Wilec ziemniaczany ( batat )

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wilec ziemniaczany ( batat )

Post »

Henryko pokaż go bo będe miał z tą rośliną pierwszy raz do czynienia,a w marketach w jakim dziale mam szukać w warzywnym?, żebym nie kupił ziemniaków ;:306
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
WaF90
200p
200p
Od: 7 paź 2013, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja kupowałem w Tesco to wyraźnie pisało Patat więc raczej nie pomylisz :) W dziale warzywnym.
henryka
200p
200p
Od: 13 lut 2013, o 15:50

Post »

Zdjęcie małej rośliny znajdziesz na pierwszej stronie wątku. Kupisz go w dziale z warzywami. Może być pod nazwami: patat, słodki ziemniak lub batat.
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Heniu :wit
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
WaF90
200p
200p

Post »

Dzisiejszej nocy mój batat zmienił się w takie coś:

Obrazek

Da się jeszcze go jakoś odratować?
Dlaczego tak się stało? Mogłem popełnić jakiś błąd czy batat został czymś spryskany?
Mam jeszcze 2 inne bataty. Na jednym zauważyłem też takie coś ale bardzo mikroskopijne. Drugiego mam pod ziemią i nic nie ma.
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit chciałbym zdobyć jak wcześniej pisałem bulwę lub sadzonkę tej rośliny ,przed paroma minutami wrzuciłem z miasta obleciałem wszystkie u mnie markety 1.Biedronka 2. Carrefour3.Inter marshe. no i ostatnia nadzieja Tesco gdy wszedłem do Tesco
pani akurat układała warzywa spytałem o słodkie ziemianki zwane Bataty pani oczy wywaliła i pyta mnie się co to jest ,jak to coś wygląda śmiałem się :;230 ,był bym bardzo wdzięczny osobie która by zdobyła mi lub sprzedała jedną lub dwie bulwy,ja mam do oddania 7 szt bulw Begonii bulwiastej dorasta do metra mają kwiaty koloru czerwonego żółtego białe i różowe
Pozdrawiam.
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

Ok kilku lat kupuje wiosna sadzonki na ryneczku - są te jasnozielone, fioletowe z sercowatymi lub powycinanymi listkami, koszt sadzonki to ok.3zł Pięknie się rozrastają w skrzynkach ale nigdy nie znalazłam bulw, inna odmiana czy o co chodzi??????
Awatar użytkownika
amarylis384
500p
500p
Od: 5 sty 2014, o 18:50

Post »

Mój batat posadzony 25.01 , najpierw pokazał korzonki skierowane do góry (myślałam,że wsadziłam go do góry nogami) dziś pokazał nabrzmiewający pączek, ale radość ;:215
Adamana -Kupowałam gotowe sadzonki, u nas cena od 6 zł w górę. Nie dochowałam się bulw, a jeżeli były mikro to zimy nie przetrwały. Z ciekawości kupiłam jednego batata, zobaczymy jak będzie różnica.

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zenia pisze:Ja swoje bulwy przechowałam także w piwnicy w doniczce z ziemią. Parę dni temu w celu posadzenia wyjęłam ze starej ziemi. Wygląda na zdrową bulwę...już wsadzona do nowej ziemi. :heja . Tym razem poeksperymentuję inaczej. W zeszłym roku bulwy przysypałam ziemią do połowy. Tym razem przysypałam całe. :roll:
Oto moja bulwa, przysypana w całości ziemią. Już wypuszcza. ;:oj . Czyżby to oznaczało że morze być także bulwa przysypana cała. ;:173 . Zobaczymy jak będzie sprawować się dalej. ;:224

Obrazek
Awatar użytkownika
amarylis384
500p
500p
Od: 5 sty 2014, o 18:50

Post »

Zenia Twoja bulwa piękne listki wypuściła, a ja czekam, czekam i doczekać się nie mogę pierwszego listka. Jest kiełek, powoli powiększa się, ale to mu idzie bardzo powoli. Jak Wasze bataty? Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja swoje z braku miejsca na parapetach wywiozłam na działkę. W domku na działce nie powinno mu to zaszkodzić. Myślę że już trzaskających mrozów nie będzie. :;230 . Co do twojego..jak jest kiełek będzie i reszta. ;:oj . Faktem jest że szybkim wzrostem nie grzeszą. ;:306
WaF90
200p
200p

Post »

U mnie jeszcze nic nie ruszyło, ciągle czekam ;:65
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja nadal szukam bulw Batata i nie mogę dostać nigdzie ,obleciałem wszystkie supermarkety i targowiska,znalazłem w internecie sprzedawcę ale bym musiał kupić pełnego tira bo sprzedają tylko hurtową.
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”