Moje kwiaty w przechowalni

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje kwiaty w przechowalni

Post »

Halinko prześliczne krokusiki..... no i te maleńkie iryski..... bardzo mi się podobają i koniecznie muszę jesienią posadzić :D
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Aguniu tak tęsknimy do wiosny, że te maleństwa tym bardziej działają nam na wyobraźnię. Ogromnie mnie cieszą te kwiatowe drobiażdżki. Irysków mam dwie kępy. Co roku kupuję je w B.
Pozdrawiam Hala
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Halinko jaką masz piękną wiosenkę , wczoraj pojechaliśmy 1 raz na działkę ,to kawałek drogi , bałam się trochę , bo w czasie jazdy odczuwałam ból w
brzuchu , ale już jest dużo lepiej , pozdejmowałam okrycia z niektórych roślin w nadziei że już mrozów nie będzie , poobcinałam hortensje bukietowe .
lilii i liliowców jeszcze do końca nie odkryłam , u mnie chłodniej w porównaniu z Łodzią , ładnie wychodzą orliki i 1 kępka floksów też ma przyrosty
cebulowe jeszcze się ociągają , jeżówki u Ciebie śliczne ja mam różowe i jakąś żółtą NN chyba tez żyją ale nie wiem czy nie pomyliłam z rudbekią bylinową. Sprawdzę ofertę Szewczyków jutro napiszę do Ciebie PW w sprawie technicznej .
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Eluniu :wit Świetnie, że odważyłaś się jechać na działkę. Myślę, że Twoje rośliny potrzebowały Ciebie, podobnie jak Ty ich. Ale jednak uważaj na siebie.
Ja już odkryłam wszystkie wrażliwe kwiaty, a tu straszą ochłodzeniem na weekend. Może nie będzie tak źle.
Podczytuję wątek Janka magry, który był już u Szewczyków. Ponoć szkółka może mieć spore straty po zimie. Jeżeli będziesz u nich to daj znać, jak rzecz wygląda. Czekam na Twoje PW :D .
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę, że wiosennych maluchów przybywa, jak spadnie deszcz, to rośliny dopiero się ożywią i podskoczą w górę.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Skoro kolor płomyków nie przekłamany, to trafiła Ci się piękna odmiana :!: Masz bardzo dobry aparat więc chyba nie myślisz o zmianie? Tak mi się coś wydawało po Twoich wpisach u mnie :?
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości :wit

Basiu
widocznie Twoje dobrze czują się w tym miejscu. Moje są niskie, jak widać nie wybrałam dla nich dobrego lokum.

Lideczko oj, deszczu bardzo potrzeba. Na powierzchni tworzy się skorupa, która utrudnia wyjście kiełków. Kwitnących maluszków przybywa. Zdjęć dzisiaj niestety nie robiłam. Byłam zbyt zajęta sadzeniem i przesadzaniem.

Jacku masz rację, to trochę nietypowy dla floksów kolor. Jednak serio myślę o zmianie aparatu. Ten, mimo dobrej optyki, zaczyna mieć problemy z elektroniką. Na razie robię rekonesans po forumowych zdjęciach. Mam nadzieję, że trafię na dobry i w miarę niedrogi sprzęt.
Pozdrawiam Hala
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Halinko to tytułem próby
http://i1132.photobucket.com/albums/m56 ... 0a67d9.jpg

Obrazek

Ela

Dziękuję bardzo za pomoc ;:168 ;:168 ;:168
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eluniu brawo! Bardzo się cieszę, że mogłam Ci pomóc. Polecam się na przyszłość :D
Pozdrawiam Hala
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Po słonecznym tygodniu wiatr i śnieg z deszczem . Nieprzyjemna pogoda. Brrrr..Wczoraj tylko wpadłem na kilkanaście minut, nie wytrzymałem ;:7 ;:7 Odkryłem jedną różę, ma już nowe przyrosty. ;:oj Nie można już dłużej trzymać , jak najszybciej odkryję.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu u mnie od wczoraj pada deszcz. Cieszy mnie to darmowe podlewanie, tylko szkoda że się ochłodziło i wieje paskudny wiatr. Ja również zajrzałam na chwilę na działkę. Krokusy i ranniki pokuliły się z zimna. Jedynie iryski "trwały na straży". Wygoniła mnie stamtąd burza.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Witaj Halinko na nowo wśród swoich ;:167
Cieszę sie , że otworzyłaś dla nas podwoje Swojego ogrodu .
Pozdrawiam i zdrowka życzę ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Halinko mam nadzieję, że prognozy obiecujące poprawę pogody sprawdzą się, bo to co teraz się dzieje to prawdziwe utrapienie....zimno i taki okropny wiatr..... z deszczu się cieszę, bo naprawdę jest potrzebny.....ale to wietrzysko :evil:
...... dziś była u mnie przepiękna, intensywna tęcza....aż żałuję, ze nie miałam w pobliżu aparatu ....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”