Moje kwiaty w przechowalni
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje kwiaty w przechowalni
Śliczna kolekcja nachyłków Nawet nie wiedziałam że jest ich tyle
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Romciu miło mi, że podobają Ci moje nachyłki. Odmian tych kwiatów jest sporo. Niestety nie wszystkie dobrze zimują w naszym klimacie.
Dzisiaj pokaże moje jeżówki. Nie mam ich wiele i nie są to jakieś wyszukane odmiany. Nawet nie wiem jak przezimowały.
... z mojego siewu...
Dzisiaj pokaże moje jeżówki. Nie mam ich wiele i nie są to jakieś wyszukane odmiany. Nawet nie wiem jak przezimowały.
... z mojego siewu...
Pozdrawiam Hala
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Halinko piękne masz te jeżówki. I takie różnorodne. Mam nadzieję, że wszystkie Ci ładnie przezimują.
A nachyłka American Dream mamy z tego samego źródła
A nachyłka American Dream mamy z tego samego źródła
- hala67
Izuniu ja również mam nadzieję, co prawda wątłą, że jeżówki przezimują bez strat. Niestety, gdy ostatnio zaglądałam do nich nie zauważyłam śladów życia. Ale cóż, to dopiero początek marca.
Tak, nachyłki mamy z tego samego źródła i to z dobrej ręki
Wiosna się u mnie jakoś nie śpieszy. Roślinki lekko się ociągają z kwitnieniem.
Tak, nachyłki mamy z tego samego źródła i to z dobrej ręki
Wiosna się u mnie jakoś nie śpieszy. Roślinki lekko się ociągają z kwitnieniem.
Pozdrawiam Hala
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Nie pochwaliłam ostatnio Twoich pięknych jeżówek (najpiękniejsze dla mnie Secrety), bo czas tak mnie goni, że tylko obejrzeć zdążyłam.
Białe krokusy potwierdzają, że wiosna już do Ciebie zawitała. Czy to może odmiana 'Ard Schenk'?
Białe krokusy potwierdzają, że wiosna już do Ciebie zawitała. Czy to może odmiana 'Ard Schenk'?
- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Halinko, cieszę się, że jest Twój wątek i mogę podziwiać kolekcje kwiatowe, tak pięknie sfotografowane
- hala67
Lideczko dziękuję za pochwały. Jeżówki to bardzo wdzięczne kwiaty. Ładnie komponują się z wieloma roślinami. Odmiany z grupy Secret są delikatniejsze i niższe od innych. Najbardziej cenię sobie jednak purpurowe.
Tak, masz rację. Krokus to 'Ard Schenk'.
Irminko cieszę się, że odnalazłaś mnie w gąszczu wątków. Witam Cie serdecznie . To bardzo miłe, co napisałaś, ale nie wiem czy zasłużone.
Tak, masz rację. Krokus to 'Ard Schenk'.
Irminko cieszę się, że odnalazłaś mnie w gąszczu wątków. Witam Cie serdecznie . To bardzo miłe, co napisałaś, ale nie wiem czy zasłużone.
Pozdrawiam Hala
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Halinko , moje jeżówki , floksy już dają znaki że żyją. Szczególnie floksy powiększyły kilkakrotnie ilość pędów. Tylko jedna jeżówka , mizerna sadzonka nie ma jeszcze nowych listków. Ale jest żywa , gdyby padła , była by miękka. Słońce nieco przyspieszyło wegetację , niestety w nocy jest zimno , mrozik tak ze 3-4 *.
- hala67
Tadziu może i dobrze, że są poranne przymrozki. Przynajmniej powstrzymują nieco wegetację. Moje floksy również powiększyły swą objętość. Niestety płomyk 'Peppermint Twist' chyba straciłam. Dalej nie daje znaku życia. Zraziłam się do tych nowych super odmian. Jeżeli się skuszę jeszcze na te kwiaty. to raczej na te starsze odmiany.
Pozdrawiam Hala
- hala67
Zosieńko ja też lubię białe krokusy. Tak jakoś się złożyło, że większość tych kwiatów mam w kolorze białym.
Pozdrawiam Hala
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Halinko! Pokazem serii kilku gatunków świetnie nadrobiłaś ubiegły rok. To lubię
Cieszę się, że dobrze Ci rośnie nachyłek 'American Beauty' Wiem, że w rzeczywistości jest nieco bledszy tak samo jak 'Moonbeam' Na tej podstawie wnioskuję, że Twój phlox 'Orange Perfection' też nie jest taki jaskrawy. Masz rację - pomyłka odmianowa (z takich czerwonych znam 'Red Fire' i 'Aida', to może porównaj jak zakwitnie ) ale i tak świetna! 'Orange Perfection' jest różowy ale z wyraźną nutą pomarańczu. Taki jakby pomarańczowy perłowy poblask.
Cieszę się, że dobrze Ci rośnie nachyłek 'American Beauty' Wiem, że w rzeczywistości jest nieco bledszy tak samo jak 'Moonbeam' Na tej podstawie wnioskuję, że Twój phlox 'Orange Perfection' też nie jest taki jaskrawy. Masz rację - pomyłka odmianowa (z takich czerwonych znam 'Red Fire' i 'Aida', to może porównaj jak zakwitnie ) ale i tak świetna! 'Orange Perfection' jest różowy ale z wyraźną nutą pomarańczu. Taki jakby pomarańczowy perłowy poblask.
- hala67
Witaj Jacku . Cieszę się, że do mnie zajrzałeś Nachyłek od Ciebie świetnie się na moich rabatkach zaaklimatyzował. W wypadku zagadkowego floksa 'Orange Perfection' mój aparat nie przekłamał koloru. Ten płomyk ma rzeczywiście krwistą barwę. Wyróżnia się i z daleka go widać. W sezonie porównam go z tymi polecanymi przez Ciebie.
U mnie powierzchnia ziemi jest bardzo wysuszona. Utworzyła się skorupa, którą trudno rozkruszyć. Co widać na poniższych zdjęciach.
U mnie powierzchnia ziemi jest bardzo wysuszona. Utworzyła się skorupa, którą trudno rozkruszyć. Co widać na poniższych zdjęciach.
Pozdrawiam Hala