W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Post »

Iwonko czytam ze ostro się wzięłaś do pracy w ogrodzie. Ja w sobotę zastanawiałam się nad zdjęciem osłon z piwonii drzewiastych ale nie było czasu.U mnie zakwitły przebiśniegi i krokusy.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko jak czytam ostro wzięłaś się do pracy w ogródku.... mnóstwo już zrobiłaś a i wiosenne zwiastuny już się pojawiły :D
Ja jeszcze nic nie robiła, myślałam, że dziś wyjdę, ale jest tak szaro i zimno, że nie zmobilizowałam się, żeby wyjść..... a i ranki są jeszcze białe od przymrozku..... może jeszcze kilka dni....
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Jolu Agnieszko wstyd się przyznać ale to był tylko jednodniowy zryw do pracy w ogródku, a do tego u mnie nie ma aż tylu roślin do podcinania, raptem 5 hortensji i kilka wrzosów, za to później czeka mnie o wiele więcej pracy jak trzeba będzie zacząć plewić. U mnie też tych kwitnących za wiele nie ma ale coś tam już się pokazuje. Teraz przez tydzień mnie nie będzie i nie będę miała dostępu do kompa i zapewne wszystko w ten tydzień przekwitnie co już pokazuje pączki :( , dlatego zostawiam Wam kilka fotek mojej wiosny
pierwsze krokusiki
Obrazek
ranniki (muszę przyznać że w tym roku już jest więcej tych kwiatuszków)
Obrazek
Obrazek
prymulka
Obrazek
iryski pewnie jutro zakwitną
Obrazek
Obrazek
wrzośce
Obrazek
Obrazek
przylaszczka w pączkach
Obrazek
Wybaczcie jakość zdjęć ale wciąż czekam na nowy aparat, który będzie już w weekend więc następne fotki będą lepsze.
Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego tygodnia :wit
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p
Od: 22 lip 2012, o 22:18

Post »

Witaj, no proszę jak ładnie :D . U nas niestety na razie wiosny jako takiej nie widać. Pozdrawiamy D i A :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko piękne pierwsze wiosenne kwiatuszki.... u mnie niestety jeszcze śpią, poza rannikami....
Jak rozumiem wybierasz się na urlopik, miłego wypoczynku ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Iwonko! :wit

Czytam, że pierwsze prace ogródkowe za Tobą, a energii do następnych chyba też nie zabraknie? Tegoroczna wcześniejsza wiosna sprawia, że mamy więcej czasu na porządki, cięcia czy opryski. Będzie dobrze, byleby pogoda dopisywała.

Ślicznie Ci kwitną wrzośce!

Pozdrawiam,
A
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Hej Iwona, ładnie Ci się ten ogródek do życia budzi. Szkoda że na pełen rozkwit kokosów potrzeba jeszcze trochę słońca, a tego u has ostatnio nie wiele.
Najeżdzacie relaksacyjnie? Oj ja się już nie mogę doczekać odpoczynku.... odliczać tygodnie i cierpię strasznie z powodu braku słońca i ciepła.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Iwonko ;:196 przylaszczki też mam w takim samym stanie :wit
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Iwonko witaj cieplutko...słonko już nam się pokazało to może troszkę będzie można podziałać w ogródku...a moje prymulki biedne są bo krecisko po nich buszuje... ;:223
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

Witaj Iwonko, ;:196 widzę że i u Ciebie zrobiło się już wiosennie i kolorowo.... no zbieramy siły do pracy...
Wstawiłam u siebie zdjęcie tej roślinki o którą pytałaś, pewnie teraz ją bez trudu rozpoznasz, bo ja dalej nie wiem...
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Danusiu u mnie już teraz coraz więcej wiosny, niestety niepokoją mnie prognozy, ale mam nadzieję że nie będzie tak źle i roślinki jakoś sobie poradzą.
Agnieszko-AGNESS u mnie tych wiosennych kwiatuszków coraz więcej i mam nadzieję że już tak pozostanie. Dobrze zrozumiałaś od 4 do 11 marca miałam mały "urlopik" od domu, tak to można nazwać bo ja cały czas jestem na urlopie od pracy, byłam na kilka dni we Włoszech. Odpoczęłam, naładowałam akumulatorki i wróciłam....
Agnieszko-aguniada te pierwsze prace ogrodowe top były pod wpływem odwiedzania Twojego wątku, Ty w takim dużym ogrodzie już tyle zrobiłaś że wstyd mi było że ja w swoim maleństwie jeszcze nic nie zrobiłam, a na jutro planuję kolejne prace porządkowe.
Ewa roślinki pomaleńku budzą się do życia i w końcu coś zaczyna kwitnąć, robi się coraz cieplej i sporo ostatnio mamy słoneczka więc i coraz to więcej kwitnie, mam nadzieję że tak pozostanie. Wyjechałam tylko ja i już wróciłam a G w ramach relaksu zajmował się dziećmi :D
Aniu :wit u mnie już dzisiaj zaczęły kwitnąć, bardzo je lubię i chyba ich jeszcze dosadzę w tym roku.
Misiu witaj, słoneczko faktycznie nam przygrzewa i już co nieco można podziałać w ogródku, ja na jutro planuję kolejne prace porządkowe, tym razem bardziej dokładnie mam zamiar zacząć sprzątać rabatki z suchych resztek. O krecie to aż mi się nie chce pisać bo nasz "trawnik" i część moich rabatek to istne pobojowisko ;:124 ;:124 ;:124
Witaj Sylwio, kolorowo to już się faktycznie robi i mam nadzieję że pogoda nam tego nie popsuje.
Zostawiam Wam kilka kwiatuszków z dzisiejszego dnia, zdjęcia nie są za dobre, bo choć mam nowy aparat to dopiero zaczynam się uczyć robić nim zdjęcia :roll:
krokusiki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ranniki
Obrazek
przylaszczka
Obrazek
iryski
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Fajnie, moc się choć na trochę oderwać od codzienności i odpocząć. Tym bardziej że dzieci pod dobra opieką to i spokój na duszy.
Ale ładnie Ci te kwiaty kwitną, szczególnie iryski ... bardzo je lubie i miałam u siebie, ale w tym roku nie widać ich wcale . Za to krokusy u mnie już kończą spektakl, mijający słoneczny tydzień należał do nich... Aż się boję zapowiadanych chlodow ... ;:196
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Iwonko :wit
U Ciebie już wiosna pełną gębą !
Krokusiki, ranniki, wrzośce, przylaszczki, iryski - cała gama pięknych kolorów ;:oj
Z przyjemnością oglądam i podziwiam ;:173
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”