Prawie Wiosna w Familokowym
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Prawie Wiosna w Familokowym
Irenko cieszę sie ,że mnie znalazłaś .Będziesz mogła na bieżąco śledzić moje zmagania nie tylko różane
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
przez chwilę myślałem, że ... się pomyliłaśJAKUCH pisze:Wczoraj pokazały sie pierwsze kwiaty irysów Danforda żółte od Danusi [dwostr] i moje niebieskie

ale zobaczyłem zdjęcie

pięknie!
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Cieszynianki też jeszcze nie zlokalizowałam

Jutro postaram się aby jechać do Basi. Zadzwonię

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
U mnie nic poza przebiśniegami nie ma zamiaru kwitnąć ale usiłuje rosnąć 

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Jadziu czy Twoja trawka daje czadu,.moją już pikuje 

- JAKUCH
IRENKO
po przeczytaniu Twojego postu poszłam obadać jak tam ta trawka i wiesz ,że już 2 nasionka wykiełkowały
.Mam je w 4 doniczkach i w dwóch po jednym nasionku wystrzeliło w górę
MAJKA za to róże Ci już szaleją, a moje śpią bo widocznie za zimno jest dla nich
KRYSIU miło Cię widzieć .Zmieniłaś avatarek i dopiero teraz skojarzyłam .Możesz pociąć je na mniejsze z 4-5 noskami [ to miejsce gdzie rosły listki ] .3 oczka włożyć do ziemi a 1-lub 2 takie noski [oczka ] nad ziemią i nakryć to butelką .Nie wiem czy to nie była pnąca róża pomimo ,że miała sztywne pędy, bo tych się nie ścina
Jeśli to wielkokwiatowa to na 2-3 oczka od dołu się ścina, a można i wyżej , ale dlatego tak nisko ,żeby się porządnie rozkrzewiła .Jeśli jednak była to pnąca to może słabo kwitnąć albo i wcale jeśli kwitła tylko raz
TOSIA szukaj Cieszynianki przecież nie mogła wyparować .Wszystko sie pokaże tylko spoko
ANDRZEJU dlaczego miałam sie pomylić
Nie wierzyłeś ,że już się pokazały te iryski

MAJKA za to róże Ci już szaleją, a moje śpią bo widocznie za zimno jest dla nich
KRYSIU miło Cię widzieć .Zmieniłaś avatarek i dopiero teraz skojarzyłam .Możesz pociąć je na mniejsze z 4-5 noskami [ to miejsce gdzie rosły listki ] .3 oczka włożyć do ziemi a 1-lub 2 takie noski [oczka ] nad ziemią i nakryć to butelką .Nie wiem czy to nie była pnąca róża pomimo ,że miała sztywne pędy, bo tych się nie ścina

TOSIA szukaj Cieszynianki przecież nie mogła wyparować .Wszystko sie pokaże tylko spoko
ANDRZEJU dlaczego miałam sie pomylić

- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Jadziu, ale cudna ta żółta piwonia, czy wszystkie tak pięknie pachną co te babcine pospolite?
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Popatrz , Jadzieńko ...ja też jeszcze nie zlokalizowałam ani cieszynianki , ani hiacyntów , a u Ciebie już widać pąki kwiatowe
...chyba podgrzewasz ten " Familokowy "
.
Czy ta żółta piwonia to Primavera ...cudna ona jest
. Wczoraj tyrałam w jednym ogrodzie , a dzisiaj ledwo zipię ........mam okropny katar i kicham bez przerwy , trochę mnie w gardle drapało .
Ale jestem szczęśliwa , że skończyłam to , co zaplanowałam ....jeszcze drugi ogród i będzie koniec porządków wiosennych .
Serdeczności

Czy ta żółta piwonia to Primavera ...cudna ona jest

Ale jestem szczęśliwa , że skończyłam to , co zaplanowałam ....jeszcze drugi ogród i będzie koniec porządków wiosennych .
Serdeczności

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Jadziu piękne masz piwonie,a róża Myriam w moich marzeniach 

- JAKUCH
ANIU ja jakoś nie pałam do Myriam wielką miłością
,ale rośnie zdrowo,pięknie pachnie rozrosła się na piękny krzaczek chociaż coraz więcej dziczków się pojawia z ziemi .Tylko te kwiaty ,żeby bardziej się otwierały bo nie lubię takiego rodzaju róż
JAGÓDKO
czyli szalałaś ,ale z jakimi konsekwencjami zdrowotnymi
..Cieszynianka miała kołderkę w postaci igieł modrzewia i widocznie jej to odpowiadało
Ta piwonia to Yellow Crown z grupy Itoh Cudna piwonia
MATI te nowe to raczej nie pachną tak jak te babcine a szkoda ,bo mają piękne kwiaty ,ale coś za coś

JAGÓDKO

MATI te nowe to raczej nie pachną tak jak te babcine a szkoda ,bo mają piękne kwiaty ,ale coś za coś

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Jadziu ja też szukam mojej cieszynianki i nic nie mogę wypatrzeć. 

- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Witaj Jadziu do ciebie też zawitała wiosenka.Jadziu bardzo cię proszę o patyczka róży Chewedelight jest śliczna. Jak mojemu M się spodobała to znaczy ze jest śliczna jak ja lubię takie pustaki. Ja dzisiaj znowu się nacharowałam w ogródku przy przesadzaniu i powiękrzyłam rabatkę pod II balkonem bo tam po ociepleniu budymku będą wsadzone trawki, na razie jest pusto. Cieszę się bo już przesadziłam wszystkie róże które mi rosły pod balkonami i trawki ,teraz tylko się modlić żeby się przyjeły.
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Jadziu
wszystko budzi się do życia nawet pszczoła zawitała do Ciebie i Twoich kwiatków. Ze zdjęć które wstawiłas wiosna i lato zapowiada sie kolorowe i bajeczne
,
pozdrawiam cieplutko

pozdrawiam cieplutko

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- JAKUCH
SYLWUŚ masz racje wszystko budzi się do życia bo przecież Wiosna to najpiękniejsza pora roku
Mam taką nadzieję ,że latem będzie pięknie buszowato
HALINKO patyczki mogę Ci dać ,ale dopiero w sezonie po 1 kwitnieniu .W tej chwili to jeszcze mała sadzonka i ścinać jej na pewno teraz nie będę chyba ,ze lekka kosmetyka .Oby niczego Ci nie zniszczyli przy pracach .Dobrze ,ze najważniejsze rośliny przesadziłaś w inne miejsce
IRENKO na pewno sie pojawi Cieszynianka spokojna głowa

HALINKO patyczki mogę Ci dać ,ale dopiero w sezonie po 1 kwitnieniu .W tej chwili to jeszcze mała sadzonka i ścinać jej na pewno teraz nie będę chyba ,ze lekka kosmetyka .Oby niczego Ci nie zniszczyli przy pracach .Dobrze ,ze najważniejsze rośliny przesadziłaś w inne miejsce
IRENKO na pewno sie pojawi Cieszynianka spokojna głowa

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jadziu piwonie uwielbiam..... masz przepiękne odmiany..... i tak ich dużo
Ja mam szpaler piwonii wzdłuż podjazdu, ale mimo, że pięknie tam wyglądają muszę im szukać nowego miejsca, bo zostają miażdżone przez duże auta..... ostatnio przywieźli nam drewno na opał i koła przejechały po rabacie
aż się boję czy nie zostały zmiażdżone moje ulubienice 

Ja mam szpaler piwonii wzdłuż podjazdu, ale mimo, że pięknie tam wyglądają muszę im szukać nowego miejsca, bo zostają miażdżone przez duże auta..... ostatnio przywieźli nam drewno na opał i koła przejechały po rabacie