Kawałek szczęścia
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kawałek szczęścia
Asia, kotek słodki! Do nas też ostatnio jeden dołączył, całkiem podobne nawet ma kolorki
Pozdrawiam, Dorota
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Asiu jak nie będzie obiecanej zimy to wysadź je na działce z boku w pulchnej ziemi niech się ukorzeniają. Jak będzie sucho to podlej od czasu do czasucyganka77 pisze:Piękne różyczki już wychodzą. Rzeczywiście wszystko ruszyło do przodu, wiosna w pełni.
A ja dziś zajrzałam do marysinych patyczków, a one listków podostawały w tym piachu, więc chyba dobrze .
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Asiu Kiciuś piękny, podobny chodzi po mojej działce ,lobelie w tamtym roku też siałam ale ich nie pikowałam , siałam rzadko od razu do doniczek .
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu, na pewno się odezwę .
Dorotko, kotek coraz bardziej się oswaja (już śpi z nami ).
Marysiu . Oczywiście, zrobię tak, jak mówisz, jeszcze trochę poczekam i wsadzę je w ziemię.
A oto obiecana huśtawka. Trzeba ją trochę odmalować, ale idealnie spełnia swoją rolę.
I moje roślinki. Uchowane koleuski, które ukorzeniłam i wsadziłam w doniczki. Będzie jeszcze kilka szczepek, mogę się podzielić.
Lobelie ciężko przeżyły rozsadzanie, ale dziś już lepiej wyglądają. Trochę dużo wyszło tych sadzonek, ale zobaczymy ile przeżyje.
I jeden z trzech bakłażanów.
Marysiu (MariaWy) jeśli jeszcze zdecyduję się na lobelie, to posieję do krążków torfowych. Dziewczyny w wątku lobeliowym polecają taki sposób.
Dorotko, kotek coraz bardziej się oswaja (już śpi z nami ).
Marysiu . Oczywiście, zrobię tak, jak mówisz, jeszcze trochę poczekam i wsadzę je w ziemię.
A oto obiecana huśtawka. Trzeba ją trochę odmalować, ale idealnie spełnia swoją rolę.
I moje roślinki. Uchowane koleuski, które ukorzeniłam i wsadziłam w doniczki. Będzie jeszcze kilka szczepek, mogę się podzielić.
Lobelie ciężko przeżyły rozsadzanie, ale dziś już lepiej wyglądają. Trochę dużo wyszło tych sadzonek, ale zobaczymy ile przeżyje.
I jeden z trzech bakłażanów.
Marysiu (MariaWy) jeśli jeszcze zdecyduję się na lobelie, to posieję do krążków torfowych. Dziewczyny w wątku lobeliowym polecają taki sposób.
Huśtawka piękna!! A lobelię masz już dorodną- moja to jeszcze w żłobku jest
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
U mnie z huśtaniem nie bardzo, jakoś źle to znoszę, ale sama huśtawka przedstawia się super! Amatorów bujania nie zabraknie na pewno
Rosady u Ciebie imponujące! Ogród będzie kolorowy
Rosady u Ciebie imponujące! Ogród będzie kolorowy
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
moje wątki miastowe i wiejskie
- Maska
- Kontakt:
Asiu to życzę czasu do huśtania, bo ja pewnie nie miałabym Rozsady profesjonalne i nie wiem czy nie przytuliłabym takiego koleuska, tym bardziej że mam innego na wymianę
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Zuziu, jeszcze dokupiłam astry, cynie i coś tam jeszcze. Wczoraj pięć lilii. Będzie kolorowo . Już się nie mogę doczekać .
Lubię się huśtać, ale tak delikatnie, bardziej, żeby posiedzieć. Takie urazy z dzieciństwa zostały. Dziecko najmłodsze ma jednak radochę .
Marysiu, koleuski będą. Tylko może poczekam aż wrócisz .
Lubię się huśtać, ale tak delikatnie, bardziej, żeby posiedzieć. Takie urazy z dzieciństwa zostały. Dziecko najmłodsze ma jednak radochę .
Marysiu, koleuski będą. Tylko może poczekam aż wrócisz .
Asiu, wysiewy robią wrażenie! Ja wciąż nic nie zdziałałam - jakąś blokadę mam w tym względzie... obiecałam sobie jednak, ze w poniedziałek choć pomidorki koktajlowe wysieję.
Koleusy bardzo dorodne!
Huśtać się lubię... położyć się na miękkich poduszkach w słoneczku i zdrzemnąć pod kocykiem... to byłoby coś!
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Koleusy bardzo dorodne!
Huśtać się lubię... położyć się na miękkich poduszkach w słoneczku i zdrzemnąć pod kocykiem... to byłoby coś!
Pozdrawiam Cię serdecznie!
- Maska
- Kontakt:
Asiu oczywiście, podhoduj je a ja mam nadzieję, że mojego nie zmarnują.
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Asiu, zwabiłaś mnie do swego ogrodu i jestem pod wielkim wrażeniem. Tyle zapału i wykonanej już pracy A własne bakłażany Toś mi napędziła chciejstwa. Jutro idę na poszukiwanie nasionek. Chyba jeszcze nie jest zbyt późno na ich wysiew ?
Wspominałaś o borówkach, które "wypadły". Może nie dałaś im kwaśnego podłoża. Borówki powinny rosnąć przynajmniej dwie koło siebie. Nie rezygnuj z nich, bo dzieciaki przepadają za tymi jagodami, a ceny w sklepach
Na razie zaznaczam tylko swą obecność, bo jeszcze zostało mi kilka stron wątku do nadrobienia
Udało mi się jeszcze edytować mój wpis. Tak, więc po przeczytaniu dalszego ciągu Twego wątku melduję się znowu.
Kiciuś śliczny i chyba będzie z niej (?) przylepa. Moją pożegnałam po 13-tu latach wspólnego życia (bo to przecież jak członek rodziny) właśnie nie tak dawno, bo w styczniu. Postanowiłam, że na razie żadnych nowych kotków .. Wczoraj jednak jakiś odchowany kocurek przybłąkał się pod mój dom i tak się tulił ... ale nie zwabiałam go, bo pewnie się tyko "urwał" na spacer. Był zadbany. Jeżeli jeszcze kiedyś się będzie szwędał i wygladał na bezpańskiego, i zechce zostać ...
Z lobeliami nie trzeba sobie robić kłopotu przy pikowaniu. Ja zawsze rozsadzałam kępkami. Żadne zabawy w pikowanie tych mikrusków nie wchodzą w grę
Pelargonie też raz wysiałam, ale wolę jednak kupić sadzonki, bo tak samo jak Ty , miałam w domu gąszcz doniczek wszelkiego rodzaju sadzonek. A przeważnie taki las zostaje na święta wielkanocne
Wspominałaś o borówkach, które "wypadły". Może nie dałaś im kwaśnego podłoża. Borówki powinny rosnąć przynajmniej dwie koło siebie. Nie rezygnuj z nich, bo dzieciaki przepadają za tymi jagodami, a ceny w sklepach
Na razie zaznaczam tylko swą obecność, bo jeszcze zostało mi kilka stron wątku do nadrobienia
Udało mi się jeszcze edytować mój wpis. Tak, więc po przeczytaniu dalszego ciągu Twego wątku melduję się znowu.
Kiciuś śliczny i chyba będzie z niej (?) przylepa. Moją pożegnałam po 13-tu latach wspólnego życia (bo to przecież jak członek rodziny) właśnie nie tak dawno, bo w styczniu. Postanowiłam, że na razie żadnych nowych kotków .. Wczoraj jednak jakiś odchowany kocurek przybłąkał się pod mój dom i tak się tulił ... ale nie zwabiałam go, bo pewnie się tyko "urwał" na spacer. Był zadbany. Jeżeli jeszcze kiedyś się będzie szwędał i wygladał na bezpańskiego, i zechce zostać ...
Z lobeliami nie trzeba sobie robić kłopotu przy pikowaniu. Ja zawsze rozsadzałam kępkami. Żadne zabawy w pikowanie tych mikrusków nie wchodzą w grę
Pelargonie też raz wysiałam, ale wolę jednak kupić sadzonki, bo tak samo jak Ty , miałam w domu gąszcz doniczek wszelkiego rodzaju sadzonek. A przeważnie taki las zostaje na święta wielkanocne
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aśiu Pięknie Ci rosną przesadzone pelasie
Piękna bazylia Ci wykiełkowała
Śliczne prezenty, Śliczne krokusiki,
Przepiękny ten wasz nowy lokator