Ogródek Robaczka cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.12

Post »

Dziękuję Robaczku jaka szkoda że nie mam takich warunków na mech w ogrodzie, strona południowo-zachodnia raczej nie nadaje się.
Na zdjęciach widać wyraznie jak szybko "Twoja wiosna" dogoniła moja.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, zachwyciłam się tym zakątkiem pod sosnami ;:167 Klimat niesamowity! Wrzuć kiedyś fotkę większej cząstki tego miejsca. O ilości i różnorodności krokusów nie wspomnę... Polana Chochołowska się chowa :wink: Gdzie powędrowały bukszpany? Moje stoją na razie w donicach i czekają aż wysadzę cebulowe i zrobię dla nich miejsce. Ciekawa jestem jak wyglądały korzenie ;:131 Czekam niecierpliwie na Twoje kompozycje wiosenne. Z pewnością wykreujesz cuda! Zabawiaj dalej teściową :wink: Życzę słonecznej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

A jednak trochę zazdroszczę wiosny :D Moje róże mają dopiero czerwone "pryszcze".
Modrzewie mam takie zwyczajne, żadne odmianowe. Tnę na krótko, żeby nie wyrosły wielkie drzewska. M posadził, a ja mam kłopot :? Taki zwieszający się modrzew ma Aguniada, najlepiej ją spytaj o cięcie, bo nie chcę mówić, co mi się zdaje :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
agnesik12
200p
200p
Od: 31 sty 2008, o 10:25

Post »

Witaj Kasiu,

U nas wczoraj nie było zbyt dużo słońca. A u Ciebie wiosna w pełnym rozkwicie. Ja tylko poprzycinałam trochę krzewów. Do róż mnie aż świerzbi ale jeszcze czekam na forsycje.

A do kiedy można pryskać miedzianem? I jaki konkretnie kupujesz środek? Czy on nazywa się po prostu miedzian? Czy pryskać na liście czy na pędy tylko z pączkami?

;:63
Agnieszka
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wczoraj przycięłam róże, u sąsiadki już zaczyna forsycja kwitnąć. Dzisiaj tylko długi spacer z Malutka, bo pogoda cudna ;:3 ;:3 ;:3

Pokaż kompozycje, bardzo jestem ich ciekawa.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witaj Robaczku. Jak tu pięknie u Ciebie ;:167
A te masy krokusów zapierają dech w piersiach.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kasiu, oczami wyobraźni widzę z mchowym zakątku, Śnieżkę, Alicję lub Calineczkę :D w towarzystwie skrzatów :lol: Stara, niepoprawna romantyczka ze mnie ;:124
Czy dziś też był tak pracowity dzionek? Ja dziś czuję, że pali mnie twarz od ;:3 ;:138 O odpoczynku nie było mowy, owszem wzięłam ze sobą kawę, po czym natknęłam się na nią po godzinie...zimną :lol: Tak już mam, muszę nauczyć się również odpoczywać w ogrodzie ;:173
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzień dobry!
Kolejny piękny i słoneczny dzień za nami! O takiej wiośnie marzyłam ;:173
Zrobiłam drobne porządki, wybrałam kompost, dokończyłam tarasowe dekoracje kwietne, a przede wszystkim korzystałam z pogody wypoczywając na tarasie ;:3
Mam nadzieję, że również mieliście czas na leniwe niedzielne popołudnie 8-)

Ewo, dziękuję! Przyznaje, że jestem mile zaskoczona Waszymi pozytywnymi komentarzami :oops:
Pozdrawiam serdecznie!
Elwi, szalenie mi miło, że mogłam Cię zainspirować. Koniecznie pokaż efekty :wit
Januszu, Twoja wiosna jednak bardziej zaawansowana, co widać np. po różach, ale za jakieś 2 tygodnie?będzie pięknie. Tymczasem zwiedzam Twój ogród i czuję się, jakbym była w wiosennym wehikule czasu :wink:
Bozuniu, dzięki! Jeden z bukszpanów jest na froncie, w donicy. Ostrzygłam go nieco, ale i tak jest ogromny! Korzenie były znacznie mniejsze niż donica, widać, że wsadzony był niedawno. Ale generalnie w dobrym stanie, więc mam nadzieję, że się przyjmą :uszy
Ewa, na swoich różach obserwuję zmiany codziennie. Z czerwonych nosów szybko rozwijają się pączki liściowe ;:65 Już się nie mogę doczekać gdy się zazielenią, bo te gołe patyki na rabatach nieco straszą?. ;:224
Agnieszko, stosuję zarówno Miedzian w proszku 50WP jak i w płynie 350 SC. Oba mają działanie grzybobójcze. Stosuję go teraz, na pędy. Liści jeszcze nie ma :lol:
Justynko, czyli w Wielkopolsce wiosna w pełni ;:138 Pozdrawiam :wit
Aneczko, dziękuję i zapraszam ponownie!
Kasiu, ja w tym sezonie zamierzam do perfekcji opanować sztukę wypoczynku ;:209 Dzisiaj trenowałam do bólu :lol:

I dekoracje tarasowe. Bratki zamieszkały w filiżance na stole:

Obrazek

?i w koszyczkach z Gardenii...

Obrazek

?.a do tego żonkile i primulka

Obrazek

..oraz stokrotki

Obrazek

Jaskry i dzwonki

Obrazek

Obrazek

Miniaturowa wierzba podsadzona bratkami i primulkami:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cisy w donicach na froncie podsadziłam ciemiernikami

Obrazek

Obrazek

A przy wejściu posadziłam m.in. konwalie :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I moje tulipanki z frezjami ;:173 Ale zapach! ;:oj

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Dobry wieczór :wit

Kasiu, wszystko mi się podoba ! Delikatnie,prosto i elegancko.
Nie dziwię się, że dzień upłynął na odpoczynku na tarasie. Dziś było wyjątkowo pięknie, a do tego w takich klimatach, to już naprawdę można zapomnieć o świecie i cieszyć się wiosną. Poranne wyjścia do pracy też będą pewnie radośniejsze (?), kiedy będziesz mogła popatrzeć na swoje, wiosenne kompozycje. A jaskry, toż to prawie lato ... ;:173
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

O, Kasiu, u Ciebie na tarasie i przed domem wiosna w pełnej krasie! Cudownie delikatne i romantyczne zrobiłaś kompozycje ;:167 I donice z cisami i ciemiernikami są bajeczne. Cisy w kształcie kuli pierwszy raz spotykam - piękne i dostojne.
Pozdrawiam, Elwi
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kasiu, taras cudnie ukwiecony ;:oj U nas jeszcze nie można zostawiać na zewnątrz, bo przymrozki do -5 , tak było dzisiaj ;:202
Ale koniecznie muszę upolować bladoróżowe jaskry, zachwyciły mnie swą delikatnością ;:173 Brakuje mi niestety donic :| ;:124 Będę musiała poszukać jakichś urodziwych :lol:
Pozdrawiam :wit
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiek zachwycił mnie kącik pod sosnami :shock: jest wspaniały mimo że traktowałaś go tak niby byle jak. Posadziłaś tam tyle ślicznych kwiatuszków a ja mam pytanie - czy ten mech też sadziłaś :?: i czy miałaś sadzonki czy z lasu :?
Obrazek
Coś pięknego ;:215

Tarasowo wspaniale i jak zwykle bardzo kolorowo i wesoło ;:215
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majutku, te mchy przywiozłam od Constancji, z Borów Tucholskich ;:215
Kasiu, u nas w nocy było - 2, mam nadzieję, że im to nie zaszkodzi? ładnych donic nigdy za wiele, ja ciągle dokupuję terakotowe ;:173
Elwi, cisy uwielbiam pod każdą postacią. Na zdjęciu frontowego ogródka widać w tle stożki kule - to też cisy. Będą kolejne :D
Juliet, dzięki ;:196 Poranne wyjścia na pewno przyjemniejsze?ale trudniej też rozstawać się z ogrodem, zwłaszcza, jeśli jutro ma być 16 stopni i pełne słońce ;:oj A ja wrócę po 19?. ;:199

No to jeszcze dzisiejsza porcja wiosny - pszczółki w roli głównej :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kasia , ja podobnie jak Ty raczej odpoczywałam niedzielnie...w słoneczku ;:173 W sobotę dokończyłam robotę z różami no i skończyłam to kulkowanie z kilkoma ;:333 myślę jeszcze nad L.O :roll: Ostrzygłam tez winobluszcz na ogrodzenie....ale masa tego została...chyba porobię trochę kul :roll:
Jak patrze na te Twoje wiosenne nasadzenia to żałuje ,ze nie pojechałam na targ w sobotę...może już bym kupiła i u nas bratki ;:204 Strasznie lubię te co najmniej pokazałaś,te na froncie pomarańczowo -fioletowe ;:167 Połączenie jaskrów z tymi cudnymi dzwonkami ....miodzio ,no i te stokrotunie....ech zaczyna się nasza pora roku ;:172
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36

Post »

Cześć Kasiu
Czytam z wielkim zainteresowaniem twój wątek od dawna i podziwiam piękny ogród,wspaniałe kompozycje i imponujące nasadzenia na rabatach.Ale do ujawnienia się zmusiła mnie róża Pilgrim na dwu metrowym pniu,którą wypatrzyłam u ciebie.I tu mam pytanie...jak ją przycinać i czy w ogóle ją przycinać? Moja ma piękne grube pędy i jakoś tak szkoda ich ciąć.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”