Ogródek Robaczka cz.12
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz.12
A ja się zachwycam lobelkami! Posiałam też Twoim sposobem, na skraweczkach bibułki (szczerze mówiąc, z papieru toaletowego, rozdzielanego na najcieńsze warstewki ).
Ładnie rosną, muszę jutro zrobić im zdjęcia i pochwalić się u siebie
Ładnie rosną, muszę jutro zrobić im zdjęcia i pochwalić się u siebie
zaraz, zaraz ......kumkwat to jest ten mały krzaczek, co na tarasie u Ciebie rósł? co jednego roku tak strasznie chorował?
i teraz taaaki wielki urósł? rany nic tylko
i teraz taaaki wielki urósł? rany nic tylko
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Martuś, dokładnie ten Sporo przeżył i jak pamiętasz był całkiem nieduży
Małgosiu, cieszę się, że rosną! Choć sposób nie mój, ale ciekawy
Sławku, kumkwat jest owocem jadalnym. Ma cierpki smak i słodkawą skórkę. Dodaje się go do drinków zamiast limonki, ale można też zrobić z niego konfiturę i do tego się przymierzam
Nifredilku, jak wiesz tych róż mam już za duuuużo, a działka z gumy nie jest i fizycznie nie mam już gdzie sadzić Dokupić też nie ma jak, wszystko zamieszkałe i zabudowane wkoło. Jak coś wypadnie, to wymienię na sprawdzony model. A jak trafię coś tak cudnego, że się złamię?to pozostaje donica, ale tych też mam już sporo?..
Małgosiu, cieszę się, że rosną! Choć sposób nie mój, ale ciekawy
Sławku, kumkwat jest owocem jadalnym. Ma cierpki smak i słodkawą skórkę. Dodaje się go do drinków zamiast limonki, ale można też zrobić z niego konfiturę i do tego się przymierzam
Nifredilku, jak wiesz tych róż mam już za duuuużo, a działka z gumy nie jest i fizycznie nie mam już gdzie sadzić Dokupić też nie ma jak, wszystko zamieszkałe i zabudowane wkoło. Jak coś wypadnie, to wymienię na sprawdzony model. A jak trafię coś tak cudnego, że się złamię?to pozostaje donica, ale tych też mam już sporo?..
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
A ciekawe czyj? Bo myślałam, że Twój...
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
oj róż nigdy nie jest za dużo..wszak sporo trawnika jeszcze zostało Z tego co pamiętam masz ponad 300 krzaczków, a jak to wygląda odmianowo?? tzn ile masz odmian, bo wiem, że sadzisz grupami kilka szt. jednej odm. jeśli już gdzieś wstawiałaś swój spis, chętnie pobuszuję na wskazanej stronie
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Dokładnie tak i jeszcze kij owoce wydalulka pisze:Kasia, ty to kij od szczotki w ziemie wsadzisz i listki wyrosna .
- robaczek_Poznan
Iwonko, kij był całkiem dorodny i w dodatku egzotyczny A jeśli o pelargoniach mowa, to nawet w piasku się ukorzeniają
Nifredilku, mam 185 odmian, 343 krzaczki Mogę Ci wysłać na PW listę jak chcesz
Małgosiu, gdzieś o nim czytałam, ale nie mogę sobie przypomnieć u kogo? ?
Posadziłam ostatnio tak bazylię i pietruszkę - nasionka były na papierowych krążkach. Ciekawe czy urosną
Nifredilku, mam 185 odmian, 343 krzaczki Mogę Ci wysłać na PW listę jak chcesz
Małgosiu, gdzieś o nim czytałam, ale nie mogę sobie przypomnieć u kogo? ?
Posadziłam ostatnio tak bazylię i pietruszkę - nasionka były na papierowych krążkach. Ciekawe czy urosną
- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
Kasiu sadzonki , a drzewko musi nieziemsko pachnieć jak kwitnie
- nifredil
OO bardzo chętnie miałam już wcześniej zapytać, ale zjadłam- cóż to za wspaniałay sposób siania lobelii na bibułę/ papier ??
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Kasiu, Twoja lobelia już dorodna, moja dopiero się budzić raczy do życia
- robaczek_Poznan
Joasiu, dokładnie! Pachnie obłędnie!! A co lepsze, kwitnie niemal cały rok bez przerwy?do tego listki ma błyszczące, soczyste. Piękne drzewko. Wkrótce zaczną hartowanie i wystawię na taras
Nifredilku, to nie mój patent, ale z tego co czytałam to na mokrej bibułce nasionka się wysiewa, bo łatwiej potem poradzić sobie z pikowaniem i lepiej wschodzą. Delikatnie przysypujesz ziemią i rośnie. Posiałam tak zioła, sprzedawane na krążkach papieru.
Ja lobelię sieję na krążkach torfowych PW zaraz pójdzie
Aniu, ja siałam 25 stycznia W kwietniu wysadzam do gruntu i kwitnie w maju
Nifredilku, to nie mój patent, ale z tego co czytałam to na mokrej bibułce nasionka się wysiewa, bo łatwiej potem poradzić sobie z pikowaniem i lepiej wschodzą. Delikatnie przysypujesz ziemią i rośnie. Posiałam tak zioła, sprzedawane na krążkach papieru.
Ja lobelię sieję na krążkach torfowych PW zaraz pójdzie
Aniu, ja siałam 25 stycznia W kwietniu wysadzam do gruntu i kwitnie w maju
- nifredil
powiem tylko jedno WOW gdzie się to wszystko zmieściło?? Dobrze jest mieć taką listę sprawdzonych odmian. Tym bardziej, że widzę całkiem pokaźną grupę pokrywającą się z moimi chciejstwami lub tymi, które już rosną u mnie.. First Lady - 9 szt a pomysleć, że do samego końca nie wiedziałam czy dobrze zrobiłam zamawiając Pierwszą Damę
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Kumkwat wygląda świetnie A wyglądał jak moja kalamondynka jakiś czas wcześniej, ale goni Twojego cytrusiaka Zasiewy masz takie, że swoich nigdy nie pokażę Już myślałam, że kobea mnie kompletnie zlała, ale okazuję się, że jednak nie. W zeszłym jednak roku miałam większe serce do siania. Może dlatego, że w tym mogę się wyżyć ogrodowo? Sama nie wiem.