Działka na Kaszubach - 2014
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - 2014
Ambo-no w końcu znalazłam nowy wątek,a gnał mnie niepokój z powodu prognoz pogodowych dla północy Kraju.Bardzo lubię przeglądy porównawcze na działkach!
Ten wąsik Fidela wart wiele,a kocisko bielutkie,czyste,rozespane,spokojne w dosycie.
Jesienią do Śródpodagrycznikowego zaryzykowałam zakup cebulek krokusów na wagę z ostatniej wyprzedaży i sukces,są,kwitną,dają radość i nie padły łupem kreciej rodziny.
Co powiesz na warcaby ogrodowe ekologiczne dla wnuczek?(pomysł łotewski)
Ten wąsik Fidela wart wiele,a kocisko bielutkie,czyste,rozespane,spokojne w dosycie.
Jesienią do Śródpodagrycznikowego zaryzykowałam zakup cebulek krokusów na wagę z ostatniej wyprzedaży i sukces,są,kwitną,dają radość i nie padły łupem kreciej rodziny.
Co powiesz na warcaby ogrodowe ekologiczne dla wnuczek?(pomysł łotewski)
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
wszystko pięknieje jak wpada w Twoje ręce
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu - nasze kamienie lodowiec turlał kawał drogi to się wygładziły a Twoje to odłamki skalne. Mają różny kształt ale jedne i drugie są piękne;:306
Mówisz że sparaxsis niespecjalnie urodziwe, no to nie będę rozpaczać jak mi nie wyrosną i nie zakwitną...
Olu - to chyba była rozsądna decyzja o powrocie, chociaż dzisiaj trochę się pogoda poprawiła - w Gdańsku słoneczko delikatnie zza chmur wygląda. Chyba raczej nie zaglądałaś do mnie? Trochę się obawiam czy mój tunelik nie odfrunął na drugą stronę jeziora
Asiu - bardzo mi przykro, że nie potrafię pomóc Muszę Ci powiedzieć ze moja prześliczna pełna prymulka( prezent na 8-go marca) też prawie nie żyje Spróbuję jeszcze zabrać ją na działkę. Jej to już naprawdę nic nie zaszkodzi - a może pomoże
Ewuniu - no rewelacja te warcaby Już kombinuję jakby zrobić coś takiego samemu. Trzeba by skombinować takie płaskie kamyczki i pomalować nawet nie koniecznie w biedronki Fajnie, że zeszłoroczne krokusy żyją i kwitną. Moje jesienne zakupy powyłaziły z ziemi, ale kolorków jeszcze nie pokazały. No nic i na nie w końcu przyjdzie czas.
A Fidel zawsze jest szczęśliwy jak się do człowieka przytulić może, to nawet po wyrazie pyszczka można poznać. Taki zwierz przytulny....
Patrycjo - Dzięki za wizytę! Byłam też u Ciebie, okazuje się - że całkiem niedaleko mieszkamy
Mówisz że sparaxsis niespecjalnie urodziwe, no to nie będę rozpaczać jak mi nie wyrosną i nie zakwitną...
Olu - to chyba była rozsądna decyzja o powrocie, chociaż dzisiaj trochę się pogoda poprawiła - w Gdańsku słoneczko delikatnie zza chmur wygląda. Chyba raczej nie zaglądałaś do mnie? Trochę się obawiam czy mój tunelik nie odfrunął na drugą stronę jeziora
Asiu - bardzo mi przykro, że nie potrafię pomóc Muszę Ci powiedzieć ze moja prześliczna pełna prymulka( prezent na 8-go marca) też prawie nie żyje Spróbuję jeszcze zabrać ją na działkę. Jej to już naprawdę nic nie zaszkodzi - a może pomoże
Ewuniu - no rewelacja te warcaby Już kombinuję jakby zrobić coś takiego samemu. Trzeba by skombinować takie płaskie kamyczki i pomalować nawet nie koniecznie w biedronki Fajnie, że zeszłoroczne krokusy żyją i kwitną. Moje jesienne zakupy powyłaziły z ziemi, ale kolorków jeszcze nie pokazały. No nic i na nie w końcu przyjdzie czas.
A Fidel zawsze jest szczęśliwy jak się do człowieka przytulić może, to nawet po wyrazie pyszczka można poznać. Taki zwierz przytulny....
Patrycjo - Dzięki za wizytę! Byłam też u Ciebie, okazuje się - że całkiem niedaleko mieszkamy
- EwkaEs
Ambo-może nawet by same pomalowały w stonkę i w biedronki?Kamyki powinno dać się znaleźć,trudniej chyba taki kawałek pnia na planszę zdobyć.Pozdrawiam z deszczem i odliczam miesiące do konferencji.
- wrigley
- 500p
- Od: 5 mar 2009, o 14:23
Marysiu zaglądałam do Ciebie w piątek pod wieczór, tunelik był na miejscu, ale w sobotę przy wyjeździe już nie
Widziałam nowość przy okienku na piętrze;)
Widziałam nowość przy okienku na piętrze;)
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
wrzosiec posadzony,jak odżyje to będę bardzo szczęśliwa-trzymam za niego kciuki-wykopałam większy dołek,na dno wrzuciłam lepsza ziemię z nawozem do magnolii bo tylko taki mam.Podlałam,wrzuciłam fusy od herbaty (trochę sie uzbierało),odarłam korzenie z filcu bo był niemiłosiernie zbity i przysypałam resztą ziemi wymieszaną z nawozem...podlałam,okryłam korą...
co ma być,to będzie.Na zimę wykopię lub zbuduję igloo
pieniek i pionki rewelacyjne
co ma być,to będzie.Na zimę wykopię lub zbuduję igloo
pieniek i pionki rewelacyjne
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Kółko i krzyżyk z kamieni jest genialne! Dziewczynki na pewno będą się świetnie bawiły!
- EwkaEs
Nie wiem co na to przyszłe użytkowniczki gry planszowej na wolnym powietrzu-Ambo pokazałaś?Za to gdyby grze chciał przyglądać się i uczestniczyć któryś z kotów to pionek będzie łatwy do odnalezienia w trawie czy na grządce.
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu i co z tunelikiem ?
Wywiało, czy sama zdjęłaś ?
Szkoda by było .
Miłego dnia
Wywiało, czy sama zdjęłaś ?
Szkoda by było .
Miłego dnia
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Bea, Syringo - byłam i już wiem
Złożyłam Ci w Twoim wątku pewną propozycję
=================================================
Ewo - nie pokazywałam, tak sobie myślę, że to by była fajna niespodzianka. Teraz zastanawiam się nad planszą, Masz rację - takiego plastra z drzewa nie wykombinuję...i dumam czym by go można było zastąpić....
Olu - to znaczy, że odfrunął No takiej wichury to się nie spodziewałam....
Asiu - trzymam kciuki za Twojego wrzośca!
Kaniu - na razie to tylko świetny pomysł, teraz trzeba wprowadzić go w życie.
Krysiu - ja nie zdjęłam, odfrunął w nieznanym kierunku A może aż do Madzi na drugą stronę jeziora pofrunął
Złożyłam Ci w Twoim wątku pewną propozycję
=================================================
Ewo - nie pokazywałam, tak sobie myślę, że to by była fajna niespodzianka. Teraz zastanawiam się nad planszą, Masz rację - takiego plastra z drzewa nie wykombinuję...i dumam czym by go można było zastąpić....
Olu - to znaczy, że odfrunął No takiej wichury to się nie spodziewałam....
Asiu - trzymam kciuki za Twojego wrzośca!
Kaniu - na razie to tylko świetny pomysł, teraz trzeba wprowadzić go w życie.
Krysiu - ja nie zdjęłam, odfrunął w nieznanym kierunku A może aż do Madzi na drugą stronę jeziora pofrunął
- wrigley
- 500p
- Od: 5 mar 2009, o 14:23
Marysiu nie to mialam na myśli. Pisalam, ze w sobotę nie zagladalam juz do Ciebie stad zawstydzona Buzka a nie ze tunelu nie ma. Masz go trochę ukrytego pod drzewami i plotem wiec myślę ze go nie wywialo.
Przepraszam- faktycznie moglo to inaczej zabrzmiec
Przepraszam- faktycznie moglo to inaczej zabrzmiec
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Wrzosiec ożył ,ale czy kwiatki się "pozbierają" ?...jest taki słodki
plaster by się znalazł jakby Ci bardzo zależało:)pod pachę jednak go nie weźmiesz
plaster by się znalazł jakby Ci bardzo zależało:)pod pachę jednak go nie weźmiesz