Wilec ziemniaczany ( batat )
- janek45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wilec ziemniaczany ( batat )
Henryko pokaż go bo będe miał z tą rośliną pierwszy raz do czynienia,a w marketach w jakim dziale mam szukać w warzywnym?, żebym nie kupił ziemniaków
Ja kupowałem w Tesco to wyraźnie pisało Patat więc raczej nie pomylisz W dziale warzywnym.
-
- 200p
- Od: 13 lut 2013, o 15:50
Zdjęcie małej rośliny znajdziesz na pierwszej stronie wątku. Kupisz go w dziale z warzywami. Może być pod nazwami: patat, słodki ziemniak lub batat.
- janek45
Witam chciałbym zdobyć jak wcześniej pisałem bulwę lub sadzonkę tej rośliny ,przed paroma minutami wrzuciłem z miasta obleciałem wszystkie u mnie markety 1.Biedronka 2. Carrefour3.Inter marshe. no i ostatnia nadzieja Tesco gdy wszedłem do Tesco
pani akurat układała warzywa spytałem o słodkie ziemianki zwane Bataty pani oczy wywaliła i pyta mnie się co to jest ,jak to coś wygląda śmiałem się ,był bym bardzo wdzięczny osobie która by zdobyła mi lub sprzedała jedną lub dwie bulwy,ja mam do oddania 7 szt bulw Begonii bulwiastej dorasta do metra mają kwiaty koloru czerwonego żółtego białe i różowe
Pozdrawiam.
pani akurat układała warzywa spytałem o słodkie ziemianki zwane Bataty pani oczy wywaliła i pyta mnie się co to jest ,jak to coś wygląda śmiałem się ,był bym bardzo wdzięczny osobie która by zdobyła mi lub sprzedała jedną lub dwie bulwy,ja mam do oddania 7 szt bulw Begonii bulwiastej dorasta do metra mają kwiaty koloru czerwonego żółtego białe i różowe
Pozdrawiam.
- adamanna
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:
Ok kilku lat kupuje wiosna sadzonki na ryneczku - są te jasnozielone, fioletowe z sercowatymi lub powycinanymi listkami, koszt sadzonki to ok.3zł Pięknie się rozrastają w skrzynkach ale nigdy nie znalazłam bulw, inna odmiana czy o co chodzi??????
- amarylis384
- 500p
- Od: 5 sty 2014, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mój batat posadzony 25.01 , najpierw pokazał korzonki skierowane do góry (myślałam,że wsadziłam go do góry nogami) dziś pokazał nabrzmiewający pączek, ale radość
Adamana -Kupowałam gotowe sadzonki, u nas cena od 6 zł w górę. Nie dochowałam się bulw, a jeżeli były mikro to zimy nie przetrwały. Z ciekawości kupiłam jednego batata, zobaczymy jak będzie różnica.
Pozdrawiam
Adamana -Kupowałam gotowe sadzonki, u nas cena od 6 zł w górę. Nie dochowałam się bulw, a jeżeli były mikro to zimy nie przetrwały. Z ciekawości kupiłam jednego batata, zobaczymy jak będzie różnica.
Pozdrawiam
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oto moja bulwa, przysypana w całości ziemią. Już wypuszcza. . Czyżby to oznaczało że morze być także bulwa przysypana cała. . Zobaczymy jak będzie sprawować się dalej.Zenia pisze:Ja swoje bulwy przechowałam także w piwnicy w doniczce z ziemią. Parę dni temu w celu posadzenia wyjęłam ze starej ziemi. Wygląda na zdrową bulwę...już wsadzona do nowej ziemi. . Tym razem poeksperymentuję inaczej. W zeszłym roku bulwy przysypałam ziemią do połowy. Tym razem przysypałam całe.
- amarylis384
- 500p
- Od: 5 sty 2014, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zenia Twoja bulwa piękne listki wypuściła, a ja czekam, czekam i doczekać się nie mogę pierwszego listka. Jest kiełek, powoli powiększa się, ale to mu idzie bardzo powoli. Jak Wasze bataty? Pozdrawiam
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja swoje z braku miejsca na parapetach wywiozłam na działkę. W domku na działce nie powinno mu to zaszkodzić. Myślę że już trzaskających mrozów nie będzie. . Co do twojego..jak jest kiełek będzie i reszta. . Faktem jest że szybkim wzrostem nie grzeszą.
U mnie jeszcze nic nie ruszyło, ciągle czekam
- janek45
A ja nadal szukam bulw Batata i nie mogę dostać nigdzie ,obleciałem wszystkie supermarkety i targowiska,znalazłem w internecie sprzedawcę ale bym musiał kupić pełnego tira bo sprzedają tylko hurtową.