Ogród Soczewki cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Soczewki cz3

Post »

Alu u Ciebie wszystkie róże są większe niż podają w katalogach. Prawdę mówiąc bardziej podoba mi się to drugie rozwiązanie, czyli trzeba poczekać i może dadzą sobie radę. Tak ja pisałam podleję je rosahomusem i miejmy nadzieję trochę je to pobudzi do rozrostu i lepszego kwitnienia. Zobaczymy jak będzie zachowywała się w tym sezonie.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Moniko.
Zachwycający przegląd róż. Obejrzałam raz i zaraz powtórzę zabieg bo energia pozytywna we mnie wstępuje ;:173
Jak zwykle zachwycam się niezwykłym smakiem połączeń roślinnych. To dar nie do przecenienia.

A Knirps od Justi jest u mnie :heja Teraz planuję przerobić cały kawałek rabaty pod tą różyczkę ;:306 Spore wyzwanie, żeby ją ładnie wyeksponować.
x-a-4
---
Od: 18 maja 2010, o 16:22

Post »

Moniko masz prześliczny ogród ;:138 Niesamowite rabaty,nad różami oniemiałam...nie mogę się napatrzeć jak ślicznie łączysz rośliny pod względem kolorystycznym...
Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Monia, ja nie zrobiłam takiej sesji swoim różom jak Ty
Mam mało zdjęć akurat tej róży
Jeśli mi przetrwa, bo akurat ona najbardziej ucierpiała u mnie to w tym roku będziemy porównywały
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Moniko, muszę przyznać, że Twoje róże potrafią zachwycić. Mimo, ze na liście moich ulubieńców znajdują się raczej 'różane potwory' z przyjemnością oglądam Twoje miniaturki. U ciebie Heidi Klum kwitła zachwycająco. Moja w zeszłym roku trochę słabowała, ale jesienią przesadziłam dwie sadzonki do jednego dołka i mam nadzieje, ze w tym roku wreszcie pokaże swoja urodę.
No i po Twoich zdjęciach postanowiłam jednak przyciąć Knirpsa. W zeszłym roku sporo urósł i zastanawiałam się czy nie zostawić mi takich długich pędów by zakrył cały cypel rabaty, na której rośnie, ale jednak nie, skrócę i niech się jeszcze zagęści.
Co do pracy niestety rozumiem Cie doskonale. I ja od kilku lat coraz bardziej cierpie. I pomyśleć, ze kiedyś mnie fascynowało prawo pracy ;:174 Niestety teraz z roku na rok gorsza atmosfera, nawal obowiązków i praca przestała być przyjemnością. :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Garden of Roses -zachwycająco wygląda ;:333 Sporo tak chwalisz, to chyba wpiszę na listę chciejstw ;:173
A jak sprawuje Ci się Eglantyne? Chodzi za mną od kilku lat, a wciąż nie mogę się zdecydować ;:224
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Pracowałam cały dzień z krótką przerwą na obiad. Fizycznie jestem padnięta , psychicznie pewnie się domyślacie :D
Odkryłam 1/3 róż, uporządkowałam trochę rabat przycinałam krzewy, lawendę, zdarłam trochę darni na nowej rabacie i nadal końca nie widać ,pracy mam jeszcze na kilka sobót. Zastanawiam się czy nie wziąć kilka dni urlopu zwłaszcza, że dom też dopomina się porządków wiosennych.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Andziu ;:196

Gosiu twoja Stephanie Baronin zu Guttenberg Rose jest piękna, myślałam, że to angielka. Jeśli moja w tym roku nie nabierze wigoru na pewno zakupie sobie nową.

Dodad a Twoje nie zachwycają ? Szczęka mi opada ;:oj jak je oglądam. Zastanawiam się co ty z nimi robisz, że tak pięknie kwitną. Dziś sprawdzałam które róże mogę kulkować i niestety znalazłam tylko ze trzy pędy które się nadają.
Heidi Klum mam posadzone trzy koło siebie i dlatego tak wyglądają. Jedna prezentowała się bardzo marnie więc dokupiłam jej dwie siostry.
Jeśli chodzi o pracę to kogo nie zapytam to wszędzie jest podobnie,ciecie kosztów, brak nowych etatów, nadmiar obowiązków, pensja stoi w miejscu. Ciekawa jestem jak długo tak będzie.

Moniko aż się dziwię, że jeszcze nie masz Garden of Roses. To naprawdę piękna róża i bezproblemowa w obsłudze.
Ma certyfikat ADR i nie choruje.
Jeśli chodzi o Eglantyne to u mnie jest to róża jednego badylka od kilku sezonów. Nie wiem czy ona tak ma czy tylko u mnie tak rośnie a raczej nie rośnie. Może jej nie odpowiada stanowisko trudno mi powiedzieć . Dawno bym ją wykopała gdyby nie to że bardzo podobają mi się jej kwiaty. Daję jej jeszcze czas może wreszcie zaskoczy.
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monisiu,krokusy już z tego roku. :?: Moje dopiero wychodzą z ziemi.Dzisiaj obcięłam hortensje i trochę bylin.W przyszłym tygodniu zabiorę się za róże.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Moniko, nie mam tej róży ;:173 Mus nabyć :lol:
Podobnie jak piszesz o Eglantyne miałam z A Shropshire Lad - w końcu ją dałam na kompost, bo miałam wrażenie, że cofa się w rozwoju :? Szkoda mi było, bo kwiaty miała piękne, ale 3 sezony miała szansę i było coraz gorzej.

Napracowałaś się tak dużo jak ja :lol: - krzyża i nadgarstków dzisiaj nie czuję :roll:
Co to za nową rabatkę szykujesz :?: Pochwal się ;:224
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Moniczko :wit Zazdroszczę Dzisiejszego działąnia ;:145 U mnie zimno/2 stopnie/ i mżawka ;:145 A miało być pięknie ;:223
Małgoś
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Alu tegoroczne. Dziś było słoneczko i krokusy rozwinęły łebki. Nawet pszczoły uwijały się jak mogły. To moje jedyne wczesno-wiosenne kwiaty, a co roku sobie obiecuję, że nasadzę różnych odmian krokusów ;:223 .
Dobrze że chociaż w tym roku zadbałam o tulipany więc będziemy miały co oglądać

Moniko rabata częściowo powstała już w zeszłym roku. Muszę ją tylko jeszcze dopracować. Moje dzieci wyrosły z piaskownicy więc postanowiliśmy ją zlikwidować, Na początku był pomysł z zakupem basenu i nawet poczyniliśmy pierwsze przygotowania ale w rezultacie rozmyśliliśmy się a ja postanowiłam zagospodarować to miejsce na swój sposób czyli powstało przedłużenie już istniejącej rabaty za domem przy tarasie.
Na jesieni posadziłam na niej wiąza, rosplenicę, 3 x Qween of Roses, , Afrodytę, Kurfurstin Sophie, 3x Princess Alexandra of Kent , dużo tulipanów i kilka iglaków. Zostało mi jeszcze sporo trawy do wykarczowania, wkopanie części obrzeża i kosmetyka.

Merymg przykro mi bardzo W centralnej Polsce było słonecznie i ciepło. Pracowałam bez kurtki w samej tylko bluzie

Kurfurstin Sophie

Obrazek Obrazek

Larissa

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

Monisiu ale u Ciebie już pięknie się zrobiło tyle krokusików, a i pierwsi pracownicy się pojawili..... Ja też wczoraj się wzięłam za porządki ogrodowe i poprzycinałam lawendę i powyrzucałam pozostałości po zeszłorocznych jednorocznych.... a co do róż to jakoś się boje je jeszcze odkrywać..... chociaż mnie korci i pewnie na dniach to zrobię bo nie ma jak praca w ogrodzie..
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”