Roślinki - emilia9853
-
- 50p
- Od: 23 maja 2008, o 23:49
-
- 50p
tą róże miniaturową mozna zasadzić do ogódka tylko trzeba ją na zimę okryć, mi w tym roku strasznie róże miniaturowe sie podobaja i zasadziłam sobie pare o roznych kolorach
milka
ogródek osiedlowy
ogródek osiedlowy
-
- 50p
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj,
zwiedziłam Twój ogródek, bardzo mi się podobają roślinki, bo ogródka faktycznie mało pokazałaś. Ja też nie mam się na razie czym chwalić, ale wkleiłam ogólne zdjęcia, zawsze chętnie przyjmę porady od bardziej doświadczonych.
Mam do Ciebie pytanie - jak traktujesz gaurę? Ja też sobie w tym roku kupiłam, ale to na razie dwie gałązki. A Twoja taka rozkrzewiona, piękna. Jaką ma ziemię, czy potrzebuje dużo wody, czy w pełnym słońcu rośnie? Nawozisz ją czymś? Długo kwitnie?
Przepraszam za tyle pytań, ale zachwyciła mnie Twoja, to naprawdę piękna roślinka. Dobrze, że się na nią skusiłam w ciemno.
Miłego wieczoru i do zobaczenia
zwiedziłam Twój ogródek, bardzo mi się podobają roślinki, bo ogródka faktycznie mało pokazałaś. Ja też nie mam się na razie czym chwalić, ale wkleiłam ogólne zdjęcia, zawsze chętnie przyjmę porady od bardziej doświadczonych.
Mam do Ciebie pytanie - jak traktujesz gaurę? Ja też sobie w tym roku kupiłam, ale to na razie dwie gałązki. A Twoja taka rozkrzewiona, piękna. Jaką ma ziemię, czy potrzebuje dużo wody, czy w pełnym słońcu rośnie? Nawozisz ją czymś? Długo kwitnie?
Przepraszam za tyle pytań, ale zachwyciła mnie Twoja, to naprawdę piękna roślinka. Dobrze, że się na nią skusiłam w ciemno.
Miłego wieczoru i do zobaczenia
-
- 50p
Witam i dziękuje wszystkim za pochwały.A moja gaura jest dopiero jednoroczna, zakupiłam ją a właściwie dostałam od mamy pod koniec wiosny.I tak mi sie bardzo rozrosła.Jak na razie niczym jej nie nawoziłam, staram sie tylko dosyc systematycznie ją podlewać,rośnie w pełnym słońcu i chyba jest jej tam dobrze.Aha i jeszcze taka mała ciekawostka ona sie sama rozsiewa i takim cudem mam już kolejne trzy małe sadzonki tej cudownej roślinki.Kwitnie mi w sumie od poczatku jak ją mam jedne kwiatki przekwitają,a inne zaczynają kwitnąć,a co do ziemi to ta w moim ogródku to nie jest za specjalna.Pozdrawiam
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Och jakże się cieszę z wiadomości o gaurze!!!
U mnie wszystko co się samo rozsiewa jest mile widziane na razie. Ja moją dość długo niestety przetrzymałam w doniczce, ale i tak kwitła trochę i ma się dobrze. Podsypałam jej trochę dobrej ziemi i też rośnie w słońcu, więc oby tylko zimę przetrzymała. Jest taka wiotka...
Miłego dnia
U mnie wszystko co się samo rozsiewa jest mile widziane na razie. Ja moją dość długo niestety przetrzymałam w doniczce, ale i tak kwitła trochę i ma się dobrze. Podsypałam jej trochę dobrej ziemi i też rośnie w słońcu, więc oby tylko zimę przetrzymała. Jest taka wiotka...
Miłego dnia