Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz.17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz.17

Post »

Marysiu jesteś kochana ;:196
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maska pisze: Martuś mój M ugotował ziemniaki, ale nie odcedził utupał i dzwoni że jakieś chlapowate ;:306
:;230 niechcący zrobił puree :wink: nie zostawiłaś instrukcji gotowania ziemniaków :?
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu masz rację jeśli trafi się skarb to trzeba go oszczędzać ;:108 czy ród męski zawsze jajka podniecają ;:306
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu, amfora od Ciebie bardzo dobrze się sprawuje. Jeden patyczek ma kilka zielonych pączków, inne mają nabrzmiałe, jeden chyba wypadnie, ale ...co tam, mam resztę chcących u mnie gościć na dłużej. ;:196 Twoje zasiewy miały dobry start, a opiekunka drży co by było, gdyby.... :wink:
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iwonaPM pisze:
Maska pisze: Martuś mój M ugotował ziemniaki, ale nie odcedził utupał i dzwoni że jakieś chlapowate ;:306
:;230 niechcący zrobił puree :wink: nie zostawiłaś instrukcji gotowania ziemniaków :?
ja myślałam że tylko mój mąż jest analfabetą kulinarnym ;:306
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maska pisze: Jajka najbardziej go podniecały ;:138
Tak, Marysiu, sądzę, że jajka, w pewnych okolicznościach... mogą być podniecające.

Kasię-opiekunkę musisz powychwalać po powrocie - świetnie się spisuje!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pati tak pomyślałam, że od płotu może budleja róść i będzie ładnie wyglądać.
No nie wiem po podróży do Ciebie może będzie chciał jeździć, bo wydawał się być zadowolony :D
Gosiu na początku kwietnia jak wrócę do domu napisz mi adres na pw dobrze?
Iwonko, Gosiu mój M stale gotuje ziemniaki , bo ja niekoniecznie lubię i odcedza więc mu powiedziałam że kura też człowiek ;:306
Marysiu cóż rozmnażanie ;:224 skarbki pielęgnuję :heja Oglądam Twoje cuda i już mi głupio chwalić :uszy
Małgosiu jakby co to zapas mam ale myślę że będzie bez kłopotu rosła. Liczyłam się z tym że coś może nie przetrwać z siewek, przecież mnie też nieraz wypadają, ale tak to.....
Małgosiu na pewno powychwalam i już to czynię, bo w najśmielszych marzeniach nie oczekiwałam takich rezultatów.
A jajeczka?.......no cóż.....życie!
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,wypoczynek aktywny masz widzę,tak trzeba ,ale będziesz miała siły do pracy,pogoda u nas trochę się poprawia,dzisiaj było dość ciepło i nie padało,ale w ogrodzie niewiele zrobiłam oprócz dosadzenia zaległości ,i jeszcze mają dojechać róże,a ja ciągle nie mogę wygrabić wszystkich rabat,trzymaj się cieplutko,pozdrawiam :wit ;:168
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu oczywiście :D Zazdroszczę Ci pobytu nad morzem.Ja dzieci były małe to prawie w każdy weekend jeździliśmy do Gdańska lub Stegny Gdańskiej, Krynicy Morskiej co prawda to nie otwarte morze,ale zawsze. Teraz Gdańsk odwiedzam tylko gdy muszę być na lotnisku i to odwiedzinki w przelocie. Mogłabym pojechać ,ale jak mąż ma wolne to wybieram wyjazd na wieś. Zimą z kolei jak ma wolne to wnuki odwiedzam. Niestety dzieci wyjeżdżając z Olsztyna wybrały nie lubianą przeze mnie Warszawę :( Jedna córcia mieszka w Hamburgu więc jak jestem u niej to jeździmy nad morze.Nawet teraz niedawno byłam, ale jeden dzień Miłego dnia
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Natalko emaile ....może kiedyś Obrazek na razie może TY przyszłej teściowej wyślesz :D
Czemu nie? :D Tylko najpierw trzeba znaleźć przedstawiciela płci przeciwnej z teściową w pakiecie :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu czytam że nie wygrabiłaś jeszcze liści :?: ja wygrabiła przed wyjazdem ...tylko w dwóch miejscach zostawiłam. Obawiałam się że zaczną zduszać maleństwa przynajmniej niektóre. Zostawiałam okrycia na wrażliwcach i kopczyki na różach. Ciekawa jestem jakie róże zamówiłaś :D
Życzę sił do prac i zadowolenia ze świeżo wsadzonych roślinek ;:196
Gosiu tak różnie życie nasze się układa, nie zawsze po naszej myśli, ale namiastkę masz i jeszcze przed Tobą wiele odwiedzin morza. Wnuki podrosną będą chodziły własnymi drogami, a Ty będziesz miała więcej czasu dla siebie ;:215 a ja nigdy nie byłam w Olsztynie :wink:
Natalko na pewno znajdziesz i życzę, żeby pakiet był do zaakceptowania :;230
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu :!:
Czy akant i parzydło powinny już wyjść? Bo po żadnym na razie śladu nie widzę i nie wiem czy już mam się bać. Za to wyrosła mi jakaś całkiem spora bylina, której tam nie było, niczego tam nie było a to wygląda jakby skrzyżowanie funkii z lilią ;:oj I chyba będę Cię musiał poprosić o amorfy znowu bo jak się przyjęło 7 to teraz w marcu wszystkie prawdopodobnie padły :evil: W przyszłym tygodniu będę rozsyłać ostróżki to chyba Twój M odbierze...albo Papug :wink:
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu u nas wieje, leje i słonko świeci, wszystko na raz ;:202 chwalić nie musisz bo nie po to tutaj jesteśmy, cieszymy się tym co mamy, zobaczysz jak wrócisz to też ogród będzie kipiał kolorami ;:138 sił nabierzesz w try miga wszystko ogarniesz i dopiero będziemy Cię chwalić za spryt i szybkość z jaką to zrobisz ;:215 powodzenia na wygnaniu ;:196
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”