Pasja - czas letni się zbliża :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pasja - czas wiosenny :)

Post »

Wykonałaś dzisiaj mnóstwo pracy, takie zmęczenie jednak bardzo budujące ;:173
Dobrej pogody jutro! Czekam na fotki :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, weekend pełen roboty był u Ciebie. Ja tez wywalam swoje liliowce, mimo ze je lubię, to nie mam dla nich miejsca- przynajmniej na ta chwile. Czas napięty, więc spotkać sie nie udało. Czekam na fotki iryskow
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Dobry wieczór :D
Dzisiaj był dalszy ciąg prac ;:173 Od 9 rano! Trafiła się świetna okazja, bo M. poszedł z młodym na zawody i do 16-tej miałam sporo czasu :heja
Przycięłam, żywopłot, któremu solidnie się należało, pod sekator poszły również tawuły, zeschłe kwiatostany hortensji. Pozbierałam, jeszcze liście i inne śmieciaki. Poszerzyłam rabatę obok jaśminowca i wyrównałam trawnik przy drewutni, przesadzając co nieco i podsypując zdrowo ziemią z własnego kompostu ;:224 Podlałam również rh i różaneczniki bo ziemia jest dość sucha Szczęśliwa jestem jak norka ;:306

Kasiek Pogoda była wspaniała, czuję że sobie opaliłam policzki :lol:
Magda to prawda, spotkamy się jak popada :lol:

Dziewczyny wklejam iryski :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Kasiu :wit Piękna wiosna u Ciebie, kępki irysków i krokusów ;:167 Muszę się rozejrzeć za iryskami wiosennymi bo u mnie tylko takie kwitnące latem.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Szczęśliwa jak norka ;:306
Podpisuję się pod tym oburącz. Weekend w ogrodzie uszczęśliwia jak żaden inny :wink:
Cebulove ;:167
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Bardzo ładnie wyszedł ten murek.
Napracowałaś sie. Ale mimo wszystko człowiek szczęśliwy.
Ja też w sobote i niedzielę solidnie popracowałam.
Ale jak popatrzyłam ile jeszcze przede mną, to ... nie mogę doczekac się weekendu ;:306
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Cześć, pracusiu! :)

Pogoda naprawdę nam sprzyja... można dużo zrobić w ogrodzie, przy okazji przyjemnie się dogrzewając... oby było jeszcze cieplej każdego dnia!

Ja dziś też mam plany... czekam jednak na temperaturę powyżej zera, bo jeszcze lekko mrozi ;-)

Pozdrowienia!
A
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, piękna obwódka z piaskowca. Hasło do zapamiętania :"szczęśliwa jak norka" ;:138
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie, pogoda piękna ;:3 lecz lekko zdradliwa /młody chory/ i niestety kiblujemy w domu ;:219
W ogrodzie praktycznie wszystkie prace wczesno-wiosenne zakończone, wszystkie śmieci wywiezione. W piątek miały się zacząć wykopki, ale nie wiem co robić, bo zapowiadają na przyszły tydzień śnieg z deszczem i zastanawiam się jak będzie z temperaturą ;:131 Trawnik też będzie musiał zaczekać, na chęci M. :lol:

Chciałam przesadzić różę, ale czy nie powinnam się wstrzymać? Różanki co radzicie?

Aniu witam cię serdecznie i dziękuję bardzo, chciałabym jeszcze dokupić takie jaśniutkie w kolorze jakie widziałam u Dany, ładnie dopełniłyby całości ;:173
Aga dzięki ;:196 "Cebulove" ;:167 ;:306
Małgoś dziękuję ;:168 , jeszcze nie skończony, ale rabata fajnie wygląda i co ważne ziemia nie będzie tak wysychać. Muszę jeszcze drugie tyle dokupić.
Aga właśnie te poranki bardzo są zdradliwe ;:108 trzeba uważać, żeby się nie zaziębić. Ciesze się, że też działasz ;:173 i to ze zdwojoną energią :lol: Ciekawe co nam jeszcze wiosna przyniesie ;:131 Co tam planujesz?
Marzenko witaj :wit za pochwały obwódki dziękuję, ułożenie zajęło mi 20 min ;:306 Nawet się nie spodziewałam ;:173

Miłego dzionka wam życzę!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu piękne wiosenne kwiatuszki..... iryski super, bardzo mi się podobają i koniecznie jesienią muszę posadzić, bo mam zdecydowanie zbyt mało wczesnowiosennych gatunków.....
Twój ogródek już tak pięknie wysprzątany..... przede mną jeszcze ogrom pracy....dopiero wczoraj zaczęłam....
Współczuję Młodemu choróbska i życzę dużo zdrówka ;:167
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu, ja właśnie przed sekundą odebrałam Młodą ze szkoły z bolącym uchem. Dostała leki przeciwbólowe i czeka nas wizyta u lekarza-łączymy się z Wami w chorobowym maraźmie. Ja, jak napisałam u siebie też ledwo dycham przez katar alergiczny, który w ostatnim czasie się nasilił i przed drapiące gardło, które nie wiem czy jest efektem przewlekłej alergii, czy się podziębiłam.
Tez czytałam o śniegu z deszczem i nie bardzo mi się taka prognoza podoba. Ze spotkankiem chyba musimy zaczekać ;:222
Czy u Twojego migdałka pomalutku widać różowe pączki? Mój pomaniuniu zaczyna się różowić ;:202
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko dziękuję ;:196 Wyjątkowo udało mi się posprzątać wcześniej, wszak jeszcze mamy kalendarzową zimę ;:173 Ale i tobie się uda, choć na weekend zapowiadają wietrzną i deszczową pogodę ;:202
Madzia, dużo dzieci choruje teraz, mój ma typowego wirusa :? ;:219 Gorączka, ogólne bóle i lekki kaszel, poza tym nic więcej.
Współczuję wam choroby ;:14 Ale pogoda jest strasznie zdradliwa. No właśnie spotkanie raczej się nie uda :( tym bardziej, że idzie wiatr i deszcz. Nie lubię, ale z jednej strony to dobrze, gleba się troszkę nawodni. Mój migdałek ma malutkie pączki, ale takie maluteńkie, wilgoć i ciepło pomogłyby mu. Jak zerknę do poczty to zaraz dam znak na pw co z jarzmiankami. :wit ;:196 Kurujcie się.
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Kasiu! Przeczytałam z zaskoczeniem,że Twój ogród ma 300m2, po prostu nie do wiary..! Tyle ma zakątków, pięknych roślin, głowę bym dała ,że jest o niebo większy. Złocisty murek z piaskowca się udał!
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dobry wieczór,
dopiero co życzyłam Madzi, żeby się kurowała, a sama ledwo dycham....przepraszam, że nie będę się wypowiadać w waszych wątkach, ale mogę tylko czytać :(
Temperatura, nos jak bania i to paskudne łamanie....a tydzień jak na złość intensywny ;:145
Do tego wietrzna pogoda nie poprawia samopoczucia ;:185

Izo dziękuję :oops: nawet na 100 metrach umiejętnie robiąc fotki można sprawić, że ogród będzie wyglądał na 1000 ;:306 Pewnie na żywo rozczarowałabyś się ;:131 W każdym razie dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Witaj Kasiu :wit

Obwódki z piaskowca bardzo ładnie porządkują rabaty, to świetny pomysł ;:173
Iryski i krokusy, to nieodzowne zwiastuny wiosny - muszę koniecznie dokupić, bo choć kwitną krótko, to bardzo cieszą !

Pozdrawiam i zdrówka życzę :wink:
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”