Nasz kawałek trawnika....cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

Beatko - bezlitośnie! wyrywam każdy liśc nie w kępie, wybieram każdy kawałeczek kłącza, a one mi robią na złość i rosną jeszcze gorzej... To, że są mało ekspansywne, to jest mało powiedziane. Normalnie już bym je zlikwidowała, ale póki kwitnie i nie mam pomysłu, co tam wsadzić, to niech będzie.

a co do zimy to nie wiem, u mnie przetrwały w całkowitym gąszczu - zerknij na 1 str. Pisałam tylko u Darii, http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=16481 co ja bym z nimi zrobiła, gdybym na nie zachorowała. Jak na razie to mnie trzęsie, jak je widzę... ;)
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
November23
200p
200p
Od: 8 wrz 2008, o 10:05

Post »

Hmm... Dzięki za odp. Zdaje się, że jednak posadzę...ale w wiadrze tak jak radziłaś! Powalają mnie ich kfjakti :D
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p

Post »

no fakt, ich ulotna delikatnośc jest śliczna. Ale jak widze go w fasolce mam ochotę wpaść z sekatorem i szpadlem! Co z resztą też nie pomagało, bo przekopywaliśmy ten kawałek chyba z 3 razy.... toto jest gorsze jak perz...

może sobie poczytaj jeszcze, na jakiej głebokości on ma kłącza, czy wiadro wystarczy
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
November23
200p
200p

Post »

A tak, masz rację. Popytam w mojej nowoulubionej szkółce z roślinami, tam chętnie radzą, zresztą nie mają wyjścia, hihi.
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko
ja również gratuluję złotka .pozdrowionka
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Iwonko

czy te zawilce nadają się do takich cienistych miejsc???? i jak one wygladają,wiem gdzieś u Ciebie są,ale łatwiej poprosić o fotę :lol: :lol:
November23
200p
200p

Post »

Tess, przepraszam, że w zastępstwie Iwonki, ale wkleję Ci zdjęcie zawilców i opis:

"Zawilce ogrodowe pochodzące z Japonii to okazałe rośliny charakteryzujące się bujnym ulistnieniem, kwitną od sierpnia do pierwszych przymrozków.Mogą być uprawiane na zwykłych rabatach,w słońcu lub pod okapem drzew liściastych,ale niesamowity efekt dają w dużych grupach ogrodowych lub parkowych.Najlepsze dla nich stanowisko jest umiarkowanie wilgotne, półcieniste, do słonecznego.Można uprawiać również w dużych pojemnikach i na kwiat cięty.W pierwszych latach wymaga okrywania na zimę. Na 1 m kw sadzimy jedną sadzonkę."

Obrazek
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

dzięki :lol:
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p

Post »

tess, jak chcesz, to Ci w padździerniku dam kilka kawałków....

u mnie ładne słoneczko... Zupełnie jak wczoraj, ale popołudniu znowu padało.. Pewnie teraz to w Szczecinie siedzi, nie? ;)
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U nas tez słoneczko świeci,a ja sałatkę z ogórków robię :roll: :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p

Post »

a ta znowu o jedzeniu...Halinko - napisz coś o kwiatach, np na jaką głębokość sadzi się lilie, a nie tylko o jedzeniu... ;)
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

hal1959 pisze:U nas tez słoneczko świeci,a ja sałatkę z ogórków robię :roll: :lol:
a jaką sałatkę robisz?
o kawiatkach tez poczytam :)
z uśmiechami Iza
u liski
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu,Ty ją już robiłaś,chyba jak dobrze pamiętam to ją pokazywałaś.Z przepisu Katarzynki w Pysznościach Jadzi,ta z cebulką i pieprzem ziołowym. :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko,wybacz ,ze ciągle o jedzeniu,ale przypomniałam sobie o tym po wysłaniu postu ,wiesz taki spóżniony zapłon mam :lol: :lol: :lol: :lol: O liliach wiem tyle co Ty,więc na pewno ktoś wie więcej.Coś kojarzę,że na głębokośc trzykrotnej wysokości cebulki,a może pięciokrotnej,no i co dużo sie ode mnie dowiedziałaś :cry: :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

hal1959 pisze:Izuniu,Ty ją już robiłaś,chyba jak dobrze pamiętam to ją pokazywałaś.Z przepisu Katarzynki w Pysznościach Jadzi,ta z cebulką i pieprzem ziołowym. :lol:
aha ... u mnie już zjedzona..
z uśmiechami Iza
u liski
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”