Kawałek szczęścia
Re: Kawałek szczęścia
Asiu, a jakie to roślinki w tych prezentach walentynkowo...itd.? Bardzo jestem ciekawa co Ci przybędzie na działce.
Joasia
- cyganka77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniko, witam serdecznie w moim ogródku .
Właśnie jesteśmy na etapie wykończeń przeróżnych (w tym siebie również ). Planujemy przeprowadzkę koło wakacji, ale jak wyjdzie to się okaże.
Tym, że kwiaty, czy warzywa to wiedza tajemna to się nie przejmuj, tutaj człowiek bardzo szybko się uczy. Ja dwa lata temu o tej porze to dopiero finalizowałam zakup działki, a w ubiegłym roku miałam już swoje warzywka. Również nie znam wielu roślin i kwiatów. Forumki mają takie zbiory, o których nigdy nie słyszałam.
eM. teraz to trochę z doskoku mi pomaga, bo chce niektóre rzeczy w domu zrobić sam, ale w wolnej chwili jak najbardziej. Teraz próbuję wciągnąć do pracy synów i jak na razie z dobrym skutkiem. Wczoraj pomogli mi wkopać kilkanaście krzaczków. Córcia też chętnie pomaga i chce mieć swój ogródek.
Zapraszam częściej i razem będziemy się uczyć .
Jadziu dziękuję .
Do mnie również przyszła wiosna. Zakwitły pierwsze krokusy .
Miłej wiosennej niedzieli.
Pozdrawiam.
Właśnie jesteśmy na etapie wykończeń przeróżnych (w tym siebie również ). Planujemy przeprowadzkę koło wakacji, ale jak wyjdzie to się okaże.
Tym, że kwiaty, czy warzywa to wiedza tajemna to się nie przejmuj, tutaj człowiek bardzo szybko się uczy. Ja dwa lata temu o tej porze to dopiero finalizowałam zakup działki, a w ubiegłym roku miałam już swoje warzywka. Również nie znam wielu roślin i kwiatów. Forumki mają takie zbiory, o których nigdy nie słyszałam.
eM. teraz to trochę z doskoku mi pomaga, bo chce niektóre rzeczy w domu zrobić sam, ale w wolnej chwili jak najbardziej. Teraz próbuję wciągnąć do pracy synów i jak na razie z dobrym skutkiem. Wczoraj pomogli mi wkopać kilkanaście krzaczków. Córcia też chętnie pomaga i chce mieć swój ogródek.
Zapraszam częściej i razem będziemy się uczyć .
Jadziu dziękuję .
Do mnie również przyszła wiosna. Zakwitły pierwsze krokusy .
Miłej wiosennej niedzieli.
Pozdrawiam.
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Asiu- to dobrze,że młodzi pomagaja .Mozesz być z nich dumna
Moja wnusia też zawsze jak była malutka miała swój zakątek i dokładnie wiedziała co tam jest.Najlepiej jak coś jej wyrwałam,albo poprawiłam to zaraz poznała Mówiła" babciu dlaczego"
Pozdrawiam
Moja wnusia też zawsze jak była malutka miała swój zakątek i dokładnie wiedziała co tam jest.Najlepiej jak coś jej wyrwałam,albo poprawiłam to zaraz poznała Mówiła" babciu dlaczego"
Pozdrawiam
- cyganka77
Asiu, skoro prezenty od faceta z jakiejś tam okazji to min. pięć róż w różnych kolorach , kilka berberysów, a oprócz tego trochę kwitnących bylinek.
Wczoraj sadziliśmy gdzie było miejsce. Na jesieni roślinki trafią na stałe miejsca, bo mam nadzieję, że do tej pory ogarnę cały ogród i wszystko rozplanuję.
Jadziu, mi się wydaje, że gdy dzieciaki widzą, że praca w ogrodzie daje efekty, bo są owoce, które można jeść prosto z krzaka, czy pomidorki, a od wiosny do jesieni jest pięknie i kolorowo, to sami chętnie rwą się do pracy.
Wczoraj sadziliśmy gdzie było miejsce. Na jesieni roślinki trafią na stałe miejsca, bo mam nadzieję, że do tej pory ogarnę cały ogród i wszystko rozplanuję.
Jadziu, mi się wydaje, że gdy dzieciaki widzą, że praca w ogrodzie daje efekty, bo są owoce, które można jeść prosto z krzaka, czy pomidorki, a od wiosny do jesieni jest pięknie i kolorowo, to sami chętnie rwą się do pracy.
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Piękne skrzynie zmajstrowaliście. Zaczynaj siewy!! Ja posiałam już sałatę i rzodkiewkę, co prawda pod folią, ale w gruncie w tym roku też już można. Nakryj agro, będą równiejsze wschody i szybciej
Wróciłam dziś do początków Twojego morelowego domu i ogrodu Odwaliliście kawał dobrej roboty, a teraz pora na przyjemności Trawnik zmieni pole walki w uporządkowany ogród, sama się zdziwisz metamorfozą. Dom piękny !! Będziesz z balkonu i tarasu podziwiać z kawką swoje włości. Leżaki już pewnie masz?
Podoba mi się to, że parter jest taki wyższy i wchodzisz sobie po schodach. Widok z okna też dzięki temu rozleglejszy będziesz miała. Ja mam stary dom, bez izolacji niestety i wilgoć ciągnie od ziemi.
Dostarczyłaś mi wielu wrażeń dziś od rana
Wróciłam dziś do początków Twojego morelowego domu i ogrodu Odwaliliście kawał dobrej roboty, a teraz pora na przyjemności Trawnik zmieni pole walki w uporządkowany ogród, sama się zdziwisz metamorfozą. Dom piękny !! Będziesz z balkonu i tarasu podziwiać z kawką swoje włości. Leżaki już pewnie masz?
Podoba mi się to, że parter jest taki wyższy i wchodzisz sobie po schodach. Widok z okna też dzięki temu rozleglejszy będziesz miała. Ja mam stary dom, bez izolacji niestety i wilgoć ciągnie od ziemi.
Dostarczyłaś mi wielu wrażeń dziś od rana
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Moje się nie rwałycyganka77 pisze: mi się wydaje, że gdy dzieciaki widzą, że praca w ogrodzie daje efekty, bo są owoce, które można jeść prosto z krzaka, czy pomidorki, a od wiosny do jesieni jest pięknie i kolorowo, to sami chętnie rwą się do pracy.
Nawet nie chciały jechać na działeczkę kiedy już było co pojeść. Jak przywiozłam do domu to chętnie pojadły. Pewnie dlatego, że działkę mieliśmy kawałek od domu i jechało się tam na parę godzin, a towarzystwa po sąsiedzku nie miały. Ja będąc dzieckiem uwielbiałam spędzać czas w ogrodzie.
- cyganka77
Aga dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Myślałam, że wczoraj zdążę ze wszystkim, ale choróbsko pokrzyżowało mi plany, więc wysiewy zostawiłam na następną sobotę. Chłopcy zadeklarowali pomoc, więc jest dobrze .
Wybór projektu domu nie był rzeczą łatwą, ale teraz, gdy już stoi to jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Leżaków jeszcze brak , ale może z czasem .
Mam nadzieję, że stworzę taki ogród, w którym będę czuła się dobrze i będzie miejscem, w którym odpocznę po pracy.
Myślałam, że wczoraj zdążę ze wszystkim, ale choróbsko pokrzyżowało mi plany, więc wysiewy zostawiłam na następną sobotę. Chłopcy zadeklarowali pomoc, więc jest dobrze .
Wybór projektu domu nie był rzeczą łatwą, ale teraz, gdy już stoi to jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Leżaków jeszcze brak , ale może z czasem .
Mam nadzieję, że stworzę taki ogród, w którym będę czuła się dobrze i będzie miejscem, w którym odpocznę po pracy.
Stworzysz, na pewno Tylko na te leżaki i odpoczynek to się mocno nie nastawiaj.
- cyganka77
Też mi tak się wydaje, dlatego nie spieszę się z ich kupnem ;).myudah pisze:Stworzysz, na pewno Tylko na te leżaki i odpoczynek to się mocno nie nastawiaj.
Nie inwestuj w leżaki, lepiej w huśtawkę taką 3 osobową. W czasie przerwy od pracy fajnie sobie złapać oddech, a i położyć się też można.
- cyganka77
Huśtawka już jest, 3-osobowa . Własnoręcznie zrobiona przez mojego eMa . To była pierwsza rzecz, jaką zrobił na działkę, wtedy, kiedy jeszcze nic na niej nie było. Na razie jest zdemontowana, ale chyba trzeba będzie już nie długo ją złożyć.myudah pisze:Nie inwestuj w leżaki, lepiej w huśtawkę taką 3 osobową. W czasie przerwy od pracy fajnie sobie złapać oddech, a i położyć się też można.
Kochana- ale masz w domu Skarb- złote rączki Huśtawką koniecznie się pochwal w sezonie- drewniana..?
No i złóż ją do świąt