Pomidory z Rosji cz.1
- jode22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pomidory z Rosji
Jeżeli uprawiasz w gruncie, to tak, powinny zmieścić się w tym zakresie (oczywiście do momentu ogłowienia). Natomiast w szklarni czy tunelu mogą urosnąć sporo wyższe .
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 1 wrz 2013, o 15:36
Dziękuję
W gruncie bo szklarni jeszcze niestety nie mam :/. Kierując się tym wątkiem wybrałam prawie same rosyjskie odmiany licząc, że choć kilka pomidorów uda mi się w sezonie zebrać ;)
W gruncie bo szklarni jeszcze niestety nie mam :/. Kierując się tym wątkiem wybrałam prawie same rosyjskie odmiany licząc, że choć kilka pomidorów uda mi się w sezonie zebrać ;)
-
- Od: 15 kwie 2013, o 18:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na pewno zbierzesz nie kilka a więcej pomidorów , tylko musisz sobie poczytać na temat ich uprawy , wymagań , ochrony i itd.. a sukces murowany , kali
Bożena
Witam
Proszę o informacje dot. odm. "Krymskaya Rosa"- może ktoś z Was uprawiał te pomidory?
Chcę wysadzić je pod osłony ok. 1 maja; kiedy można spodziewać się owocowania? Czy są "problematyczne", plenne,itp.?
Proszę o informacje dot. odm. "Krymskaya Rosa"- może ktoś z Was uprawiał te pomidory?
Chcę wysadzić je pod osłony ok. 1 maja; kiedy można spodziewać się owocowania? Czy są "problematyczne", plenne,itp.?
Pozdrawiam, Mila.
Na rewelacje jakieś się nie nastawiaj.
Krzak wysoki, ale nie imponujący.
Owoców, dość mało, smak dobry, czyli, bez rewelacji.
Ale owoce, dość ładne dla oka.
Średnia waga ok.200 gram.
Nasiona, zbierałem 4.09. czyli dość późny.
Sadzone w gruncie, po 20.05.
Przypuszczam, że doczekasz się owoców, pod koniec lipca.
Krzak wysoki, ale nie imponujący.
Owoców, dość mało, smak dobry, czyli, bez rewelacji.
Ale owoce, dość ładne dla oka.
Średnia waga ok.200 gram.
Nasiona, zbierałem 4.09. czyli dość późny.
Sadzone w gruncie, po 20.05.
Przypuszczam, że doczekasz się owoców, pod koniec lipca.
- GERTRUDA
- 1000p
- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Kontakt:
Czy ktoś miał już Carewicza ? Dostałam nasionka i zastanawiam się czy siać - mam już mikro miejsca na parapecie , więc jeśli średni to wolę odpuścić
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
Dziękuję ślicznie za podpowiedzi; spróbuję zatem wysadzić 1 lub 2 szt do spróbowania.
Mam jeszcze do przetestowania "Bull's Heart" i "Yaponsky Krab" , o których w sumie też wiem niewiele.
"Anna Rusian", "Black from Tula" i "Paul Robeson"(mam swoje nasionka z ubiegłego sezonu i np. przy P.R.zapisane- b.dobry, aż słodki!) miałam i mogę z czystym sumieniem polecić.Upodobania smakowe są tak różne, że ciężko dyskutować.
-- 12 mar 2014, o 13:22 --
Zapomniałam dodać, że wszystkie wymienione odmiany miałam pod osłonami (stara, niezbyt szczelna szklarnia)
Mam jeszcze do przetestowania "Bull's Heart" i "Yaponsky Krab" , o których w sumie też wiem niewiele.
"Anna Rusian", "Black from Tula" i "Paul Robeson"(mam swoje nasionka z ubiegłego sezonu i np. przy P.R.zapisane- b.dobry, aż słodki!) miałam i mogę z czystym sumieniem polecić.Upodobania smakowe są tak różne, że ciężko dyskutować.
-- 12 mar 2014, o 13:22 --
Zapomniałam dodać, że wszystkie wymienione odmiany miałam pod osłonami (stara, niezbyt szczelna szklarnia)
Pozdrawiam, Mila.
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
"Bull's Heart"- ja miałam, jest przepyszny, malinowy, typ bawole serce. Generatywny, ale bezproblemowy.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
W sumie racja,jest tym samym,ale w smaku naprawdę wyśmienite i jeżeli miałabym coś polecac z odmian wschodnich to zdecydowanie ją,warto:)
Mam pytanie do osób które miały jablonke rosii czy dobrze znałem że jest to samokonczący pomidor?
Jak go prowadziliście na jeden czy kilka pędów?
Jak go prowadziliście na jeden czy kilka pędów?
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na All...ro pojawiło się sporo "rosyjskich" odmian. Tak się zastanawiam czy to są prawdziwe odmiany, czy ktoś zwąchał interes i wie że one wzięcie mają. Nie wiem czy to odmiany prawdziwe czy wymyślone. O części nie znalazłam informacji.