Tulipany cz.2
Re: Tulipany cz.2
Samsu, stresujesz mnie ;) na balkonie też mam botaniczne i w weekend zajrzę do nich skoro mówisz, że one już! (Tamte w koszyku były z lodówki, szybko przekwitły, za szybko...)
- pull
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2012, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Większość cebulowych jest bardzo wrażliwa na zawartość amoniaku w glebie. Nie wolno podejmować pochopnych decyzji.Dziunia87 pisze: W przyszłym roku tak będę sadzić wszystkie cebulowe
Kurzak i nawóz od gołębi odpada.
Moje tegoroczne balkonowe tulipany zamieniły się w spaghetti mam żółte płożące witki. Stały w skrzynce styropianowej, zakryte, zaczęły rosnąć pewnie już miesiąc temu, ale bałam się, że będę w marcu podziwiać kwiaty siedząc na balkonie w śniegu i czekałam... za długo. Jestem załamana.
- asiaroza1
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 30 kwie 2013, o 10:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje tulipany posadzone w tamtym roku jeszcze nie puszczają:(
Mam podejrzenie że zostały zjedzone przez nornice:(
Tylko że stare tulipany już dawno wypuściły liście-czy jest jakaś zależnośc pomiędzy wiekiem cebulek a terminem wypuszczania listków?
Mam podejrzenie że zostały zjedzone przez nornice:(
Tylko że stare tulipany już dawno wypuściły liście-czy jest jakaś zależnośc pomiędzy wiekiem cebulek a terminem wypuszczania listków?
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje "nie ruszane" tulipany mają już ok 10 cm wzrostu.
Sadzone jesienią dopiero zaczynają wystawiać główki.
Sadzone jesienią dopiero zaczynają wystawiać główki.
Moje też ledwo noski wystawiły. W koszyczkach chyba są bezpieczne.
- Rennni
- Od: 22 lip 2012, o 21:53
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
No proszę ikebana jak się patrzy mnie jakoś już nie ciągnie do przyspieszania ostatnie wariactwo to iryski w lutym w domu
-
- 500p
- Od: 9 paź 2013, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje leniuchy dopiero wystawiły nosy spod ziemi tak na 3cm
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
A ja boje się tegorocznej wiosny, bo w zeszłym roku moje tulipany,takie z drugiej tury kwitnienia, dopadło coś i wszystkie prawie bez wyjątku wyglądały tak:
Rosły normalnie i nagle coś je dopadało - łodyżka w odległości 5-7 cm od kwiatka jakby więdła...Myślę, że to jakiś robal ...
Podpowiedzcie czym pryskać?
Rosły normalnie i nagle coś je dopadało - łodyżka w odległości 5-7 cm od kwiatka jakby więdła...Myślę, że to jakiś robal ...
Podpowiedzcie czym pryskać?
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...