Amoroso - hoje i inne :)
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Amoroso - hoje i inne :)
Aniu Twoje Aglaonemy przyprawiają mnie o szybsze bicie Ślicznie Ci rosną
U mnie niestety nie wszystkim odmianom się podoba. Poniosłam kilka zimowych strat.
I teraz patrzę na nie już nieco inaczej. Postanowiłam, że zostaną tylko te, którym wyraźnie jest u mnie dobrze
i z którymi się dogadałam. Jak to mówią nikogo nie da się uszczęśliwic na siłę. Niestety dotyczy to również roślin.
U mnie niestety nie wszystkim odmianom się podoba. Poniosłam kilka zimowych strat.
I teraz patrzę na nie już nieco inaczej. Postanowiłam, że zostaną tylko te, którym wyraźnie jest u mnie dobrze
i z którymi się dogadałam. Jak to mówią nikogo nie da się uszczęśliwic na siłę. Niestety dotyczy to również roślin.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Elciu przykre jest to co piszesz, ale ja też tak podchodzę - jak się którejś roślinie u mnie nie podoba, to trudno - zostają te, którym jest dobrze.
Jednak co do aglaonemy, to dla mnie są nie do zabicia ..., zima im nie straszna, jedną mam kilkanaście lat. Jednak jak pokazuje życie, każdy z nas ma inne doświadczenia z roślinami - jednym coś świetnie rośnie, a innym nie wychodzi ...
Ja nie umiem się dogadać ze skrętnikami - jak kiedyś w pracy ładnie mi rosły, tak w domu wszystkie zaczęły padać ..., chyba kwestia temperatury.
Kolejne zdjęcia grupowe - dla Wielbicieli aglonem:
Aglaonema Painted Lady
Na zdjęciu w opisie wkradł się błąd, powinno być Painted Princess, a nie Painted Lady.
Jednak co do aglaonemy, to dla mnie są nie do zabicia ..., zima im nie straszna, jedną mam kilkanaście lat. Jednak jak pokazuje życie, każdy z nas ma inne doświadczenia z roślinami - jednym coś świetnie rośnie, a innym nie wychodzi ...
Ja nie umiem się dogadać ze skrętnikami - jak kiedyś w pracy ładnie mi rosły, tak w domu wszystkie zaczęły padać ..., chyba kwestia temperatury.
Kolejne zdjęcia grupowe - dla Wielbicieli aglonem:
Aglaonema Painted Lady
Na zdjęciu w opisie wkradł się błąd, powinno być Painted Princess, a nie Painted Lady.
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Może wielbiciel to zbyt wielkie słowo ale rośliny na pewno mi się podobają.
Aniu gratuluję, jest przepiękna. Jak cukiereczek
- KwiAnna
- Od: 16 gru 2010, o 10:28
Trzymam mocno Oj będzie na co popatrzeć i pomarzyć
A pokazane są prześliczne
A pokazane są prześliczne
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
O! Piękności! A fotki - R E W E L A C J A!
Boskie kwitnienie, zdjęcia rewelacyjnie uchwyciły urodę kwiatu:).
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Kwiat jest po prostu ... perfekcyjny Tfuu ,odpukać i u mnie kilka hoyi zapaczkowanych...
Kwiatuszki - śliczne Mam nadzieję, że i ja doczekam się na moich takiego widoku
Trzymam mocno Za następne kwitnienia
Gadzinka od Ciebie szaleje Nie zdążyła sie jeszcze ukorzenić za dobrze, ma najmniejsze korzonki ze wszystkich, ledwo widać ze 2 czy trzy 1mm korzonki, a już chce się puszczać
Trzymam mocno Za następne kwitnienia
Gadzinka od Ciebie szaleje Nie zdążyła sie jeszcze ukorzenić za dobrze, ma najmniejsze korzonki ze wszystkich, ledwo widać ze 2 czy trzy 1mm korzonki, a już chce się puszczać
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Aglomeny fantastyczne jakie duże dorodne i rozrośnięte a hoja cudne kwitnienie.
- Paolka33
- 200p
- Od: 8 lut 2014, o 16:51
Pięknie Ci hoja zakwitła.