Podłoże do nasion,sadzonek cz.1
Re: Podłoże do wysiewów
Ja moge Wam polecić krążki torfowe sadzonki na nich są większe ładniejsze niż na "ziemi uniwersalnej".
- annika
- 50p
- Od: 28 sty 2013, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No i co ja mam robić? W ogrodniczym ziemia z ubiegłej wiosny, torfu z Aury mi nie sprowadzi. Pozostaje mi kupić torf na allegro albo w jakimś sklepie internetowym. Tylko czy torf odkwaszony też ma swoją datę ważności? Czy zanim zakupię słać pytanie do sprzedawcy o datę produkcji? Co radzicie? (EDIT: Do tej ziemi siać zamierzam tylko pomidory.)
- PaulaPola
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Informuje że w biedronce pojawiła się ziemia Gardenic!
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
annika!
Nie wiem dokładnie gdzie mieszkasz,ale w Twoim rejonie są sklepy Mrówki.I na pewno mają u siebie polecaną ziemię z Pasłęka.
Nie wiem dokładnie gdzie mieszkasz,ale w Twoim rejonie są sklepy Mrówki.I na pewno mają u siebie polecaną ziemię z Pasłęka.
- annika
- 50p
- Od: 28 sty 2013, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moja Mrówka od wielu miesięcy zamknięta,jechać do innego miasta nie mam jak,nie mam auta,ale za to mam małe dziecko,więc zostają mi tylko zakupy w internecie:-(
Zaopatrzył się już ktoś w ziemie z biedronki - Gardenic i może powiedzieć czy jest tak samo dobra jak rok temu, zastanawiam się nad nią dla rozsady po pikowaniu z dodatkiem perlitu.
- PaulaPola
forumowicz ale jakby tą ziemię z torfem znieszać to chyba mogłaby być do użytku?
Chyba , że już nie ma innego wyjścia.
- PaulaPola
Ta ziemia jest po prostu tania, dlatego ludzie się na nią decydują. Jak komuś potrzeba 30 litrów na sezon to może kupić droższą. A jak ktoś używa 150 litrów to zaczyna się liczyć z wydatkami.
- offca11
- 200p
- Od: 4 mar 2013, o 07:47
To niech kupi 150l, ewentualnie 2*80l, a w większości przypadków wyjdzie taniej niż ta biedronkowa w małych workach.
Pozdrawiam Mateusz
- PaulaPola
Offca 160 litrów ziemi z Biedry będzie kosztowało ok 27 zł. Najtaniej w Olsztynie Sterlux uniwersalny 50 l udało mi się kupić za 23 zł. A sterlux do wysiewu i pikowania, 5zł za 10l. To taniej chyba nic się nie da kupić.
Niestety worek mniejszy jest droższy,ale za to mało waży.
Nie każdy jest atletą. Poza tym Biedronki są w centrum miast, a nie na przedmieściach.
Nie każdy jest atletą. Poza tym Biedronki są w centrum miast, a nie na przedmieściach.