjo, właśnie naczytałam się w ubiegłym roku o dobrych właściwościach aksamitek i dlatego było ich dużo .
Moi drodzy, udało mi się przekonać eMa do drewnianych skrzyń i po niedzieli będzie działał . Trzeba to zrobić, póki jest jeszcze ziemia.
- maliola
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
Asiu, zdjęcia moich skrzyń wstawię wieczorem u siebie.
Ja też nigdy nie miałam przekonania do aksamitek ale w ubiegłym roku wysiałam i nie dosyć, że kwitły do listopada to te wyższe cytrynowe super pachniały. W tym roku zdecydowanie też sieję. A jeszcze chronią przed ślimakami.
Ja też nigdy nie miałam przekonania do aksamitek ale w ubiegłym roku wysiałam i nie dosyć, że kwitły do listopada to te wyższe cytrynowe super pachniały. W tym roku zdecydowanie też sieję. A jeszcze chronią przed ślimakami.
- cyganka77
Ot właśnie, u mnie ślimaków nie było w ogóle.maliola pisze:Asiu, zdjęcia moich skrzyń wstawię wieczorem u siebie.